Citește Descrierea Oficială

Viziune și misiune

Viziunea noastră este de a oferi servicii tehnice de excelență comunității universitare din campusul nostru pentru a garanta cea mai bună utilizare a resurselor tehnologice.


La DTAA credem în:

  • Oferiți comunității universitare o platformă de servicii tehnologice care să sprijine sectoarele academice, administrative și studențești.
  • Orientați utilizatorul cu privire la diferitele schimbări în tehnologie și la aplicarea sa în diferite zone de lucru din cadrul Campusului Río Piedras.
  • Dezvăluie procesele de asistență tehnică și oferă asistență utilizatorului pentru a rezolva problemele cauzate de echipamentele tehnologice legate de funcțiile zilnice efectuate de comunitatea universitară.group of graduates throwing academic hatsPoodar Chu / Unsplash

istorie

1900 - "Școala normală insulară" este înființată în municipiul Fajardo, la est de insula Puerto Rico, pentru formarea profesorilor pentru sistemul de instruire publică. Înscrierea a avut doar 20 de studenți și o facultate de 5 profesori.

1902 - Școala normală insulară se mută la ferma "La Convalecencia" din Río Piedras, având în vedere proximitatea capitalei San Juan la nord de insulă și accesibilitatea zonei.

1903 - Legea din 12 martie 1903 creează Universitatea din Puerto Rico. Începe să lucreze într-o fermă la periferia Río Piedras, cu o înscriere de 273 de studenți. Incorporează Școala Normală Insulară.

1908 - Legea Morrill-Nelson este extinsă la Puerto Rico, transformând Universitatea într-un "Land Grant College", care acordă terenuri federale pentru a înființa școli de agricultură, știință și inginerie.

1910 - Se înființează Colegiul Artelor Liberale.

1913 - Se creează departamentele de farmacie și drept.

1918 - Liceul (UHS) este fondat pentru a oferi experiențe clinice și stagii de practică supervizate pentru profesorii postuniversitari, predarea personalului de sprijin și a altor profesioniști.

1923 - Legea universității din 1923, reorganizează universitatea în mod independent din administrație de la Departamentul de Instruire Insulară; stabilește Consiliul de Administrație ca consiliu de conducere și creează funcția de Rector ca ofițer principal. În 1924 a fost numit primul rector. Înscrierea este de 1.500 de studenți.

1924 - Structura și identitatea administrativă a Universității din Puerto Rico este complet independentă de Departamentul de Instruire Publică.

1925 - Legislativul aprobă Legea 50 care acordă autonomia educațională UPR, ceea ce duce la o restructurare totală și la începutul unei perioade de creștere rapidă.

1926 - Au fost înființate Colegiul de Administrație Comercială și Școala de Medicină Tropicală.

1927 - Primul program de absolvent este inaugurat: Master of Arts în Studii hispanice.

1928 - Uraganul San Felipe a lovit insula Puerto Rico și a cauzat pagube serioase locului Río Piedras. Angajații și facultatea au întreprins lucrări de reconstrucție; munca didactică trebuia suspendată mai mult de o lună.

1935 - Congresul Statelor Unite a extins la Puerto Rico beneficiile Actului Bankhead-Jones, care a acordat fonduri pentru cercetare și construirea mai multor clădiri.

1936 -1939 - Principalele structuri quadrangle istorice sunt construite în Río Piedras, în stilul Renașterii spaniole, inclusiv în clădiri emblematice precum La Torre și Teatrul Universitar.

1938 - Augusto Rodríguez compune muzica și Francisco Arriví versurile lui Alma Mater, imnul Universității.

1939 - Se instalează "Carrillón", un mecanism care emite clopotele din turnul Campusului Río Piedras.

1942 - Legea nr. 135 din 7 mai 1942, reforma Universității, creează Consiliul Superior al Educației ca consiliu de conducere al instituției și autorității de reglementare a sistemului de învățământ superior din Puerto Rico.

1943 - Modelul învățământului general este implantat cu modalitatea cursurilor de bază.

1946 - Universitatea primește pentru prima dată acreditarea de la Asociația Statelor Mijlocii de Colegii și Școli.

1950 - Cursurile încep de la Școala de Medicină.

1966 - Legea nr. 1 din 1966 restructurează Universitatea. Se transformă într-un sistem de trei campusuri universitare - Râul Piedras, Mayagüez și Științe medicale - și o administrație a școlilor regionale pentru gruparea celor care ar putea fi create în viitor, sub conducerea unui președinte. Creează un Consiliu Universitar cu reprezentare a școlilor și colegiilor regionale și modifică numele consiliului de conducere la Consiliul pentru Învățământul Superior.

1979 - A început să difuzeze postul de radio WRTU-FM în campusul Río Piedras.

1993 - Legea nr. 16 din 6 iunie 1993 împarte funcțiile Consiliului pentru Învățământul Superior, atribuind funcțiile de guvernare a Universității unui nou consiliu de administratori.

1998 - Legea nr. 186 din 7 august 1998 prevede autonomia colegiilor regionale, așa cum prevede treptat Consiliul de Administrație, conducând la instituirea unui sistem universitar de unsprezece unități autonome.

2003 - UPR își sărbătorește 100 de ani de slujire în Puerto Rico și în lume.

2006 - Consiliul de Administrație aprobă Zece pentru Deceniul, Agenda de Planificare 2006-2016.

2015 - Oficiul Registratorului sărbătorește aniversarea a 100 de ani105942_pexels-photo-708440.jpegHelena Lopes / Pexels

Programe predate în:
  • Spaniolă

Această școală oferă și:


University of Puerto Rico - Río Piedras

Școala de planificare absolventă acordă gradul profesional de Master în planificare cu domenii de accent în domeniile de planificare urbană și teritorială, planificarea r ... [+]

Școala de planificare absolventă acordă gradul profesional de Master în planificare cu domenii de accent în domeniile de planificare urbană și teritorială, planificarea resurselor naturale și a mediului, planificarea sistemelor economice, precum și domeniile de politici și planificare socială.

Programa de masterat în planificare a fost revizuită și aprobată de Senatul Academic la 17 aprilie 1997 și de Consiliul de Administrație prin certificarea nr. 22 din 28 august 1998.

Accentul curriculum-ului este dezvoltarea completă și integrală a societății, în componentele sale principale: economică, socială, urban-spațială și de mediu. Sunt studiate teoriile, metodele și tehnicile de diagnosticare și analiză a problemelor și nevoilor, evaluarea alternativelor de intervenție și elaborarea politicilor, planurilor, programelor și proiectelor și implementarea acestora. Domeniul de intervenție poate fi național, regional, municipal și comunitar, prin intermediul guvernului, comunității, organizațiilor neguvernamentale, companiilor private sau consorțiilor acestora.... [-]

Puerto Rico San Juan
Contactează şcoala
Spaniolă
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Puerto Rico - Río Piedras

Școala Profesională a Domeniului oferită de Programul de Masterat în Științele Informaționale de la Universitatea din Puerto Rico se distinge prin profesioniști de formar ... [+]

Școala Profesională a Domeniului oferită de Programul de Masterat în Științele Informaționale de la Universitatea din Puerto Rico se distinge prin profesioniști de formare academică în acord cu noile tendințe în domeniul informațiilor și cerințelor societății. Programul este acreditat de Asociația Americană a Bibliotecilor. Programul curricular are 36 de credite, care include un trunchi comun pentru:

două domenii de accent: una în știința bibliotecii și știința informației și cealaltă în managementul cunoștințelor;trei abordări transversale: practici bazate pe dovezi și învățarea bazată pe probleme; și, Explorarea noilor tehnologii de informare și comunicare;o componentă identificată ca "Capstone" (Seminar privind integrarea cunoștințelor și a competențelor) sub îndrumarea unuia sau a mai multor medici; și,dezvoltarea unui portofoliu profesional electronic.... [-]
Puerto Rico San Juan
Contactează şcoala
Spaniolă
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Puerto Rico - Río Piedras

Programul de absolvire a traducerii a început să ofere cursurile sale, ca program experimental, în 1970. Senatul Academic al Campusului a aprobat raportul de creare în 19 ... [+]

Programul de absolvire a traducerii a început să ofere cursurile sale, ca program experimental, în 1970. Senatul Academic al Campusului a aprobat raportul de creare în 1972. În 1974, după primirea certificării Consiliului Universității, PGT a fost oficial încorporat în programe care oferă o diplomă de master în Facultatea de Științe Umaniste.

Cerințe de diplomă

Credite academice

Cursul de studii cuprinde un total de 45 de credite. Cerințele sunt următoarele:

Cursuri de bază (15 credite)Seminarii generale sau specializate (18 credite)Cursuri opționale (12 credite)

Examen de diplomă

Ca parte a cerințelor de completare a gradului de masterat, este necesar să se promoveze un examen de diplomă. Examenul constă în traducerea unui text în combinația de limbi alese de fiecare student, atâta timp cât este posibil să se conta pe participarea editorilor calificați în limbile combinației solicitate.... [-]

Puerto Rico San Juan
Contactează şcoala
Spaniolă
La zi
Part time
1 - 6 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Puerto Rico - Río Piedras

Școala postuniversitară de consiliere pentru reabilitare este primul program absolvent din Puerto Rico și Caraibe, cu misiunea de a pregăti profesioniști calificați în do ... [+]

Școala postuniversitară de consiliere pentru reabilitare este primul program absolvent din Puerto Rico și Caraibe, cu misiunea de a pregăti profesioniști calificați în domeniul consilierii de reabilitare cu cunoștințele, abilitățile, sensibilitatea și comportamentul etic necesar pentru a facilita oamenii cu impedimente, dezvoltarea capacităților lor și integrarea lor în societate. Școala are, de asemenea, responsabilitatea de a ghida și de a oferi consultanță în chestiuni de interes public legate de persoanele cu dizabilități și de profesioniștii din domeniul consilierii de reabilitare.

vedere

Un program absolvent de excelență, în dezvoltare continuă, lider în Puerto Rico și Caraibe, în pregătirea completă a profesioniștilor în domeniul consilierii de reabilitare, care va servi și va interveni în numele persoanelor cu dizabilități, conduse de cele mai înalte valori cunoștințe etice și științifice.... [-]

Puerto Rico San Juan
Contactează şcoala
Spaniolă
La zi
Part time
5 - 7 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză