Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea Charles (CU) a fost înființată la Praga în 1348 de împăratul roman Carol al IV-lea și este una dintre cele mai vechi, mai mari și mai prestigioase universități din lume. Universitatea Charles este în prezent clasată printre primele 2% din universitățile lumii din Universitatea Academică din Shanghai. Este cea mai importantă universitate din Europa de Est, conform clasamentului Webometrics al Universităților Mondiale.

Facultatea de Științe Sociale ( FSV UK )) este a doua cea mai nouă facultate de la Universitatea Charles. La scurt timp după crearea sa în 1990, Facultatea a devenit un centru regional de predare și cercetare în economie, sociologie, științe politice, relații internaționale, studii de spațiu, studii media și jurnalism.

Profil: Facultatea de Științe Sociale oferă unele dintre cele mai înalte calificări de licență, masterat și doctorat în Europa Centrală și de Est în toate domeniile științelor sociale. Mulți dintre absolvenții noștri continuă studiile la universități de top din Statele Unite și Regatul Unit (Harvard, Columbia, LSE, Cambridge etc.) sau reușesc să concureze pentru locuri de muncă înalt calificate.

Misiunea Facultății este promovarea învățării și protecția cunoașterii, cultivarea gândirii libere, cercetarea academică independentă și susținerea spiritului creativ al societății umane. Obiectivul principal al Facultății este de a dezvolta predarea și cercetarea în acele aspecte ale științelor sociale care se leagă direct sau indirect de administrația publică sau de viața economică și culturală a societății.

Fapte și cifre: În prezent, Facultatea are aproximativ 4000 de studenți cu normă întreagă. Aproximativ 150 dintre aceștia sunt înscriși într-unul din programele noastre de limbă engleză. FSV UK are una dintre cele mai mari rate de participare la mobilitatea internațională a tuturor facultăților Universității Charles. În fiecare an, acesta salută aproximativ 500 de studenți de schimb valutar din întreaga lume.

Cooperarea internațională: FSV UK subliniază dezvoltarea cooperării străine. În primul rând, prin dezvoltarea și consolidarea legăturilor științifice, a mobilității studențești și academice și, în al doilea rând, prin oferirea de programe de limbă engleză. Pe tot parcursul anului universitar, facultatea organizează în mod regulat conferințe, seminarii, conferințe și conferințe în engleză. Ele se desfășoară în colaborare cu universitățile partenere ale Facultății din Europa, America de Nord, Asia și Orientul Mijlociu.

Locații

Praga

Charles University Faculty of Social Sciences

Address
Charles University
Faculty of Social Sciences
International Office
Smetanovo nabrezi 6110 01 Praga, Praga, Republica Cehă
Număr de telefon
+420 222 112 111