Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Promovăm dialogul între științele umaniste și științele sănătății în toate domeniile lor, cu scopul de a contribui la dezvoltarea socială și științifică.

Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón de la Fundația Ortega-Marañón își propune să inițieze diferite programe de formare, consultare, editare, reflecție și dezbatere care ajută la elucidarea unor dintre principalele probleme cu care se confruntă astăzi societatea noastră.

Pe baza acestei ambiții integrale, încurajăm dialogul dintre științele umaniste și științele medicale în toate aceste domenii, astfel încât, dintr-o perspectivă multidisciplinară, să putem oferi soluții la problemele prezentate profesioniștilor din domeniul sănătății.

Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón are ca obiective principale:

  • Promovarea unei zone de cercetare aplicată în cadrul dialogului dintre științele umaniste și științele medicale.
  • Dezvoltați programe de formare în zonele centrului, atât pentru profesioniști, cât și pentru persoanele interesate să-și promoveze cariera academică.
  • Promovarea proiectelor de consultanță și a acțiunilor la cerere, în domeniile misiunii noastre.
  • Poziționați centrul ca referință pentru gândire, dezbatere și reflecție în Spania și America Latină, inspirat de spiritul conciliator și liberal al titularului nostru, consolidând poziționarea strategică și generând acțiuni de diseminare științifică în domeniile proprii.

Din excelența academică, Institutul intenționează, în oferta sa formativă, diferite grade de specializare adaptate nevoilor cadrelor universitare și profesioniștilor.

Prezența internațională a acestui Institut, care are sedii și alianțe strategice în mai multe țări din America Latină, răspunde de asemenea înțelegerii pe care a avut-o Gregorio Marañón despre spațiul comun în spaniolă. Prin urmare, formarea on-line are o prezență foarte proeminentă în programele noastre, deoarece favorizează dialogul de ambele părți ale Atlanticului.


Misiune, viziune și valori/>


Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón , are misiunea de a aborda și de a aprofunda unele dintre principalele probleme cu care se confruntă astăzi societatea noastră dintr-o perspectivă multidisciplinară în care știința umană și știința sănătății este într-un mod fructuos./>

În acest sens, Institutul încurajează cercetarea, dezvoltarea programelor de instruire și predare, consiliere cu privire la proiecte, forumuri de discuții și promovează elaborarea de publicații referitoare la domenii profesionale care se limitează la domeniul de acțiune al acestora - Spiritul științific și liberal de Gregorio Marañón inspiră performanța acestui Institut. Un medic umanist și liberal, Marañón, care și-a tratat pacienții într-un mod atotcuprinzător, în raport cu mediul în care și-a dezvoltat viața de zi cu zi, a fost un medic dedicat viitorului țării sale și contextului istoric pe care trebuia să îl trăiască. El a înțeles liberalismul ca orientare a comportamentului pentru care trebuie să "fi dispus să înțelegi cu cel care gândește altfel" și "să nu recunoști niciodată că acest scop justifică mijloacele, ci, dimpotrivă, sunt mijloacele care justifică sfârșitul "(Ensayos Librales, 1947).


contribuitori/>


Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón are colaborarea cu instituții precum Academia Națională Regală de Medicină, Fundația pentru Formarea Organizației Medicale Collegiate, Colegiul Oficial al Medicilor Stomatologi și Stomatologi din Madrid sau Fundația Tejerina, între altele./>


Gregorio Marañón și Posadillo/>

Gregorio Marañón y Posadillo (1887-1960), este o figură politică și nucleară în istoria Spaniei în secolul al XX-lea. Medical, umanist și liberal, bogata personalitate strălucea cu propria sa lumină în diferite domenii ale cunoașterii, atât în ​​științele biomedicale, cât și în științele umaniste. De fapt, el este unul dintre puținii spanioli - singurul care nu era un politician propriu - care aparținea la cinci Academii Regale - Medicină, Spaniolă, Istorie, Științe exacte, fizice și naturale și Arte plastice ale San Fernando-./>
Gregorio Marañón a fost un intelectual și un om public angajat în țara sa. Dovada acestui lucru este publicarea biografiei sale din călătoria pe care a făcut-o lui Las Hurdes cu regele Alfonso al XIII-lea în 1922.

Locații

Madrid

Address
Calle Fortuny, 53
28010 Madrid, Comunitatea Madrid, Spania

Spania Online

Address
Spania Online, Spania