Lund University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Lund University - Lund University Suedia

Lund University fost înființată în 1666 și se situează în mod consecvent printre primele 100 de universități din lume (a 92-a în lume și cea mai înaltă clasă din Suedia, QS World University Rankings 2019).

Universitatea are 40.000 de studenți și 7.400 de angajați și oferă peste 100 de programe de masterat și 8 programe de licență predate în limba engleză .

Lund este cea mai atractivă destinație de studiu a Suediei. Universitatea oferă una dintre cele mai largi game de programe și cursuri din Scandinavia, bazată pe cercetări interdisciplinare și de vârf. O diplomă de la Lund University din Lund University este un semn distinctiv al calității atât în ​​Suedia, cât și în străinătate.

Domeniile tematice

Cele opt facultăți și multe centre de cercetare specializate oferă educație în următoarele domenii:

 • Arhitectură
 • Afaceri, Economie
 • Comunicare
 • Inginerie
 • Mediu inconjurator
 • Amenda
 • Umanistice, Limbi
 • Studii Internationale
 • Lege
 • Medicament
 • Ştiinţă

Oportunități de studiu pentru studenții internaționali

Lund University oferă peste 100 de programe de masterat și 8 programe de licență în limba engleză , precum și mai mult de 1.000 de cursuri freestanding predate în limba engleză.

Găsiți programul de studii: www.lunduniversity.lu.se/programs

Perioadele de aplicare

Perioada de aplicare principală pentru studenții străini este de la mijlocul lunii octombrie până la 15 ianuarie pentru toate programele începând din semestrul toamnei (august) în fiecare an. O mică selecție de programe acceptă de asemenea aplicații în perioada iunie-august pentru data de începere a semestrului de primăvară (ianuarie).

Cum se aplică pentru studii: www.lunduniversity.lu.se/apply

Taxe de școlarizare

Elevii care sunt cetățeni ai țărilor din afara UE / SEE și Elveția sunt, în general, obligați să plătească taxe de școlarizare. Taxele de școlarizare nu se aplică cetățenilor UE / SEE. Pentru informații despre taxele de școlarizare ale programelor individuale, consultați www.lunduniversity.lu.se/programs

Șanse de bursă

Elevii care sunt cetățeni ai unor țări din afara UE / SEE pot solicita o bursă după ce vor candida la studii cu noi. Bursele sunt acordate pe baza meritelor academice, nu a situației financiare.

Aflați mai multe despre oportunitățile de bursă: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Cercetare

Lund găzduiește peste 30 de medii de cercetare din lume și găzduiește două dintre cele mai mari facilități de cercetare a materialelor din Europa: MAX IV (inaugurat în 2016) și ESS (care va fi deschis în 2023). Lund University este, de asemenea, membră a rețelelor Universitas 21 de prestigiu de cercetare intensivă și a Ligii Universităților Europene de Cercetare (LERU) .

Stilul de predare

Gândirea critică și libertatea minții sunt pietrele de temelie ale vieții academice de la Lund University . O concentrare asupra muncii în grup în medii mai clare, deschise la clasă facilitează învățarea, creează un dialog și contribuie la generarea de noi idei.

Lund este un loc de întâlnire internațional atât pentru studenți, cât și pentru cercetători. Acest lucru creează medii de clasă globală în care studenții dobândesc noi perspective culturale și își pot dezvolta rețelele internaționale, care sunt foarte apreciate de angajatori din întreaga lume.

Elevii din Lund primesc oportunități excelente de interacțiune în afaceri . Orașul Lund are un mediu unic, de clasă mondială pentru tehnologie, cunoaștere, inovare și antreprenoriat și găzduiește o impresionantă gamă de companii internaționale.

Viață de student

Lund este alegerea nr. 1 pentru studenții străini care vin în Suedia și este considerat cel mai bun oraș studențesc din Suedia, cu combinația sa unică de mari cluburi sociale ("națiunile" istorice), uniunile studențești și Societatea Academică, creând un student vibrant și activ viaţă.

Orașul Lund

Situat în sudul Suediei, orașul Lund este la doar 10 minute cu trenul până la cel mai mare oraș al Suediei, Malmö, și la numai 35 de minute cu trenul spre Aeroportul Copenhaga din Danemarca.

Fiind unul dintre cele mai vechi orașe din Suedia, datând din anul 990, Lund este un oraș al contrastelor, unde peste 1000 de ani de istorie se amestecă cu cunoștințe și idei moderne. În Lund, veți găsi farmecul unui oraș mic, pitoresc, cu pietre cioplite, alături de atracțiile orașului, cum ar fi serviciile, cumpărăturile, restaurantele și evenimentele culturale. Lund găzduiește, de asemenea, mari companii internaționale, cum ar fi Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval și Gambro.

În Suedia și Lund se vorbesc foarte mult limba engleză (90% dintre suedezi sunt fluenți), ceea ce înseamnă că puteți experimenta o cultură europeană unică, fără a se confrunta cu o barieră lingvistică.

Aflați mai multe despre Lund University

Pentru mai multe informații, vizitați www.lunduniversity.lu.se

De asemenea, puteți pune întrebări pe pagina noastră de pe Facebook www.facebook.com/lunduniversity

Locații

Lund

Lunds Universitet

Address
Paradisgatan 2


SE-223 50 Lund, Jud. Skåne, Suedia
Număr de telefon
+46 46 222 00 00

Malmö

Address
Campus Malmö
Malmö, Jud. Skåne, Suedia

Helsingborg

Address
Campus Helsingborg
Universitetsplatsen 2

SE-251 08 Helsingborg, Jud. Skåne, Suedia

Programe