University Of Gastronomic Sciences
Introducere
University Of Gastronomic Sciences , înființată în 2004 de către asociația internațională non-profit Slow Food în cooperare cu regiunile italiene Piemont și Emilia-Romagna, este o instituție privată non-profit, recunoscută ministerial.
Scopul său este de a crea un centru internațional de cercetare și educație pentru cei care lucrează la reînnoirea metodelor agricole, protejarea biodiversității și construirea unei relații organice între gastronomie și știința agricolă.
Universitatea formează gastronomi, noi figuri profesionale cu abilități și cunoștințe multidisciplinare în domeniile științei, culturii, politicii, economiei și ecologiei alimentelor, lucrând să le aplice producției, distribuției și consumului durabil.
Studenții UNISG, care provin din întreaga lume, câștigă experiențe dinamice în producția de alimente artizanale și industriale, datorită educației gratuite atât în științe, cât și în științe umane, formării senzoriale și învățării practice în timpul călătoriilor de studiu pe cinci continente.
Locații
- Pollentia
Piazza Vittorio Emanuele II,9, 12042, Pollentia