Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Ce este IAAC?

Institutul de Arhitectură Avansată din Catalonia (IAAC) este un centru de cercetare, educație, producție și outreach, cu misiunea de a imagina viitorul habitat al societății noastre și de ao construi în prezent.

112537_iaac111.jpg

IAAC urmărește revoluția digitală la toate scările (de la biți la geografie, de la microcontroleri până la orașe, de la materiale la teritoriu) pentru a extinde limitele arhitecturii și designului și pentru a face față provocărilor cu care se confruntă omenirea. IAAC este un centru experimental și experimental unde se învață prin practică, printr-o metodologie de testare care promovează soluții reale.

IAAC este o fundație deschisă, independentă și radicală, non-profit, cu 17 ani de activitate; inspirat de valorile Barcelonei , capitala arhitecturii și designului, unde a fost inventat urbanismul și unde o cercetare locală de înaltă calitate și orientată spre inovație este legată de o rețea internațională de excelență în domeniul tehnologiei, arhitecturii și societății.

IAAC, dincolo de munca sa educațională și pro-cercetare, este o comunitate interdisciplinară și multiculturală stabilă , care caută contacte permanente și cooperare între sutele de profesori, cercetători, instituții și companii care au lucrat cu noi sau care urmăresc obiectivul de a oferi soluții mari provocări ale umanității.

Viziune

IAAC este Educația, cu Master în Arhitectură Avansată, Maestrul în Oraș

Acest lucru este posibil și prin intermediul Academiei Fab, un model educațional distribuit care are ca scop introducerea pe oricine la Digital Fabrication. Nu mai vorbim de ateliere și programe scurte, care implementează agende globale dezvoltate prin soluții locale, cum ar fi Școala de vară globală .

IAAC este Fabrication, cu Fab Lab Barcelona, primul și cel mai avansat laborator de producție digitală din UE, și Laboratorul Verde Fab, primul laborator digital de fabricare orientat spre autosuficiență: două locuri unde puteți construi aproape orice. După ce a găzduit FAB10 în 2014, la cea de-a 10-a ediție anuală la nivel mondial Fab Lab, Fab Lab Barcelona și-a consolidat rolul în cadrul rețelei Fab Lab, unul dintre liderii mondiali ai Revoluției de fabricație digitală, precum și coordonatorul Programului Fab Academy.

IAAC este Research, datorită unei serii de proiecte finanțate de Uniunea Europeană și dezvoltate în colaborare cu parteneri europeni publici și privați, orientate spre explorarea rolului tehnologiei în societatea și orașele noastre.

IAAC este auto-suficiență, cu laboratoarele Valldaura, un centru de cercetare autonom, situat în Parcul Metropolitan Collserola, la 20 de minute de centrul Barcelonei și înconjurat de 140 de hectare de pădure, unde sunt implementate o serie de laboratoare pentru producția și testarea energiei, a alimentelor și a lucrurilor.

IAAC este Outreach, prin prelegeri, publicații, expoziții și concursuri. Datorită unor inițiative cum ar fi seria de cursuri IAAC sau concursul de arhitectură avansată, IAAC își promovează valorile în discuțiile despre arhitectură, orașe, societate și tehnologie, cu care se confruntă provocările actuale la nivel mondial.

112538_14711306_10154628257993824_8031058357072038494_o1.jpg

Misiune

Să sublinieze și să consolideze poziția IAAC ca referință la nivel mondial pentru educație și cercetare , precum și pentru autosuficiență și fabricarea digitală , prin consolidarea și extinderea proiectelor de cercetare, precum și prin oferirea de programe academice actualizate și evolutive.

Extinderea colaborărilor noastre cu parteneriate strategice publice și private, atât la nivel național, cât și internațional.

Pentru a ne consolida rolul de consultant prin crearea de alianțe specifice cu industriile care promovează și sprijină cercetarea aplicată.

Să urmărească în mod activ o agendă de activități legate de arhitectura verde, durabilitatea și energiile regenerabile prin dezvoltarea Laboratorului Green Fab, a Laboratorului alimentar și a Laboratorului de Energie.

Ameliorarea activității noastre actuale și a profilului nostru ca un think-tank specializat pentru strategii inovatoare în domeniile planificării urbane și al urbanismului, cu atenție la provocările orașelor inteligente.

departamente

Pentru a îndeplini această misiune, IAAC este organizată în patru departamente, toate dedicate cercetării, educației, producției și outreach-ului , cu misiunea de a-și imagina viitorul habitat al societății noastre și ao construi în prezent.

Aceste departamente sunt:

  • Grupul de arhitecturi avansate, regizat de Areti Markopoulou
  • Fab Lab Barcelona, regia Tomás Diez
  • Laboratorul de Științe Urbane, regizat de Willy Müller
  • Valldaura Self-sufficient Labs, regia Vicente Guallart

IAAC intenționează să adopte RD pentru arhitectură și urbanism și să creeze rețele de cunoștințe multidisciplinare.

În acest scop , institutul lucrează în colaborare cu mai multe orașe și regiuni, grupuri industriale și centre de cercetare , inclusiv Consiliul Local al Barcelonei, Parcul Natural Collserola, Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), Centrul pentru Tehnologia Informației și Arhitectură ), Institutul de Arhitectură din California de Sud (Sci-Arc), precum și diverse companii printre care CISCO, Endesa, Kuka Robotics și multe altele.

Împreună cu acestea, Institutul dezvoltă diverse programe și proiecte de cercetare care reunesc experți în diverse discipline precum arhitectura, ingineria, biologia, sociologia, antropologia și alte domenii de investigație.

112541_ALTO-Technology2_0268.jpg

valori

Institutul de Arhitectură Avansată din Catalonia este:

Social: o bază socială importantă, din interacțiunea cu persoane fizice, companii și organizații din întreaga lume, promovând inovația în construirea habitatului uman.

Independent: Fundație privată non-profit care colaborează cu persoane fizice, universități, companii și organizații publice, promovând abordări inovatoare.

Global: în gândire și acțiune, în originea capitalului uman, învățând din diversitatea lumii, promovând construirea realităților locale cu o identitate foarte specifică.

Compact: O organizație care este flexibilă, agilă, rapidă, capabilă să anticipeze noile provocări ale timpului nostru.

Informaționale: recunoașterea sistemelor digitale ca bază tehnologică care transformă astăzi lumea noastră, integrarea tehnologiilor și proceselor asociate în toate domeniile acțiunii lor.

Natural: Promovarea sistemelor conectate de autosuficiență, în conformitate cu regulile ecosistemelor biologice, pentru a contribui la construirea unei lumi mai durabile din punct de vedere ecologic și social.

Holistică: Prezentare generală a concepției, designului și construirii habitatului uman, cuprinzătoare a tuturor scalelor (biți către geografie), în interacțiune cu mai multe discipline.

De ce să studiezi la IAAC?

  • Veți împărtăși această experiență schimbătoare de viață cu o comunitate de studenți extraordinari și cu personal din peste 70 de țări diferite.
  • Veți stăpâni cele mai recente instrumente și tehnologii de învățare cu cei mai buni academicieni, cercetători și profesioniști din sectoarele lor.
  • 70% dintre absolvenții IAAC găsesc un loc de muncă după doar 6 luni de la finalizarea programelor noastre Master și 90% în decurs de un an.
  • Veți descoperi Barcelona, unul dintre cele mai bune orașe din lume și cel care stabilește tendințele în design, arhitectură și științe urbane.
  • Veți deveni parte a unei rețele consolidate de persoane - Alumni, Cercetători și Facultate - care vor fi familia ta, partenerii de afaceri și vor modela viitorul mână în mână cu tine.
  • Veți avea acces la unul dintre cele mai echipate laboratoare de fabricare digitală din UE, Fab Lab Barcelona și veți învăța cum să lucrați cu fabricarea digitală într-un mediu academic cu cel mai mare raport dintre elevi pe mașină (5 la 1) .

Locații

Barcelona

Address
Pujades 102, Poble Nou, Barcelona
08005 Barcelona, Catalonia, Spania