Linnaeus University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Linnaeus University este o universitate modernă, internațională, numită după Carl Linnaeus - un om de știință suedez de renume mondial care s-a născut în regiunea Småland unde se află universitatea.
  • Fondată în 2010 printr-o fuziune între Universitatea Kalmar și Universitatea Växjö
  • Situat în Kalmar și Växjö
  • 33.000 de studenți înscriși
  • 2.000 de studenți internaționali înscriși
  • A 6-a universitate ca mărime din Suedia în ceea ce privește numărul studenților
  • 780 de universități partenere din mai mult de 80 de țări
  • Programe de 100 de grade la primul ciclu, 8 dintre ele predând în engleză
  • Programe de 80 de grade la nivelul celui de-al doilea ciclu, 35 dintre ele predând în engleză

Kalmar și Växjö

Linnaeus University este situată în două orașe din partea de sud-est a Suediei - Kalmar și Växjö. Ambele orașe sunt situate în regiunea Småland, un județ în care marea și natura sunt întotdeauna în apropiere.

Kalmar - Orașul student la mare

Orașul Kalmar este situat pe coastă, lucru de care Linnaeus University a profitat recent construind noi clădiri universitare chiar lângă port și a adunat Universitatea la un loc. Deoarece portul se află în centrul orașului Kalmar, studenții pot parcurge afacerile lor zilnice în centru și pot umple orașul cu zgomotul de activități.

Kalmar are aproximativ 65.000 de locuitori și o istorie lungă care datează din Evul Mediu - ceva care nu va trece neobservat atunci când are vechiul castel Kalmar la doar câteva sute de metri distanță de campus. Orașul a fost votat drept „orașul de vară al Suediei”, poate datorită multor zile de soare, plajelor descoperite în jurul orașului și evenimentelor și concertelor.

Växjö - Un campus viu

Totul din campusul din Växjö se află la cinci minute de mers pe jos - cazare pentru studenți, săli de curs, biblioteca, restaurante și pub-uri, lacuri și facilități de agrement. Campusul este plin de viață și energie și este un loc natural de întâlnire pentru toți studenții și interesele. Växjö are aproximativ 90.000 de locuitori și a fost declarată drept cea mai verde oraș din Europa " datorită soluțiilor ecologice implementate. Numele Växjö este tradus în" orașul lacurilor ", ceea ce nu trece neobservat, având unul dintre multe lacuri doar în campus. Cu pădurile din jur, devine locul perfect pentru plimbări și jogging.

125631_photo-1549057446-9f5c6ac91a04.jpgEliott Reyna / Unsplash

Viață de student

Viața universității are multe de oferit, de la întâlnirea cu prietenii la pub-ul student până la participarea la evenimente și activități culturale. Uniunea studenților și asociațiile de studenți fac tot posibilul să te facă să te simți acasă.

Timpul liber de calitate este important atunci când ești student. Dacă găsiți bucurie și împlinire în viața de student, veți câștiga energie suplimentară pentru studiile dvs. Nu vă va fi greu să găsiți ceva de făcut. Studenții sunt minunați la organizarea de concursuri pline de distracție, petreceri, concerte și excursii.

Dacă de asemenea, profitați de ocazia de a vă implica în sindicatul studenților sau în alte activități extrașcolare, puteți obține abilități și experiențe utile care se pot dovedi neprețuite atunci când solicitați un loc de muncă mai târziu în viață.

Sindicatul studenților de la Linnaeus University - Linnéstudenterna - lucrează pentru a vă asigura că veți primi cea mai bună educație posibilă, dar își propune să ofere și activități plăcute pe lângă studiile dvs. Există o serie de organizații și cluburi studențești din universitate care oferă o gamă largă de activități de agrement pentru studenți.

ESN (Erasmus Student Network) este o rețea de secțiuni care organizează evenimente pentru studenții internaționali plecați la studii. În Kalmar, secțiunea se numește ESN Kalmar, iar în Växjö se numește VIS (Växjö International Students). Ambele secțiuni organizează evenimente locale, precum grătare, activități sportive și nopți tematice cu tradiții tipice suedeze reprezentate, precum și excursii în interiorul și în afara Suediei.

Programul amicilor

Programul amic se potrivește studenților internaționali cu studenți (majoritatea suedezi). Amicii ajută studenții internaționali cu întrebări de zi cu zi, introducându-i în cultura și modul de viață suedez, precum și cum este să fii student la Linnaeus University .

Asociații studențești

Există în jur de 70 de asociații de studenți la Linnaeus University din Kalmar (doar în suedeză) și Växjö , unde, ca student, poți participa la o serie de activități.

Poate preferați evenimentele sportive, să cântați muzică într-o orchestră de studenți, sesiuni de filme, să cântați sau să vă implicați în scris despre subiecte care vă afectează ca student? Fii activ în viața de student este o oportunitate de a întâlni prieteni noi, de a te putea dezvolta în unul dintre interesele tale și de a lucra împreună în echipă cu oameni care adoră să facă același lucru.

125632_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Locații

Växjö

Address
P G Vejdes väg
351 95 Växjö, Jud. Kronoberg, Suedia

Kalmar

Address
Nygatan,18B
39182 Kalmar, Jud. Kalmar, Suedia

Programe

MA
MSc