University of California, Berkeley - College of Chemistry

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre Berkeley

Universitatea din California a fost fondată în 1868, născută dintr-o viziune în Constituția de stat a unei universități care „ar contribui chiar mai mult decât aurul Californiei la gloria și fericirea generațiilor înaintate”.

De la un grup de pionieri academici din 1868 până la Mișcarea Liberă de Vorbire din 1964, Berkeley este un loc unde cele mai strălucitoare minți de pe tot globul se reunesc pentru a explora, a pune întrebări și a îmbunătăți lumea.

Ceea ce se întâmplă la UC Berkeley nu este magic. Doar că se simte așa.

Despre Colegiul de Chimie

Colegiul de Chimie este format din:

 • Departamentul de Chimie
 • Departamentul de Inginerie Chimică și Biomoleculară

Ambele discipline oferă oportunitatea și mijloacele pentru a face față provocărilor majore științifice și tehnologice, cum ar fi abordarea schimbărilor climatice, creșterea ofertei alimentare a lumii, sintetizarea de noi materiale și descoperirea și livrarea de medicamente importante. Colegiul se mândrește cu o abordare echilibrată a științei, domenii de cercetare variind de la experimentale la teoretice. Facultatea din ambele departamente se ocupă cu predarea și cercetarea într-o gamă largă de aplicații și subdiscipline.

Colegiul oferă programe de licență în chimie, biologie chimică și inginerie chimică, precum și studii duble în inginerie chimică și știință și inginerie a materialelor și în inginerie chimică și inginerie nucleară. O nouă opțiune este concentrarea în chimia materialelor.

Colegiul oferă programe de doctorat în chimie și inginerie chimică, și un program de master în inginerie chimică, inclusiv o concentrare în dezvoltarea de produse. Sunt încurajate programele transversale.

Facultatea de inginerie chimică și biomoleculară a stabilit programe de cercetare de renume mondial în termodinamică, cataliză de suprafață, procese electrochimice, mecanica fluidelor, procese de separare și transport, procesare polimerică și sisteme de control. Noile cercetări care sunt explorate includ inginerie biochimică, nanotehnologie și studiul materialelor electronice și optice.

Facultatea din departamentul de chimie este interesată în prezent de cercetări care includ chimie analitică, anorganică, organică și fizică, precum și domenii atât de diverse precum nanoștiința; nucleare, biofizice, materiale și chimie atmosferică; și biologie structurală și chimică.

Cercetătorii colegiului au acces la numeroase alte facilități din campus, inclusiv laboratorul de microfabricare și centrul de imagistică a creierului. De asemenea, colaborează cu oamenii de știință din campusul și națiunea. Laboratorul național Lawrence Berkeley din apropiere (LBNL) (link-ul este extern) găzduiește acceleratoare de particule încărcate de ultimă generație, utilizate pe scară largă de chimiștii noștri nucleari. În plus, Sursa de lumină avansată a LBNL este una dintre cele mai strălucitoare surse din raze X ultraviolete și moi și este utilizată de cercetătorii de la colegiu pentru a descifra plierea biomoleculelor.

132807_UCBMSSEcampuslawn.jpeg

Misiune

Colegiul de Chimie avansează societatea prin educație și cercetare.

Respectăm această misiune educând studenți care devin oameni de știință, cercetători și educatori de nivel mondial care împing granițele științei chimice.

departamente

Departamentul de Chimie și Chimie și Inginerie Biomoleculară oferă cursuri și oportunități de cercetare deosebite pentru studenți, studenți absolvenți și cercetători postdoctorali.

Chimia a produs în mod constant lideri în chimie analitică, anorganică, organică, nucleară, fizică și teoretică. Acum conduc explorarea la frontierele cunoașterii în domeniile biofizice, materiale și chimie atmosferică, precum și în domeniile înrăutățitoare ale biologiei și nanoștiinței chimice.

Ingineria chimică și biomoleculară (CBE) găzduiește programe de cercetare în domeniul termodinamicii moleculare, catalizei eterogene, ingineriei electrochimice, ingineriei biochimice și proceselor de separare. Facultatea CBE sunt pionierii cercetării în domeniile în creștere ale biologiei sintetice, nanotehnologiei, chimiei teoretice și dezvoltării materialelor polimerice, optice și semiconductoare.

Viata de colegiu

Complexul colegial este pentru sine un oraș mic - șase clădiri de cercetare funcționează 24 de ore pe zi. Studenții se grăbesc între laboratoarele de predare și sălile de clasă. Studenții de grad și postdocs se încadrează la RMN, instalațiile de spectroscopie și cristalografie. Membrii facultății se consultă cu grupurile lor de laborator și monitorizează experimentele. În apropiere, cercetătorii colegiului au acces la numeroase laboratoare specializate în campus și la Laboratorul Național Lawrence Berkeley (LBL). Acceleratoarele de particule, sursele de lumină cu raze X de mare energie și multe altele sunt la mică distanță. Împreună cu LBL, departamentul energetic al SUA și partenerii din sectorul privat, colegiul a contribuit la crearea celui mai avansat grup de centre de cercetare din lume privind biocombustibili și fotosinteză artificială.

Startup Culture

UC Berkeley găzduiește o serie vibrantă de incubatoare și fonduri de risc orientate către sprijinul Universității pentru studenți și facultăți în eforturile lor de a începe noi companii. Berkeley Catalyst Fund a fost început cu câțiva ani în urmă de către studenții Colegiului pentru a se concentra pe finanțarea în fază timpurie a facultăților și a studenților înființat la Colegiul de Chimie.

132806_UCB_MSSE_CalHall.jpeg

Laureații Nobel ai Colegiului

Facultate

 • 1949 William F. Giauque (BS '20, Ph.D. '22)
 • 1951 Glenn T. Seaborg (doctorat. '37)
 • 1961 Melvin Calvin
 • 1986 Yuan T. Lee (doctorat. '65)

Alumni

 • 1934 Harold C. Urey (doctorat. '23)
 • 1960 Willard F. Libby (BS '31, Ph.D. '33)
 • 1973 Geoffrey Wilkinson (Postdoc '50)
 • 1983 Henry Taube (BS '35, doctorat. '40)
 • 1989 Thomas Cech (doctorat. '75)
 • 1995 Mario Molina (doctorat. '72)
 • 1996 Robert F. Curl, Jr. (doctorat. '57)
 • 1999 Ahmed Zewail (Postdoc '74)
 • 2002 Kurt Wüthrich (Postdoc '67)
 • 2018 Frances Arnold (doctorat. '85)

Onoruri ale facultății

 • Medalii naționale de știință: 11
 • Academia Națională de Inginerie: 12
 • Academia Națională de Științe: 36
 • Academia Americană de Arte și Științe: 31
 • Premii didactice distincte: 12

Numărul de țări din care fac parte facultatea noastră

 • 21

Unde merg absolvenții noștri?

Pretutindeni! Colegiul are peste 15.000 de studenți care au reședința în peste 50 de județe din întreaga lume. ei

lucrați la universități, laboratoare naționale, corporații, agenții guvernamentale, fundații non-profit și startup-uri inovatoare. Ei poartă cu ei înțelegerea științifică profundă și abilitățile avansate necesare pentru a fi lideri.

Parteneriat cu industria

Colegiul de Chimie salută oportunități de parteneriat cu parteneri corporativi. Companiile de astăzi care gândesc în viitor investesc în educația publică pentru a se asigura că societatea noastră continuă să producă talentul de mâine. Recunoaștem cu recunoștință susținerea lor pentru cadouri, burse, burse, conferințe și programe nerestricționate.

134221_aqd_058a.jpg

Locații

Berkeley

Address
College of Chemistry,
420 Latimer Hall,
University of California, Berkeley

CA 94720-1460 Berkeley, California, Statele Unite ale Americii