European University at St. Petersburg

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Fondată în 1994 cu sprijinul activ al orașului St. Petersburg, Universitatea Europeană a început să funcționeze ca o școală de absolvenți de elită în științele sociale și umaniste în 1996. De la început, misiunea EUSP a fost să răspundă nevoilor rusești dezvoltarea socială prin formarea unei noi generații de profesori și învățați în cele mai bune tradiții rusești și occidentale. Universitatea Europeană este una dintre puținele universități nonstatale pe deplin calificate de către Ministerul Educației pentru acordarea de diplome avansate de absolvent. Peste 20 de ani, EUSP a câștigat o reputație internațională pentru bursa superbă a facultății sale și pregătirea celor mai buni și mai străluciți studenți ai Rusiei la cele mai înalte niveluri internaționale.

Ca și cele mai bune universități private din afara Rusiei, independența EUSP este atât intelectuală, cât și politică. Cu o proporție semnificativă de facultăți cu diplome din instituțiile occidentale de conducere și relații strânse cu Stanford, Michigan, Universitatea din Cambridge, Georgetown, Harvard, Universitatea Helsinki și Universitatea din California, Berkeley, Michigan, Ann Arbor; Universitatea Cambridge (Regatul Unit); Universitatea din Helsinki (Finlanda) și Institutul Universitar European din Florența, EUSP are un angajament ferm față de integrarea bursei rusești cu burse în Europa și America. Cu distanța istorică a Rusiei față de Occident în termeni intelectuali și sociali, aceasta a fost o poziție fundamental importantă, una care încurajează mobilitatea și încurajează absolvenții să-și urmeze cariera de predare și de învățământ la domiciliu. Pentru non-rusi, MA International in Studii ruse este singurul program permanent la nivel de absolvent din Rusia, care oferă studii în sociologie, științe politice și studii culturale studenților din America de Nord, Europa și Asia.

Universitatea este un agent important de inovare și de schimbare și în alte moduri. Așa cum a recunoscut și guvernul rus, sistemul său de guvernanță democratică servește drept model pentru alte instituții rusești care se străduiesc să obțină recunoașterea internațională. EUSP a fost un inițiator al finanțării private dotate care a devenit acum un standard în alte universități și instituții culturale. Deși este complet independent de controlul de stat, Universitatea adesea găzduiește personalități importante din guvern, precum și cercetători ruși și internaționali pentru seminarii și prelegeri pe teme de importanță socială. Facultatea și personalul EUSP sunt, de asemenea, invitați în mod periodic ca consultanți experți de către Camera Publică a Federației Ruse, Ministerul Dezvoltării Economice și Ministerul Educației și Științei.

Universitatea este, de asemenea, implicată activ în Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, în Forumul de Dialog din Petersburg și în Forumul Economic Krasnoyarsk. Parțial din acest motiv, parțial pentru că absolvenții noștri se numără printre cei mai buni din Rusia, mulți nu dețin doar poziții în universități de vârf, ci ocupă posturi-cheie în cadrul organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale, precum și companiile rusești și internaționale. Mai mult de patruzeci la sută dintre cei care au terminat programul nostru de bază de educație și-au apărat cu succes disertațiile.

Misiunea Universității este de a satisface nevoile societății în creșterea și extinderea calificării profesionale a specialiștilor și în dezvoltarea potențialului lor creativ și științific pe baza realizărilor experienței și cooperării rusești și internaționale.

Datorită profesionalismului său superlativ și a potențialului științific unic, EUSP a dobândit reputația de una dintre cele mai dinamice și moderne instituții de învățământ din țară.

Cinci puncte importante despre European University at St. Petersburg

  1. EUSP are o mai mare independență față de birocrația guvernamentală rusă decât majoritatea universităților din Rusia. Această independență este importantă atât din motive intelectuale, cât și din motive politice. Universitățile din Rusia au fost, în mod tradițional, sub controlul guvernului, în limita chestiunilor legate de conținutul instruirii și cercetării, ideologiei politice și administrației.
  2. În cadrul EUSP, o mare parte a facultăților au diplome de la universități proeminente occidentale. Universitatea utilizează ruși cu doctori de la astfel de școli recunoscute ca Universitatea din California, Berkeley; Universitatea din Michigan, Ann Arbor; Universitatea Cambridge (Regatul Unit); Universitatea din Helsinki (Finlanda), ao
  3. EUSP are un angajament față de integrarea bursei rusești cu burse în Europa și America. În contextul izolării continue a bursei rusești de Occident, aceasta este o poziție fundamental importantă.
  4. EUSP încurajează mobilitatea, dar combate exodul de creiere. În loc să promoveze plecarea studenților absolvenți în Vest, EUSP invită studenții occidentali să vină și să studieze în Rusia. Master International în Studii ruse este singurul program permanent la nivel de absolvent din Rusia, care oferă studenților din America de Nord, Europa și Asia (aproximativ 50 de elevi anual) grade în sociologie, științe politice și studii culturale. Atât studenții internaționali, cât și cei ruși se bucură de avantajele studiului într-un cadru cu adevărat internațional.
  5. EUSP este un agent decisiv al inovării și schimbării, introducerea și difuzarea de noi standarde și practici în sistemul educațional rusesc.

Programele educaționale ale UESP sunt populare nu numai printre absolvenții talentați ai universităților din Rusia, care provin din cincizeci și patru de regiuni rusești, dar și printre absolvenții universităților străine (în special în Europa de Vest și America de Nord). Pentru acești studenți, EUSP oferă programe internaționale speciale predate în întregime în limba engleză.

Facultatea de predare a cadrelor didactice din cadrul EUSP este formată din cadre didactice cunoscute, care au obținut rezultate semnificative și recunoaștere în domeniile lor. Mulți dintre aceștia au primit doctoratul de la cele mai bune universități din Europa și SUA și au experiență de predare în universități străine.

Profesorii noștri sunt membrii permanenți ai Asociației Internaționale pentru Științe Umaniste

Anual, EUSP deține o conferință interdisciplinară "Expoziția rezultatelor cercetării academice" - un eveniment central în viața universitară universitară, care a devenit deja o platformă care reunește cercetători din diferite departamente ale EUSP și oferă o bază pentru colegii noștri de a se familiariza cu cercetarea noastră realizări.

Absolvenții UESP lucrează în institute academice și de cercetare de prestigiu și ocupă funcții-cheie în cadrul organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale, precum și companiile rusești și internaționale de renume. Mai mult de patruzeci la sută dintre cei care au terminat programul nostru de bază au reușit să-și apere dizertațiile.

Deoarece EUSP și-a întemeiat activitatea pe principiul combinării învățământului cu cercetarea de vârf, este prima universitate rusă care a repetat succesul unor universități precum Harvard și UC Berkeley. Modelul universitar de cercetare se reflectă nu numai în planul strategic și practica zilnică a EUSP, ci și în structura sa organizațională. Universitatea are cinci departamente și 11 centre de cercetare. O parte importantă a activității lor implică cercetarea interdisciplinară aplicată.

EUSP oferă expertiză în pregătirea și punerea în aplicare a unor reforme esențiale, esențiale pentru dezvoltarea țării. În special, membrii personalului universitar sunt invitați în mod periodic ca consultanți experți de către Camera Publică a Federației Ruse, Ministerul Dezvoltării Economice și Ministerul Educației și Științei. EUSP este implicat activ în Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, în Forumul de Dialog din Petersburg și în Forumul Economic Krasnoyarsk.

Locații

Saint Petersburg

Address
Independent not-for-profit educational organization of higher education “European University at St. Petersburg”
6/1A Gagarinskaya st.,
St. Petersburg 191187
Russia

Saint Petersburg, Sankt-Peterburg, Rusia