Umeå University Faculty of Medicine

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre noi

Timp de peste jumătate de secol, Universitatea Umeå a evoluat ca destinație principală a învățământului superior din nordul Suediei. În toată istoria noastră mândră, am rămas angajați să oferim un mediu de predare și cercetare de nivel mondial caracterizat prin excelență, inovare, deschidere și diversitate.

  • Formal înființat în 1965
  • 34.000 de studenți înscriși
  • 60 de naționalități reprezentate
  • 40 de programe internaționale de diplomă
  • UID evaluat ca fiind cea mai bună școală de design din lume
  • Peste 900 de acorduri de schimb
rawpixel / Unsplash

Fapte și cifre

Știați că Universitatea din Umeå a devenit a cincea universitate din Suedia? A fost realizată în mare parte prin eforturile de marketing ale lui Gösta Skoglund, politician local și membru al Parlamentului suedez din anii 1940-1970.

  • Formal înființat în 1965
  • 33.979 studenți înscriși
  • Peste 60 de naționalități

Politicienii au trebuit să aleagă între Härnösand și Umeå. Ei au decis la Umeå în 1963, schimbând cursul istoriei orașului.

În 1956, școala dentară a condus calea către învățământul superior din Umeå. În 1958, Umeå a lansat un spital de predare. Și în 1963, sa luat decizia de a înființa o universitate în Umeå, iar Universitatea Umeå a fost inaugurată la 17 septembrie 1965 de către regele Gustav VI Adolf.

În 1965 au fost doar aproximativ 2000 de elevi. Astăzi, numărul total de elevi - inclusiv cei de la nivel postuniversitar - este de aproximativ 32.000. Mulți dintre acești studenți fac cursuri prin intermediul învățământului la distanță sau prin învățarea online. În plus, există 2113 cadre didactice și cercetători angajați de universitate.

Marcelo Leal / Unsplash

Viziune și strategii

Viziunea Universității Umeå este să dețină o poziție internațională puternică ca fiind una dintre universitățile de vârf din Suedia și că universitatea va dezvolta interacțiunea dintre cercetare, educație, colaborare și inovare, care provoacă granițe și joacă un rol crucial în dezvoltarea regională.

Elevii și personalul vor avea oportunități unice de dezvoltare profesională și personală, oferind simultan societății cunoștințe noi și oameni creativi, atât la nivel local, cât și la nivel global.

Locații

Umeå

Umea University Faculty of Medicine

Număr de telefon
+46 90-786 50 00

Programe

Această școală oferă și: