Volgograd State Technical University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

VSTU este liderul Universității regionale, care se situează printre cele mai bune instituții din numărul specialiștilor calificați din regiunea Volgograd, din sudul Rusiei și din unele țări străine. Universitatea obține o infrastructură bine dezvoltată, asigură un nivel profesional ridicat și influențează formarea calităților sociale ale studenților pentru integrarea lor reușită în economia internațională. Conform strategiei Universității, a fost creat un complex industrial (cluster) de cercetare și educație axat pe formarea specialiștilor calificați pentru sectoarele de înaltă tehnologie ale economiei.107253_pexels-photo-1432942.jpeg

Acordăm o atenție deosebită cercetării fundamentale și aplicate și dezvoltării domeniilor prioritare ale științei, tehnologiei și progresului tehnologic, precum și rezultatelor produselor științifice. VSTU are o școală dinamică de metalurgiști, chimisti, ingineri mecanici, ingineri de materiale, sudori, ingineri de instrumentație, precum și specialiști cu înaltă calificare în domeniul dezvoltării științifice. Concentrarea pe cercetare determină o dezvoltare inovatoare a VSTU .

Transformările în sfera învățământului superior din Federația Rusă au fost afectate și realizate în VSTU ca un sistem pe mai multe niveluri de programe educaționale, forme moderne de organizare a activității academice, controlul calității, suport material și tehnic adecvat.

Un mediu social favorabil a fost creat într-o echipă mare de angajați și studenți. Majoritatea dintre aceștia au valori culturale și etice, păstrează și dezvoltă tradiția unei școli politehnice.

Dezvoltarea cooperării internaționale și internaționalizarea Universității este unul dintre cele mai importante instrumente de implementare a strategiei VSTU . Universitatea a pregătit specialiști pentru țările străine timp de 50 de ani. Începând cu anul 1962, au fost organizate cursuri de formare a specialiștilor cu înaltă calificare pentru țările din Europa, Asia, Africa, Orientul Apropiat și America Latină. În acest timp, peste 5000 de studenți străini din 72 de țări din întreaga lume au învățat limba rusă pentru studii ulterioare la alte universități din Rusia. 1650 de elevi au obținut o diplomă de la Universitatea noastră și 64 de doctoranzi. Numărul studenților străini a crescut în ultimii 5 ani și astăzi există 500 de studenți străini care studiază anual la Universitatea. VSTU oferă, de asemenea, o gamă largă de programe de masterat și programe de doctorat pentru studenții internaționali care și-au susținut tezele de doctorat.107254_pexels-photo-1305360.jpeg

Instruirea în limba rusă a studenților internaționali necesită o educație preuniversitară specială. În acest scop, a fost înființată Facultatea de formare a studenților străini la Universitatea din 1973. Oferă studenților străini studiile universitare din Rusia cu privire la următoarele specialități: economie, inginerie și umanistă. Elevii acestei facultăți obțin următoarele discipline în funcție de specializările lor:

  • Inginerie - limba rusă, fizică, matematică, chimie, informatică, geografie regională, desen tehnic;
  • Economie - limba rusă, matematică, știința informației, studii de țară, economie, geografie;
  • Științe umaniste - limba rusă, literatură, studii culturale, studii de țară, geografie.

Perioada de studii - 1 an.

În timpul studiilor la Facultatea de formare a studenților străini, studenții învață cultura rusă, iau parte la viața universității și a orașului, vizitează muzee și au ocazia de a-și arăta creativitatea.

Studenții internaționali care au absolvit cursurile de formare lingvistică își pot continua studiile la programele de licență care sunt realizate la Universitatea noastră. Instruirea este organizată de profesori, specialiști și oameni de știință cu înaltă calificare, în cursul a 8 semestre. Cursul de studii este împărțit în cicluri:

  • Matematică și științe
  • Profesie (în cadrul căreia se organizează formarea specificată în funcție de activitățile viitoare)
  • Științe umaniste, sociologie și economie

Elevii, care obțin o diplomă de licență și au întreprins cursuri de limbi străine, pot participa la programele de masterat care durează 4 semestre.

Invităm toți solicitanții interesați și părinții lor să învețe mai multe despre cele mai promițătoare programe de studii ale Universității noastre.

Locații

Volgograd

Volgogradskiy gosudarstvennyy tekhnicheskiy universitet (VolgGTU)

Address
Volgograd State Technical University
Lenin avenue, 28

400005 Volgograd, Oblastul Volgograd, Rusia
Număr de telefon
+7 844 223-00-76