Politehnica University Timisoara

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea Politehnica Timisoara (UPT) Este una dintre cele mai mari universități tehnice din Europa Centrală și de Est. A fost înființată în 1920 ca răspuns la nevoia de ingineri în contextul redresării economice post-WW1. În timpul celor peste 95 de ani de existență, Universitatea Politehnica Timisoara A produs peste 123 000 de ingineri, mult apreciate la nivel național și internațional pentru competența lor.

Programele de studii sunt organizate în conformitate cu sistemul Bologna. Peste 12.000 de studenți sunt înregistrați la diferite niveluri (licență, masterat, doctorat și postdoctoral), în timp ce aprox. 700 cadre didactice și aprox. 500 de personal administrativ și auxiliar lucrează în cadrul său.

Universitatea Politehnica din Timisoara are 10 facultati: Facultatea de Arhitectura si Planificare Urbana; Facultatea de Automatică și Calculatoare; Facultatea de Construcții; Facultatea de Științe ale Comunicării; Facultatea de Inginerie Electrica si Energetica; Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației; Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului; Facultatea de Management în Producție și Transport; Facultatea de Inginerie Mecanică; Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

Universitatea Politehnica Timisoara deține o infrastructură educațională și de cercetare - clădiri și echipamente - comparabile cu cele mai prestigioase universități europene. investiții importante au fost realizate în ultimii ani. Studenții Universității Politehnica din Timișoara au la dispoziție un campus modern de studenți, format din două cafenele și 16 reședințe de studenți care oferă peste 5 500 de locuri de cazare. Toate cele 1800 de camere de studenți sunt mobilate, au conexiune la internet și televiziune prin cablu.

Universitatea are Peste 250 de acorduri bilaterale Erasmus + și peste 100 de acorduri de cooperare cadru cu universități din întreaga Europă, dar și din Asia, Africa, America de Nord și de Sud. În fiecare an, peste 200 de studenți fac un studiu sau plasare în străinătate, în timp ce peste 100 de studenți din instituții partenere vin să studieze sau să facă o plasare industrială sub supravegherea unui coordonator UPT.

Veți avea la dispoziție o gamă largă de facilități de campus pentru a vă face șederea la UPT cât mai plăcută și mai productivă posibil.

VISA SUPORT. Departamentul pentru Relații Internaționale oferă informații și sprijină cererea pentru obținerea vizei și permisul de ședere. • CAZARE. Va garantam cazare la prețuri accesibile pentru universitate toți studenții internaționali. Camerele sunt dotate cu internet, TV prin cablu, un frigider, mobilier și lenjerie de pat, și sunt împărtășite de 2 sau mai mulți elevi. Băi, spălătorii, săli de lectură și bucătării sunt distribuite. Toate reședințe se află la câțiva pași de clădirile UPT centrul orașului. Cazare în reședințe pot fi furnizate cel mai devreme de 4 zile înainte de începerea anului universitar.

SERVICII DE RESTAURANT. Elevii se pot cumpăra tichete de masă pentru cantinele studențești. Fiecare voucher asigură o masă la un preț de cca. 2 EUR. În campusul studențesc veți găsi, de asemenea, un supermarket, diverse magazine alimentare și o gamă largă de restaurante. Cele mai multe cămine studențești au mașini automate.

INGRIJIRE MEDICALA. Policlinica studențească este situată în Campusul Studențesc și oferă controale și tratamente medicale gratuite în medicină generală, medicină internă și ecografie, dermatologie, planificare familială, ginecologie, otorinolaringologie, oftalmologie. Elevii se pot obține, de asemenea, se face referire la specialiști în alte domenii, atunci când este necesar.

CENTRELE DE SPORT. Există două centre sportive disponibile pentru studenții UPT și a personalului. Vei avea acces la sala de fitness, terenuri de fotbal în aer liber, pista de atletism, terenuri de mini-fotbal acoperite, piscine interioare și în aer liber, cu echipamente de saună și de fitness, baschet și volei, bitum și terenuri de tenis tartan.

BIBLIOTECĂ. Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din Timișoara are o vastă colecție de cărți și publicații, precum și baze de date științifice relevante. spații de lectură, camere de grup de lucru mici, zone de calculator de muncă și servicii conexe sunt disponibile posesorilor de card de bibliotecă. O sala de studiu al bibliotecii este deschis 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

EVENIMENTE BINE ATI VENIT. schimb de studenți sunt de așteptat să sosească cu o săptămână înainte de începerea anului universitar. Activitățile de bun venit ajuta elevii să descopere orașul și universitate, serviciile și oportunitățile pe care le pot folosi in timp ce inscrisi la UPT. Studenții internaționali trebuie să participe la deschiderea anului universitar și întâlnirea de bun venit organizat la facultatea lor, precum și evenimentele organizate de Departamentul pentru Relații Internaționale.

ALTE SERVICII Pentru studenții UPT includ: mentori universitari pe întreaga durată a studiilor, servicii de consiliere în carieră și târguri de carieră, o adresă de e-mail care poate fi utilizată pentru a vă conecta la eduroam (care permite conectarea gratuită la Internet în 74 de țări) Timișoara pentru studenți sub vârsta de 26 de ani și pentru doctoranzi sub vârsta de 30 de ani, bilete gratuite de tren în limba română, reduceri pentru evenimente culturale.

TOP 10 motive pentru a alege UPT:

 1. Valoare pentru bani. Taxele de școlarizare pentru studenții români și internaționali sunt rezonabili și la prețuri accesibile. Sunt disponibile, de asemenea, burse bazate pe realizări academice sau nevoi financiare.
 2. O infrastructură excelentă pentru predare și cercetare. Universitatea face investiții constante pentru a-și actualiza infrastructura.
 3. O gamă largă de programe de studiu. UPT oferă programe de studiu predate în mai multe limbi într-o mare varietate de domenii.
 4. Grad de înaltă calitate UE. Programe de studiu acreditate, recunoscute pe plan internațional predate în limba engleză, germană sau franceză.
 5. Capacitate mare de angajare a absolvenților. Avem legături puternice cu mediul de afaceri și oferim programe de studiu relevante profesional, cu perspective de carieră excelente după absolvire.
 6. Suport complet în timpul studiilor. Acces gratuit la toate facilitățile universității, consiliere academică și consiliere în carieră.
 7. Compact, prietenos, campus situat central. Studiourile, cantinele, centrele sportive, biblioteca, sălile de curs și laboratoarele sunt situate într-o zonă compactă, în imediata apropiere a centrului orașului.
 8. Locație excelentă. Timișoara este un oraș sigur, distractiv și cultural divers, cu o viață artistică vibrantă și o comunitate de afaceri dinamică. Peste 40000 de studenți români și internaționali studiază aici pentru a-și atinge obiectivele de carieră.
 9. Perspectiva internațională. Salutăm studenții și lectorii de oaspeți dintr-o mare varietate de țări și oferim studenților noștri posibilitatea de a primi un grant pentru a studia sau a face un stagiu în străinătate la una dintre instituțiile partenere.
 10. Asociații puternice de studenți. Asociațiile studențești organizează multe evenimente sociale, academice și de carieră. Reprezentanții studenților sunt implicați în procesele decizionale ale universității.
Această școală oferă programe în:
 • Engleză
 • Germană
 • Limba franceza
 • Română

Vezi programe de masterat » Vedea Programe de Licență »

Programe

Această școală oferă și:

Masterat

De Master în Domeniul Tehnologiei Informației

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2018 România Timișoara

Cursul de Master în Tehnologia Informației este un program de doi ani de studiu cu predare integrală în limba engleză, care se concentrează pe producerea de ingineri de înaltă calificare familiarizați cu tehnicile actuale. Absolvenții au cunoștințe avansate despre principalele subiecte din domeniul tehnologiei informației, cunoașterea tehnologiilor de ultima generație și abilitatea de a le selecta și de a le aplica în dezvoltarea avansată a proiectelor, abilități de inovare și cercetare, comunicare, colaborare interdisciplinară - abilități de management și de management al proiectelor de echipă. [+]

Informații generale Cerinte: diploma de licenta (sau echivalent); Bazele Ingineriei Calculatoarelor și Software-ului Durata: 2 ani (4 semestre) Limba de predare: engleză Forma de studii: La zi tehnologia informației

Tehnologiile informaționale sunt printre cele mai bine plătite și au cea mai mare satisfacție în muncă. Calculul este adesea asociat cu inovarea, iar evoluțiile în domeniul computerii tind să conducă inovația, prin urmare, insistăm asupra predării competențelor de cercetare și dezvoltare. Posibilitățile de evoluțiile viitoare se așteaptă să fie chiar mai mare decât au fost în trecut. Cariera de calcul are spațiu atât pentru munca colaborativă, cât și pentru efortul individual. ... [-]


De Master în Inginerie Calculator

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2018 România Timișoara

Cursul de Master in Ingineria Calculatoarelor este un program de studiu cu durata de doi ani, cu predare în limba engleză, care oferă studenților cunoștințe avansate în teoria și practica ingineriei informatice, le familiarizează cu evoluția tehnicilor actuale, își dezvoltă abilitățile de cercetare și le pregătește pentru succes Cariere ca factori cheie în dezvoltarea de calculatoare și proiecte de cercetare. [+]

Informații generale Cerinte: diploma de licenta (sau echivalent); Bazele Ingineriei Calculatoarelor și Software-ului Durata: 2 ani (4 semestre) Limba de predare: engleză Forma de studii: La zi Inginerie calculator

Tehnologia informatică face parte din tot ceea ce ne atinge viața de la mașinile pe care le conducem și de la dispozitivele pe care le folosim pentru comunicare, la filmele pe care le urmărim și la modalitățile în care întreprinderile și guvernele se ocupă de noi. Studierea ingineriei informatice va oferi studenților cunoștințe valoroase despre cum să găsească soluții eficiente și inovatoare pentru problemele din ce în ce mai complexe și mai dificile ale sistemelor informatice. Locurile de muncă în domeniul calculatoarelor se numără printre cele mai bine plătite și au cea mai mare satisfacție profesională, o carieră de calcul având spațiu atât pentru munca colaborativă, cât și pentru efortul individual. ... [-]


Diplomă Integrată (licență și Master) în Arhitectură

Campus Cu normă întreagă 6 anii September 2018 România Timișoara

Cu o perioadă de studiu de 6 ani, licența integrată și diploma de master în arhitectură oferă o imagine holistică a parametrilor complexi care definesc practica arhitecturală. În timpul celor 12 semestre, studenții dobândesc cunoștințe teoretice, estetice și tehnologice atât în ​​arhitectură, cât și în design urban, precum și din domeniile conexe și complementare ale artelor plastice, științelor umane, ingineriei și tehnologiei, toate oferind cunoștințe adecvate pentru a satisface cerințele A viitorilor clienți. [+]

Informații generale Cerințe: Bacalaureat (sau echivalent) Durata: 6 ani (12 semestre) Limba de predare: română Forma de studii: La zi Titlul profesional pentru absolvenți: Arhitect Arhitectura

Cu o perioadă de studiu de 6 ani, licența integrată și diploma de master în arhitectură oferă o imagine holistică a parametrilor complexi care definesc practica arhitecturală. În timpul celor 12 semestre, studenții dobândesc cunoștințe teoretice, estetice și tehnologice atât în ​​arhitectură, cât și în design urban, precum și din domeniile conexe și complementare ale artelor plastice, științelor umane, ingineriei și tehnologiei, toate oferind cunoștințe adecvate pentru a satisface cerințele A viitorilor clienți.... [-]


Masterat în Design Avansat Din Oțel și Structurilor Compozite

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2018 România Timișoara

Cursul de masterat "Proiectarea avansată a structurilor metalice și a structurilor compozite" (ADS) este un program de studiu de doi ani predat în limba engleză, care se concentrează pe oferirea de abilități de inginerie și know-how pentru a proiecta și construi oțeluri sigure, structuri compozite din oțel și beton, Aspecte, îmbunătățind durabilitatea și competitivitatea industriei. [+]

Informații generale Cerinte: Diploma de licenta (sau echivalent) Durata: 2 ani (4 semestre) Limba de predare: engleză Forma de studii: La zi Proiectare avansată a structurilor metalice și compozite

Cursul de masterat "Proiectarea avansată a structurilor metalice și a structurilor compozite" (ADS) este un program de studiu de doi ani predat în limba engleză, care se concentrează pe oferirea de abilități de inginerie și know-how pentru a proiecta și construi oțeluri sigure, structuri compozite din oțel și beton, Aspecte, îmbunătățind durabilitatea și competitivitatea industriei.

Cursul Master ADS pregătește specialiști de nivel înalt în funcție de nevoile și cerințele pieței internaționale a forței de muncă. Programul se bazează pe și completează studiile de licență anterioare ale studenților cu metode avansate de analiză și proiectare aplicate structurilor din oțel, compozite din oțel și compozite, abordând subiecte precum robustețea structurilor, siguranța împotriva incendiilor sau utilizarea de noi materiale structurale. Programul pregătește, de asemenea, studenții pentru activitățile de cercetare.... [-]


Masterat în Rețelele De Comunicații

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2018 România Timișoara

Master în Rețelele de comunicare este un program de studiu de doi ani, predat în limba engleză, care oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a înțelege și a face față provocărilor cu care se confruntă proiectanții rețelelor de comunicații de generația următoare, precum și pentru a întreprinde proiecte aplicate sau pentru a face cercetare in aceasta zona. [+]

Informații generale Cerinte: Diploma de licenta (sau echivalent) Durata: 2 ani (4 semestre) Limba de predare: engleză Forma de studii: La zi Rețele de comunicare

Master în Rețelele de comunicare este un program de studiu de doi ani, predat în limba engleză, care oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a înțelege și a face față provocărilor cu care se confruntă proiectanții rețelelor de comunicații de generația următoare, precum și pentru a întreprinde proiecte aplicate sau pentru a face cercetare in aceasta zona.

Cursurile, laboratoarele și seminariile tratează tehnologiile și provocările moderne în domeniul rețelelor de comunicații. Elevii dobândesc competențe în analizarea și integrarea într-o manieră inovatoare a informațiilor complexe privind rețelele de comunicare și domeniile conexe, abilitățile de partajare a ideilor, de rezolvare a problemelor și de dezvoltare a proiectelor, precum și de cercetare interdisciplinară.... [-]


Master în Automotive Embedded Software

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2018 România Timișoara

Master în Automotive Embedded Software este un program de studiu de doi ani predat în limba engleză, care oferă cunoștințe avansate în domeniul ingineriei sistemelor automate aplicate software-ului auto încorporat. Absolvenții dobândesc atât un background teoretic în domeniu, cât și metodele de aplicații practice pentru a oferi soluții complete la problemele practice în sistemele încorporate. [+]

Informații generale

Cerinte: Diploma de licenta (sau echivalent) Durata: 2 ani (4 semestre) Limba de predare: engleză Forma de studii: La zi Software-ul integrat pentru automobile

Master în Automotive Embedded Software este un program de studiu de doi ani predat în limba engleză, care oferă cunoștințe avansate în domeniul ingineriei sistemelor automate aplicate software-ului auto încorporat. Absolvenții dobândesc atât un background teoretic în domeniu, cât și metodele de aplicații practice pentru a oferi soluții complete la problemele practice în sistemele încorporate.

Ei cunosc și înțeleg o gamă largă de aplicații tehnice și își însușesc competențele și competențele avansate în proiectarea și implementarea aplicațiilor integrate dedicate sistemelor automate de înaltă complexitate. ... [-]


Master în Electronică Avansată în Sisteme Inteligente

Campus Cu normă întreagă September 2018 România Timișoara

Master în Electronică avansată în sisteme inteligente este un program de doi ani de învățământ cu predare integrală în limba engleză, care se concentrează pe producerea de ingineri de înaltă calificare pentru a acoperi nevoile în creștere ale industriei, atât la nivel local cât și la nivel global. Elevii își pot îmbunătăți pregătirea prin stagii și lucrează la teza lor de masterat în numeroasele companii cu sediul în Timișoara, care activează în acest domeniu. În același timp, programul dezvoltă abilitățile de inovare și de cercetare ale studenților. [+]

Informații generale Cerinte: Diploma de licenta (sau echivalent) Durata: 2 ani (4 semestre) Limba de predare: engleză Forma de studii: La zi Electronică avansată în sisteme inteligente

Master în Electronică avansată în sisteme inteligente este un program de doi ani de învățământ cu predare integrală în limba engleză, care se concentrează pe producerea de ingineri de înaltă calificare pentru a acoperi nevoile în creștere ale industriei, atât la nivel local cât și la nivel global. Elevii își pot îmbunătăți pregătirea prin stagii și lucrează la teza lor de masterat în numeroasele companii cu sediul în Timișoara, care activează în acest domeniu. În același timp, programul dezvoltă abilitățile de inovare și de cercetare ale studenților.... [-]


Master în Inginerie Software

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2018 România Timișoara

Cursul de Master in Ingineria Software-ului este un program de studiu de doi ani, cu program complet de predare engleza, care se concentreaza pe impartasirea atat a cunostintelor, cat si a aptitudinilor practice necesare unei cariere productive pe termen lung. [+]

Informații generale Cerinte: diploma de licenta (sau echivalent); Bazele Ingineriei Calculatoarelor și Software-ului Durata: 2 ani (4 semestre) Limba de predare: engleză Forma de studii: La zi Inginerie software

Software-ul a devenit o componentă vitală a infrastructurii care susține viața noastră de zi cu zi. Sistemele software sunt din ce în ce mai complexe și, prin urmare, sunt mai greu de construit, dar sunt supuse unor standarde din ce în ce mai stricte de fiabilitate, siguranță și securitate. În același timp, presiunea pieței este în creștere, dezvoltarea trebuie să fie agilă, iar software-ul trebuie să fie construit pentru a evolua. Toate acestea, împreună cu nevoia de aplicații de vârf, fac din dezvoltarea software-ului de astăzi o provocare tehnică interesantă. Principiile ingineriei solide sunt indispensabile pentru livrarea la timp a proiectelor de calitate. ... [-]


Contactează
Adresa locaţie
2 Piaţa Victoriei
Timișoara, Timiș County, RO-300006 RO