International Montessori Institute

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre noi

International Montessori Institute (IMI) este un centru specializat în Educația Montessori, cu un obiectiv clar: de a oferi o pregătire clasică și riguroasă Montessori, bazată pe sursele inițiale ale Dr. Maria Montessori, adaptate nevoilor educaționale curente, reunind într-un singur centru de instruire ce Cele mai bune tradiții italiene și anglo-saxone.

Pentru a face acest lucru, am selectat formatori din ambele profiluri, oferind astfel studenților noștri o viziune largă și unică asupra educației Montessori.

Personalul nostru didactic a fost selectat cu atenție pentru experiența internațională vastă, cu scopul de a transmite toată bogăția metodei Montessori.

Această combinație interesantă face IMI un punct unic de întâlnire Montessorian în lume, care generează un dialog inter-Montessori care asigură fidelitatea ideilor și viziunii Dr. Maria Montessori.

Misiunea noastră

La IMI vrem ca pedagogia Montessori să ajungă la școala publică. Scopul nostru este ca toti copiii sa poata invata prin aceasta metoda. O sală de clasă Montessori este un mediu pregătit, în care copiii interacționează și își dezvoltă potențialul. Copiii devin centrul tuturor. Ritmurile de învățare sunt diferite, prin urmare, activitățile trebuie să se axeze pe acel ritm, deci trebuie să fie individualizate.


Viziunea noastră

Legăturile noastre cu diferite organizații publice și private, atât naționale, cât și internaționale, sunt din ce în ce mai ferme, ceea ce ne încurajează să continuăm colaborarea activă în crearea unei formări inovatoare. Una dintre cele mai mari provocări este să ne întărim prezența la nivel național și, la rândul său, să ne extindem prezența la nivel internațional. Pentru aceasta, pe lângă formarea noastră online, desfășurăm seminarii și cursuri de formare față-în-față în diferite țări și continente. Punerea în aplicare a unei noi formări în diferite limbi, engleza, italiana și în curând portugheza, ne va permite să transmitem metoda Montessori dincolo de frontierele noastre.

Valorile noastre

Principiile etice pe care se bazează cultura centrului nostru și care marchează orientările noastre de comportament, sunt aceleași cu cele pe care Dr. Montessori le-a postulat în viață. Din acest motiv, principala noastră preocupare este reprezentată de copii. Credem într-o societate bazată pe coeziune. O societate care se bazează pe valori învățate din copilărie cu un sistem educațional care poziționează copilul ca centru, conferind securitate și încredere în sine; oferind instrumentele necesare pentru ca aceasta să se dezvolte pe deplin.


Calitatea pregătirii noastre și flexibilitatea noilor tehnologii ne-au transformat în centrul de referință în care să ne pregătim în pedagogia Montessori. Datorită unei facultăți magnifice și a unei echipe umane dispuse să ofere cele mai bune rezultate, IMI este acum un pariu sigur.

De la deschiderea primei școli Montessori din Roma, în 1907, educația Montessori sa extins într-o asemenea măsură încât există acum peste 25 000 de școli Montessori din întreaga lume. Maria Montessori a transformat educația prin crearea de materiale pedagogice care favorizează învățarea și se concentrează pe ideea că dacă ceva trebuie să se schimbe, trebuie să fie școala, nu copilul.

Toți studenții noștri pot beneficia de ofertele de locuri de muncă publicate în Portalul pentru ocuparea forței de muncă din campusul virtual pe care îl primim din diferite centre Montessori din toate țările lumii.

În cursul anului 2017 am avut plăcerea și privilegiul de a avea peste 1700 de studenți noi care au trecut prin sălile noastre de cursuri diferite de formare față-în-față, combinate și online. Elevii din medii diferite, cum ar fi: Asia, Statele Unite, Mexic, Argentina, Ecuador, Venezuela, Chile, Germania, Franța, Anglia etc. Și, desigur, întregul teritoriu național.

De asemenea, majoritatea studenților noștri, înainte de a-și termina perioada de pregătire, practică în diferite centre naționale și internaționale Montessori precum Hong Kong, Dubai, Mexic, Statele Unite, Argentina, Franța și Germania etc.


Centre de colaborare și organizații


Ce este Montessori?

  • Impactul mișcării asupra învățării: mișcarea semnificativă este un ajutor pentru învățare și îmbunătățește capacitatea de a păstra concepte; utilizarea mâinilor este un canal magnific de introducere a informațiilor în creier.
  • Alegerea și controlul perceput: Orice învățare este mai profundă și mai ușoară atunci când oamenii aleg ce vrem să învățăm și putem monitoriza această învățare.
  • Premiile și motivația extrinsecă interferează în procesul de învățare: Motivația intrinsecă a persoanei este pozitivă și trebuie încurajată.
  • Învățarea din partea colegilor facilitează înțelegerea: dialogul de la egal la egal este o cheie foarte puternică atât pentru elev, cât și pentru cel care învață.
  • Contexte semnificative de învățare: orice subiect academic poate fi tratat într-un mod semnificativ și acest lucru îmbunătățește intensitatea a ceea ce sa învățat.
  • Educația trebuie să promoveze, mai presus de toate, dezvoltarea funcțiilor noastre executive: (planificați, decideți, imaginați, autocorecați, aveți conștiința de sine sau alegeți strategii printre altele); acest lucru este posibil numai cu practica reală a acestor abilități.
  • Ordinea în mediul înconjurător (fizic, temporal, etc.) ajută la construirea unui creier ordonat.
  • Multe alte elemente care fac educația Montessori, cum ar fi importanța ordinii fizice de a construi o ordine mentală sau importanța eliminării stresului, printre altele, au fost validate ca fiind esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă și echilibrată.

Locații

Vilafant

Address
Carrer Comerç,44
17740 Vilafant, Catalonia, Spania

Roma

Address
“Istituto Comprensivo Bruno Munari”, Casa de Niños.
Via Angelo Mauri 5

Roma, Lazio, Italia

Barcelona

Address
Universitat de Barcelona–Facultat d'Educació, Campus de Mundet, Universitat de Barcelona, Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona, Catalonia, Spania

Barcelona

Address
Universitat de Barcelona–Facultat d'Educació, Campus de Mundet, Universitat de Barcelona, Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona, Catalonia, Spania