Citește Descrierea Oficială

Școala de Film și TV (FAMU)

Școala de Film și Televiziune (FAMU) face parte integrantă din Academia de Arte Spectacole, fondată după al doilea război mondial, în 1947. Este a cincea cea mai veche școală de film din lume. Absolvenții săi sunt numeroși regizori și scenariști influenți, mulți cunoscuți în contexte internaționale, cum ar fi câștigătorii Oscarului sau laureații festivalurilor internaționale de film. În plus, cei mai mulți oameni care lucrează în industria cinematografică și de televiziune din Cehia în posturi artistice sau de producție, precum și fotografi în diferite media sunt absolvenți ai FAMU.

FAMU3


Anii 1960 au fost probabil cea mai strălucită perioadă din istoria cinematografiei cehe și a FAMU. Studenții și profesorii au oferit ideile cele mai progresiste și provocatoare pentru discursul social general al vremii. După ocuparea Cehoslovaciei în august 1968, câțiva profesori și absolvenți ai FAMU au trebuit să părăsească țara. Unii dintre aceștia au contribuit la dezvoltarea artei cinematografice și a industriei din lume și au jucat un rol important în dezvoltarea educației cinematografice. După căderea comunismului în Europa, FAMU și-a menținut statutul de școală națională de film, dar și-a deschis porțile pentru studenții internaționali din întreaga lume.
FAMU este membru fondator al CILECT (Asociația mondială a școlilor de film), a Ligii Europene a Institutelor de Artă (ELIA) și a Asociației Europene a Școlilor de Cinema și Televiziune GEECT. Lucrările realizate de absolvenții săi au primit numeroase premii la festivaluri internaționale și au fost adesea coproducționate cu rețele de televiziune naționale și transmise peste națiune./>

STUDII LA FAMU = DISCIPLINE DE ACADEMIC SCRIEREA FILMMAKCĂRII
FAMU International are diverse programe în limba engleză, de la ateliere de vară de la una la șase săptămâni până la un program de semestru organizat în străinătate până la programe de un an până la programe de masterat. În general, fiecare program constă într-o proporție variată de filme practice cu asistență, scrierea abilităților legate de procesele practice și disciplinele academice legate de domeniul audiovizualului, cu reflecțiile și metodologiile lor. Fiecare program are condiții diferite de admitere. Unele programe mai scurte (de obicei programele de un semestru sau de atelier de vară) se bazează pe contracte cu anumite universități sau agenții academice. Aceste programe sunt gestionate de FAMU în ceea ce privește aspectele curriculare, dar admiterea este administrată de o anumită universitate sau agenție academică (CIEE sau CET) cu care FAMU este contractat. FAMU3 Această secțiune a site-ului nostru oferă informații complete despre caracteristica fiecărui program și link-uri către secțiunea pentru solicitanți, unde puteți găsi informații despre admitere. FAMU1 Studiind la FAMU înseamnă, de asemenea, să vă petreceți viața în inima unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Praga găzduiește o serie de atracții culturale celebre, dintre care multe au supraviețuit violenței și distrugerii Europei secolului al XX-lea. Atracțiile majore includ Castelul Praga, Podul Carol, Piața Orașului Vechi, Cartierul Evreiesc, Zidul Lennon și dealul Petřín. Din 1992, centrul istoric al orașului Praga a fost inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO. Pe de altă parte, Praga are, de asemenea, multe fețe diferite, foste părți industriale, multe suburbii cu o varietate de stiluri, inclusiv spații urbane imense cu case de panouri din timpul comunist, arhitectură civică dintr-o întreagă gamă a secolului al XIX-lea, multe parcuri etc. .

Programe predate în:
Engleză

Această școală oferă și:

MA

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Programul de masterat de trei ani de urmărire este un program intensiv de practică în domeniul filmului. ... [+]

Ați primit o diplomă de licență în cinema? sau o diplomă de licență într-un alt domeniu și sunteți în măsură să dovediți că talentele tale de filmare sunt la egalitate cu un nivel cinematografic BA? Aici sunteți - un program de masterat de 3 ani. Această evoluție naturală a FAMU Internațional a câștigat contururi specifice în toamna anului 2008, când primii studenți selectați cu atenție s-au înscris pentru cursul lor de trei ani.

DESCRIEREA PROGRAMULUI

Programul de masterat de trei ani de urmărire este o pregătire intensă, practică și teoretică, încă de la început. Elevii lucrează cu HDV, HDSLR și alte formate digitale, adoptând în același timp o abordare profesională a formatelor de film de 16 mm și 35 mm, atât pe locație, cât și în studio. În același timp, elevii iau o serie de cursuri obligatorii bazate pe specializarea lor, completate cu cursuri elective adecvate, ateliere de lucru și un număr de module - cursuri intensive de scurtă durată predate de artiști, teoreticieni și profesori vizitatori, mai ales în zilele de vineri week-end.... [-]

Republica Cehă Prague
September 2019
La zi
3 anii
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Masterat

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Departamentul de Fotografie oferă un program de masterat, programul de licență și un program de studii pe termen scurt în fotografie în limba engleză. Elevii care studiaz ... [+]

DESPRE NOI

FAMU este a cincea cea mai veche scoala de film din lume. Absolvenții săi sunt numeroși regizori și scenariști influenți, dintre care mulți sunt cunoscuți la nivel internațional ca câștigători de Oscar și laureați ai festivalurilor internaționale de film. | Departamentul de Fotografie a fost fondat în 1975, ceea ce îl face să fie una dintre cele mai vechi instituții de acest fel din Europa. Școala este situată chiar în centrul istoric al orașului Praga. Specializarea noastră unică este interconectarea tehnicilor de fotografie clasică cu tendințele multimediale contemporane. Informații de bază despre program, facilități, metode de predare și evenimente curente pot fi găsite pe site-ul departamentului foto.amu.cz/en . MAI MULTE INFORMAȚII DE APLICARE .... [-]

Republica Cehă Prague
September 2019
La zi
4 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Programul de masterat de trei ani de urmărire este un program intensiv de practică în domeniul filmului. ... [+]

Infiintata in 2008, Cinema si Digital Media - Directia este un program de trei ani de urmarire Masterat predate in limba engleza pentru absolventii care au primit deja o diploma de BA in Cinema sau in alt domeniu.

Descrierea programului

Elevii sunt selectați pentru program pe baza evaluării talentelor și a nivelului de competențe necesar. Numărul intenționat scăzut de studenți garantează o abordare personalizată pentru fiecare student.

Programul este construit pe baza sistemelor de ateliere conduse de mentori, oferind grupuri mici de elevi (șase sau mai puțin) o îndrumare intensă, directă, cu privire la modul de transformare a unei idei creative într-un film scurt realizat pe deplin.... [-]

Republica Cehă Prague
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Programul de masterat de trei ani de urmărire este un program intensiv de practică în scenariu. ... [+]

Screenwriting este un program de masterat de trei ani urmărit în limba engleză pentru absolvenții care au primit deja o diplomă de licență în Cinema sau în alt domeniu.

Elevii sunt selectați pentru program pe baza evaluării talentelor și a nivelului de competențe necesar. Numărul intenționat scăzut de studenți garantează o abordare personalizată pentru fiecare student.

Miezul programului este atelierul intim al mentorului care oferă grupuri mici de elevi (șase sau mai puțin) instrucțiuni intensive și orientare unu-la-unu asupra modului de a transforma o idee creativă într-un scenariu funcțional.

Atelierul este completat de alte cursuri de tehnici și metode de scenarist.... [-]

Republica Cehă Prague
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Dacă ați absolvit o diplomă de licență în film sau într-un domeniu conex, aveți o bogată experiență în editarea filmului și doriți să vă extindeți cunoștințele și abilită ... [+]

Obiectivul programului de masterat Montage:

Vei stăpâni montajul ca pe o cale naturală a expresiei tale artistice și vei fi alături de director ca partener creativ. Veți avea capacitatea și abilitățile de expert pentru a rezolva diferite probleme în compunerea sunetului și a imaginii. Veți putea aborda într-un mod cuprinzător editarea unei opere audiovizuale, respectând și dezvoltând viziunea directorului și natura lucrărilor în curs într-o manieră creativă, folosind în același timp tendințele artei și tehnologiei contemporane. Veți obține editarea filmului în sângele dvs., montajul va deveni modul dvs. de gândire.

Lucrare consistentă sub conducerea unui mentor... [-]
Republica Cehă Prague
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague
Address
FAMU International Smetanovo nábřeží 2
11665 Prague, Prague, Republica Cehă
Număr de telefon
+420 234 244 311