University of Dunaújváros

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre noi

Revelația Salutări

"Talentul își găsește drumul" - așa cum se spune și în vechea zicală: deși fiecare înțelepciune și observație folclorică au adevărul său de bază, în opinia mea, în lumea noastră în schimbare rapidă este nevoie de un supliment, Talentul își găsește calea, ajutând totuși la menținerea în spiritul acestei filozofii, vă urez bun venit la University of Dunaújváros , unde suntem mândri că studenții noștri nu sunt doar profesori, ci și profesori, profesori și profesioniști. codurile din sistemul Neptun, dar ele sunt membrii unei familii în care oamenii își ajută și se îngrijesc unul pe celălalt. Acest principiu ne-a determinat să creăm programul care se concentrează pe succesul studenților, numit HASIT.

Suntem mândri de succesul și rezultatele noastre în domeniul științelor aplicate atât la nivel național cât și internațional; recunoașterea științifică a lectorilor și cercetătorilor noștri, în special în domeniul tehnic și informatic; posibilitatea cooperării noastre cu sectorul competitiv; rezultatele noastre în formarea duală și profesională.

Ei bine, obiectivele noastre sunt aceleași: să găsească, să învețe și să susțină pe cei talentați, să dea lumii o persoană responsabilă, absolventă, care este dispusă să studieze și să facă față sarcinilor din profesia aleasă. În lumea noastră rapidă, oamenii se pot baza pe câteva valori și sper că University of Dunaújváros este una dintre aceste valori.

Mult noroc!

Dr. Habil András István

Rector

Universitatea din Dunaújvárosi Egyetem112264_attractive-background-beautiful-756453.jpg

Scurt istoric al Universității

Prima instituție de învățământ superior din Dunaújváros, Tehnicul Metalurgiei și Ingineriei Mecanice, instituția predecesoare a fost înființată în 1953. Cu toate acestea, deoarece Universitatea noastră este una dintre puținele universități care asigură și încurajează tradițiile studențești de aproape 270 de ani dezvoltate la Selmecbánya (și pentru că UOD este considerată o instituție succesoare a fostei Academii din Selmecbánya), universitatea noastră poate fi descrisă ca o universitate relativ tânără având rădăcini care se întorc în secole.

Momente între 1735 și 1953

1735 Bergschola

Înființarea Bergschola la Selmecbánya (Banská Štiavnica, în prezent situată în Slovacia), predecesorul Academiei din Selmecbánya. Această dată este considerată data de înființare a învățământului superior tehnic în Ungaria.

1761 Academia Montanistica

Bergschola este transformată într-o academie sub numele Academia Montanistica în 1761, cu scopul de a educa experți în minerit și metalurgie atât pentru Ungaria, cât și pentru întregul imperiu austro-ungar.

1868 Academia regală maghiară pentru minerit și silvicultură

Academia a devenit în 1868 o instituție independentă maghiară, iar limba maghiară ca limbă de predare a fost introdusă prin decret regal.

1904 Noul nume al Academiei este Colegiul pentru Minerit și Silvicultură.

1919 Colegiul este relocat la Sopron, ca o consecință a schimbărilor teritoriale după decretul Trianon.

1949 Universitatea din Miskolc

Educația inginerilor metalurgici și a inginerilor mineri este mutată de la Sopron la noua universitate din Miskolc.112265_achievement-adult-agreement-1153213.jpg

Momente importante între anii 1953-2016

1953 Tehnică de metalurgie și inginerie mecanică

Tehnica Metalurgiei și Ingineriei Mecanice a fost adusă la viață în Dunaújváros în 1953, pentru a furniza Lucrări de Fier Dunăreni (Dunaferr Rt) cu specialiști adecvați.

1969 Facultatea de Metalurgie și Metalurgie

Tehnicum din Dunaújváros câștigă clasamentul Colegiului, devenind o facultate a Universității Tehnice a Industriei Grele din Miskolc. Pe lângă programele de studii tehnice tradiționale ale Facultății, cursurile de metalurgie și mecanică, domeniul său de activitate este extins prin desfășurarea de cursuri de tehnică didactică, de instruire a cadrelor didactice și de inginerie informațională.

1993 Facultatea Dunăújváros a Universității din Miskolc

Facultatea este redenumită și își extinde gama de studii pe economie, iar în următorii ani, prin managementul tehnic, ingineria materialelor;

2000 Colegiul Dunaújváros

Instituția devine o instituție de învățământ superior independent sub numele de Colegiul Dunaújváros. Din 2003, programul de comunicare și mass-media devine disponibil.

2006 Introducerea programelor de studiu în întregime predate în limba engleză

Începând cu anul universitar 2006/2007, prin inițierea cursului de Inginerie în Managementul Ingineriei, Colegiul își deschide porțile studenților internaționali.

2016 University of Dunaújváros

Colegiul Dunaújváros dobândește statutul de universitate, iar de la acea dată instituția noastră continuă să funcționeze sub numele University of Dunaújváros .

În prezent, universitatea noastră este considerată ca fiind una dintre cele mai dinamice instituții de învățământ superior din Ungaria. La nivel național, UOD a devenit centrul de învățământ superior din regiunea înconjurătoare și, ca urmare a strategiei noastre de internaționalizare urmate în ultimii ani, instituția noastră este mândră că are o rețea vastă de relații internaționale în Europa și în întreaga lume. În prezent, oferim 6 programe de licență și 2 programe de masterat în întregime predate limba engleză, iar aproape 10% din numărul total al studenților noștri sunt studenți străini care sosesc din toate colțurile lumii.

Locații

Dunaújváros

Address
H-2400 Hungary, Dunaújváros
Táncsics M. str. 1/A.

2400 Dunaújváros, Ungaria