Doha Institute for Graduate Studies

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Doha Institute for Graduate Studies (DI) este un institut independent pentru învățământ și cercetare, cu sediul la Doha, în domeniile științelor sociale, umaniste, administrației publice și economiei de dezvoltare. Programele de studiu sunt oferite la nivel de masterat în cele trei școli: Școala de Științe Sociale și Umanistice și Școala de Administrație Publică și Economie de Dezvoltare și Școala de Psihologie și Asistență Socială. DI este, de asemenea, la Centrul de Conflict și Studii Umanitare.

DI se bazează pe patru valori interdependente, în conformitate cu misiunea sa:

  • Contribuția arabă la producția de cunoștințe - Integrarea învățării interdisciplinare și a cercetării
  • Angajamentul față de standardele academice - informat de ultimele evoluții în domeniul științelor sociale, umaniste, administrației publice și economiei de dezvoltare
  • Responsabilitatea intelectuală și conștientizarea critică - O nouă generație de intelectuali angajați în societățile arabe
  • Spațiul pentru independență intelectuală - Cunoașterea și metodologia științifică ca bază pentru libertatea de gândire

Programele de studiu sunt oferite la nivel de masterat în două școli: Școala de Științe Sociale și Științe Umane și Școala de Administrație Publică și Economie de Dezvoltare. În plus, Centrul pentru Conflicte și Studii Umanitare din cadrul DI oferă un master în managementul conflictelor și acțiuni umanitare.

DI a salutat prima cohorta de studenti in anul universitar 2015-2016. Se preconizează că înscrierea elevilor va ajunge în cele din urmă între 350 și 400, iar studiul la nivel de doctorat se va deschide treptat la începutul anului universitar 2017-2018.

Desemnată ca instituție privată non-profit, DI este operată exclusiv în scopuri educaționale, de cercetare și de serviciu public. A fost înființată în 2014, ca entitate juridică autonomă, de către Centrul Arab pentru Cercetare și Studii Politice. DI este licențiat ca instituție națională de învățământ superior de către Consiliul Educațional Suprem din Qatar.

Misiune

DI își propune prin programele sale de predare și învățare și prin activitățile de cercetare ale facultății sale să-și atingă mesajul de participare universală prin pregătirea unei noi generații de cadre universitare și cercetători care sunt gânditori independenți și competenți în utilizarea standardelor științifice internaționale și a metodologiilor și instrumentelor moderne de cercetare interdisciplinară , și profesioniști de vârf care pot promova cunoștințele umane și pot răspunde nevoilor regiunii arabe, având ca rezultat dezvoltarea socială, culturală și intelectuală.

DI va adopta limba arabă ca limbă principală pentru studiu și cercetare, susținută de alte limbi comune.

Locații

Doha

Address
Al Tarfa Street, Zone 70
Doha, Doha, Qatar