Citește Descrierea Oficială

Misiunea Facultății de Finanțe și Contabilitate este de a oferi învățământ universitar în programele de studii acreditate predate la cel mai înalt nivel posibil, de a dezvolta cercetări științifice și de a efectua proceduri și proceduri de abilitare pentru numirea profesorilor în discipline acreditate.

Facultatea de Finanțe și Contabilitate a fost creată la 1 iulie 1991 ca urmare a schimbărilor organizatorice la Universitatea de Economie din Praga (VSE) în timpul schimbărilor politice de după revoluția din 1989. A fost construită pe baza tradiției departamentelor de finanțe, contabilitate și didactică a studiilor economice, care este (împreună cu cursurile de studii) epicentrul Universității de la înființarea sa în 1953 și continuă să fie pe tot parcursul vieții mai mult de șaizeci de ani de existență.

Facultatea de Finanțe și Contabilitate nou creată a fost sprijinită încă de la început de o echipă puternică și stabilă de profesioniști științifici și educaționali care, combinând abordarea tradițională cu educația economică și programele de studiu planificate, au câștigat cu succes un avantaj competitiv care este păstrat până la această dată. Această echipă stabilă a colaborat cu facultatea de la crearea sa, formând un grup de profesioniști eminenți din domeniul academic și extern, cum ar fi companiile și instituțiile guvernamentale, care au participat în mod semnificativ la schimbările post-revoluție din cadrul societății cehe.

Datorită acestei constelații neobișnuite, Facultatea a devenit una dintre topurile facultăților economice din Republica Cehă și reușește să mențină astăzi această poziție de prestigiu. Facultatea de Finanțe și Contabilitate oferă toate cele trei niveluri (licențiat, masterat și doctorat) de studii în limba cehă.

Din anul 2015, Facultatea este mândră să fie capabilă să ofere masterat și nivel de doctorat în limba engleză. Programul de doi ani de Master în Finanțe și Contabilitate (MIFA) și de studii de doctorat de trei ani, fie în Finanțe sau Contabilitate și Corporate Financial Management. Acest fapt este încă o dovadă a abordării moderne a Facultății și a încercării de a oferi studenților săi ceva mai valoros pentru cariera lor.

Calitatea înaltă a Facultății se reflectă în clasamentul continuu de top al anchetelor și al sondajelor, care sunt realizate de profesioniști, de jurnaliști și de studenți . O altă parte a calității dovedite a facultății se află în studenții absolvenți ai absolvenților.

Carierele lor în creștere cu succes în bănci, companii de audit și de consultanță, firme de producție și de afaceri, inclusiv instituțiile guvernamentale și, de asemenea, în sectorul nonprofit vorbesc de la sine. Atunci când se evaluează statisticile anuale ale ratei de succes a angajaților, facultatea noastră se află în poziții de conducere cu aproape o rată a șomajului zero a absolvenților săi. Calitatea este, de asemenea, un aspect important, când vine vorba de cadrele didactice ale facultății, având în vedere performanțele lor academice, activitățile de publicare de cercetare științifică, care sunt susținute și întreținute de facultate.

Facultatea din acest domeniu deține privilegiul de a organiza conferințe de specialitate și de a publica reviste științifice și de a coopera cu mai mulți profesioniști externi încorporați în activitățile menționate mai sus, precum și în pozițiile consiliului academic al facultății. Datorită acestora, facultatea este capabilă să țină pasul cu cele mai noi informații din experiența reală și să le conecteze la atributele de studiu și cercetare care susțin un nivel academic ridicat care leagă mediul academic și experiența zilnică. Activitățile internaționale ale facultății nu numai că oferă un program de masterat și doctorat în limba engleză, dar și elevii au ocazia unică de a studia în străinătate grație unor programe cum ar fi Erasmus sau de a experimenta un stagiu în străinătate.

Realizările facultății obținute prin existența sa sunt obligatorii și vor necesita un efort considerabil pentru a fi susținute și dezvoltate în continuare. Cred cu tărie că facultatea este suficient de echipată și motivată pentru a atinge acest obiectiv și că va continua să fie considerată o instituție academică recunoscută a cărei opinii profesionale sunt respectate și ale căror absolvenți își vor aplica pe deplin calitatea în practică.

doc. Ing. Ladislav Mejzlík, Ph.D.
decan al Facultății de Finanțe și Contabilitate
Programe predate în:
Engleză

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

University of Economics Prague - Faculty of Finance and Accounting

Ideea inițială a programului MIFA a fost de a oferi un program de înaltă calitate tuturor studenților care își văd viitorul în domeniul Finanțelor și Contabilității. Acea ... [+]

Structura programului MIFA:Primul semestru (30 credite):Contabilitate intermediară: Principii general acceptate (6 credite)Managementul performanței (6 credite)Finanțe internaționale (6 credite)Economie II (6 credite)Corporate Finance (6 credite)Al doilea semestru (30 credite):Derivații financiare (6 credite)Înțelegerea indicatorilor economici și sociali (3 credite)Impozitarea în CR și UE (6 credite)Evaluarea afacerilor (6 credite)Etica în afaceri (6 credite)Un curs opțional (3 credite)Al treilea semestru (30 credite):Cursuri opționale (24 de credite) cu Proiect (6 credite) sauProgram de schimb sau Internship (30 credite)Semestrul 4 (30 credite):Audit și asigurare (6 credite)In... [-]
Republica Cehă Prague
Contactează şcoala
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză