University of South Bohemia – Faculty of Science

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Boemia de Sud

Universitatea din Boemia de Sud este o instituție publică de învățământ și cercetare de tip universitar, cu opt facultăți care oferă o selecție de programe de învățământ terțiar.

Facultate de Stiinte

Facultatea de Științe a fost înființată în 1991 și oferă studii universitare, postuniversitare și postuniversitare într-o serie de discipline biologice. Cele mai multe dintre programele de studiu se desfășoară în limba cehă, dar numărul de cursuri și programe în limba engleză este în continuă creștere. Exemplele includ programele de licență și masterat de chimie biologică care se desfășoară pe parcursul a zece ani sau modulul cantitativ de ecologie care funcționează din 2011. În plus, există numeroase doctorate. elevii care lucrează în majoritatea grupurilor de lucru din întreaga facultate. Lista de studii în limba engleză este acum extinsă de noul program de masterat Ecologie începând cu toamna anului 2019.

Programele de licență de trei ani oferă studenților cunoștințele de bază necesare fie pentru studii postuniversitare ulterioare, fie pentru ocuparea forței de muncă practice. Elevii aleg din "Programul introductiv de biologie" (pregătirea pentru studii viitoare în biologie sau biologie pentru viitori profesori), "Biofizică", "Chimie și chimie pentru viitorii profesori", "Matematică aplicată", "Matematică pentru viitorii profesori" Fizică și Fizică pentru viitorii profesori "," Măsurători și Tehnologia Calculatoarelor "sau din programele orientate profesional, -" Ecologie și Protecția Mediului "," Tehnici de Laborator Biomedicale "," Mechatronică "și" Informatică Aplicată ".

Aceste programe se desfășoară numai în limba cehă, deși elevii trebuie să dobândească o cunoaștere suficientă a limbii engleze pentru a le permite să studieze din manualele de limba engleză. În plus față de programele de studiu efectuate în limba cehă, Facultatea de Științe oferă programe de licență de elită "Chimie biologică" și "Bioinformatică" care rulează în limba engleză. Aceste programe de studii se desfășoară în cadrul unei colaborări bilaterale transfrontaliere între Universitatea Johannes Kepler din Linz (Austria) și Facultatea de Științe a Universității Bohemia de Sud din České Budějovice.

Programele de masterat sunt deschise pentru orice student care a finalizat cu succes un program de licență în biologie sau domenii conexe la orice universitate. Solicitanții sunt acceptați pe bază de concurs, în funcție de rezultatele obținute la examenul de admitere. Ele pot intra în diferite domenii de studiu - "Informatică Aplicată", "Chimie Biologică", "Biofizică", "Botanică", "Biologie Clinică", "Ecologie", "Biologie Experimentală" "Sau" Măsurători fizice și modelare ". Începând cu anul 2008, a fost posibilă studierea programelor individuale de studiu în combinații oferite pentru cursuri de dublă majoritate și de formare a cadrelor didactice. Majoritatea acestor programe se desfășoară numai în limba cehă, însă unele sunt și în limba engleză, iar numărul versiunilor în limba engleză este de așteptat să crească.

Elevii dobândesc mai multe cunoștințe teoretice în domeniul lor de specializare și, de asemenea, să producă o teză de diplomă care ar trebui să rezulte într-o lucrare care urmează să fie publicată într-un jurnal științific internațional adecvat. Datorită interesului tot mai mare pentru programele de schimb pentru studenți (cum ar fi Socrates / Erasmus) în Europa sau chiar mai departe, programele oferă un set de cursuri semestriale cu o serie de teme interconectate pentru studenții străini.

Nivelul de doctorat poate fi de interes deosebit pentru studenții străini. Domeniile de doctorat sunt prezentate în tabelul de mai jos și mai multe detalii despre programele individuale sunt furnizate pe paginile indicate.

Locații

Ceske Budejovice

Address
Branišovská 1760
370 05 Ceske Budejovice, Regiunea Boemia de Sud, Republica Cehă