Atlântica

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Istorie: Atlântica

Atlântica sa născut în 1996 ca o instituție de interes public care a căutat să fie o referință orientată spre crearea, transmiterea și difuzarea cunoștințelor, științei și tehnologiei prin articularea studiului, predării, cercetării și dezvoltării experimentale.

Gestionat de EIA - Teaching, Research and Administration SA, un institut înființat în 1993, cu scopul de a dezvolta o instituție de învățământ superior de calitate, recunoscută pentru abilitatea de a instrui profesioniști de excelență pe piața muncii, sa bazat pe profesori universitari, cercetători, instituții financiare, grupuri instituționale, companii de servicii și studii, precum și municipalitatea Oeiras, care până în 2014 a rămas acționar principal. În 1996 a început primele grade în domeniul managementului, Mediului, Teritoriului, TIC și Management în Sănătate și în anul 2001 a fost creat la Scoala de Sanatate de Atlântica . De atunci, Atlântica a lărgit interesele științifice și a consolidat componentele sale de predare și cercetare.

În 2014, Carbures a dobândit 87% din capitalul social al EIM, exprimându-și intenția de a contribui la o schimbare a învățământului superior în Portugalia, încurajând legătura dintre industrie - învățământul universitar - cercetare, materializată prin crearea un pol tehnologic de dezvoltare în domeniul ingineriei materialelor și al științelor ingineriei aeronautice - activitatea sa principală.

Această colaborare va permite transferarea cunoștințelor companiei către universitate, într-o relație bi-anuală, pentru a instrui absolvenți, maeștri și medici, viitori profesioniști, cu competențe utile companiei, dar și pentru a permite universității să sprijine compania în proiecte de cercetare și dezvoltare tehnologică. Prin acest nou model de predare, care privilegiază domeniile de cunoaștere universitară / companie, transversale și complementare (sănătate, științe ale afacerilor, tehnologii informaționale, inginerie) și o investiție puternică în cercetare care provine din inovația aplicată, Atlântica marchează diferența dintre învățământul superior din Portugalia, privat și public.

Atlântica permite studenților să învețe și să realizeze cercetări de înaltă calitate, cu formare specializată, integrată cu realitatea companiilor și, astfel, cu o mai mare capacitate de angajare.

Astăzi, Atlântica intenționează să se distingă și să fie un instrument valoros al progresului universitar în Portugalia.

Istorie: ESSATLA

Școala de sănătate a Atlântica (ESSATLA) a fost creată în 2001 ca o unitate organică a Universității Atlântica , unde a fost integrată ca o școală de sănătate de nivel politehnic.

Având în vedere că a fost o unitate organică a Universității Atlântica , administrația a aparținut instituției respective, EIA.- Teaching, Research and Administration SA, care a fost creată în 1993 de un grup de profesori universitari, cercetători, instituții financiare, grupuri instituționale, de servicii și de studiu, precum și de municipalitatea Oeiras, care până în 2014 a rămas acționar principal.

În anul 2002 au început două cursuri în două etape, cu orientare tehnică și profesională, în radiologie, în analize clinice și sănătate publică. Cursurile de îngrijire medicală (2001), Terapia fizică (2001), Terapia vocală (2003) și Cursul de formare complementară (2002).

Cursurile școlii au căutat să răspundă cerințelor formării tehnico-presionale și, în același timp, să ofere studenților o formare umanistă într-o perspectivă integrată cu științele sociale și comportamentul.

De la început, ele au avut o componentă puternică de practică într-un context profesional, prin predarea în context clinic, care a condus școala să stabilească protocoale de colaborare cu spitale și centre de sănătate în regiunea Lisabona.

Datorită nevoii de a adapta cursurile la evoluția științifică și tehnologică a domeniilor lor respective, cursurile de terapie prin vorbire, radiologie, analiză clinică și sănătate publică au fost întrerupte după anul 2015, iar o nouă etapă a început să reformuleze aceste zone. cursuri, în conformitate cu orientările emise în timp util de către comisiile de evaluare A3es.

În iulie 2017 a fost acreditat noul grad în domeniul osteopatiei, care a intrat în funcțiune în 2017-2018.

Această școală oferă programe în:
  • Portugheză

Vezi programe de masterat » Vedea Health Diplome » Vedea Diplome Postuniversitare » Vedea Doctorat »

Programe

Această școală oferă și:

Masterat

Master în Ingineria Materialelor

Campus Cu jumătate de normă 2 anii November 2019 Portugalia Barcarena

Ciclul al doilea în Ingineria Materialelor, un curs specializat în Materiale pentru aeronautică din Atlântica , își propune să răspundă nevoilor pieței forței de muncă și își propune să antreneze profesioniști cu abilități și cunoștințe avansate în Materiale pentru aeronautică sau în domenii conexe esențiale pentru Activități de inginerie într-o industrie în creștere în Portugalia. [+]

Descrierea cursului

Ciclul al doilea în Ingineria Materialelor, un curs specializat în Materiale pentru aeronautică din Atlântica , își propune să răspundă nevoilor pieței forței de muncă și își propune să antreneze profesioniști cu abilități și cunoștințe avansate în Materiale pentru aeronautică sau în domenii conexe esențiale pentru Activități de inginerie într-o industrie în creștere în Portugalia.

Masterul își propune să pregătească studenții pentru a demonstra conducerea tehnică și profesională, precum și adaptabilitatea necesară într-o societate în continuă schimbare.

Industria are nevoie de specialiști de materiale pentru a stăpâni și implementa aceste cunoștințe în aplicații practice. Pentru a îndeplini obiectivele definite pentru acest ciclu de studii, planul curricular a fost elaborat în consultare cu industria, asigurând interesul viitorilor angajatori și al profesorilor din alte instituții de învățământ superior din Portugalia.... [-]


Master în Management

Campus Cu jumătate de normă 2 anii November 2019 Portugalia Barcarena

Într-un mediu de influențe externe puternice, cooperarea internațională devine esențială pentru dobândirea de cunoștințe și abilități. Master în Managementul Atlântica fost un curs conceput cu această premisă și va conta, de asemenea, pe participarea profesorilor unei instituții reputate din învățământul superior american, care conferă acest prestigiu și dimensiune internațională. [+]

Descrierea cursului

Într-un mediu de influențe externe puternice, cooperarea internațională devine esențială pentru dobândirea de cunoștințe și abilități. Master în Managementul Atlântica fost un curs conceput cu această premisă și va conta, de asemenea, pe participarea profesorilor unei instituții reputate din învățământul superior american, care conferă acest prestigiu și dimensiune internațională.

O diplomă de master în management este un curs inovator și modern, de ciclul 2, bazat pe un concept de management multidisciplinar cu responsabilitate socială și de mediu, deosebit de atent la schimbările constante ale piețelor într-o epocă economiilor globalizate.... [-]


Master în Managementul Sistemelor și Tehnologia Informației

Campus Cu jumătate de normă 2 anii November 2019 Portugalia Barcarena

Masterat în managementul sistemelor și tehnologia informației, de la Atlântica , un curs care are ca scop instruirea profesioniștilor pentru managementul ITS și cercetare avansată, gestionarea competențelor în domeniul managementului informațiilor, adoptarea unei perspective multidisciplinare care oferă studenților instrumentele conceptuale și metodologice necesare pentru o analiză integrată a diferitelor funcții ale managementului ITS într-un context organizațional. [+]

Descrierea cursului

Masterat în managementul sistemelor și tehnologia informației, de la Atlântica , un curs care are ca scop instruirea profesioniștilor pentru managementul ITS și cercetare avansată, gestionarea competențelor în domeniul managementului informațiilor, adoptarea unei perspective multidisciplinare care oferă studenților instrumentele conceptuale și metodologice necesare pentru o analiză integrată a diferitelor funcții ale managementului ITS într-un context organizațional.

Cu acest ciclu al doilea ciclu, studentul va fi capabil să aprofundeze cunoștințele privind planificarea, dezvoltarea și exploatarea sistemelor și tehnologiilor informaționale, să învețe metodele și tehnicile de cercetare, să-și integreze cunoștințele de informatică cu noi competențe în științele antreprenoriale și să-și consolideze capacitățile comunicare și negociere.... [-]


Master în Management și Tehnologia Aeronautică de întreținere

Campus Cu jumătate de normă 2 anii November 2019 Portugalia Barcarena

Al doilea ciclu de studii în Tehnologii de gestionare și întreținere aeronautică din Atlântica este un curs care are ca scop să răspundă nevoilor actualei piețe a muncii și urmărește formarea profesioniștilor cu abilități și cunoștințe avansate în domeniul aeronautic sau în domenii conexe esențiale pentru exercițiul de activități de inginerie într-o industrie în creștere în Portugalia. [+]

Descrierea cursului

Al doilea ciclu de studii în Tehnologii de gestionare și întreținere aeronautică din Atlântica este un curs care are ca scop să răspundă nevoilor actualei piețe a muncii și urmărește formarea profesioniștilor cu abilități și cunoștințe avansate în domeniul aeronautic sau în domenii conexe esențiale pentru exercițiul de activități de inginerie într-o industrie în creștere în Portugalia.

Scopul său este de a pregăti profesioniști postuniversitari care să demonstreze abilitățile de conducere tehnice și profesionale și adaptabilitatea necesară într-o societate în continuă schimbare.

Ciclul de studii urmărește, de asemenea, atragerea studenților din alte cursuri de formare în alte instituții de învățământ superior și profesioniști în domeniile Mecanică, Electrotehnică, Inginerie Civilă etc. care doresc să se specializeze și să progreseze în cariera lor. De asemenea, trebuie să asigure competențele care îi permit masterilor să urmeze o formare complementară (al treilea ciclu) și este integrată în strategia globală a Atlântica și a partenerului industrial Carbures în Portugalia.... [-]


MSc în Inginerie și Managementul sistemelor de fabricație

Campus Cu jumătate de normă 2 anii November 2019 Portugalia Barcarena

Al doilea ciclu de inginerie și management al sistemelor de fabricație, Atlântica , curs care urmărește să ofere, printr-o abordare științifică, o pregătire solidă, avansată și actualizată, aprofundarea cunoștințelor în managementul producției industriale, pentru a crea profesioniști cu înaltă calificare calificați în acest domeniu și fie capabili să rezolve problemele legate de aplicațiile industriale, fie să urmeze o carieră de cercetare în acest domeniu științific. [+]

Descrierea cursului

Al doilea ciclu de inginerie și management al sistemelor de fabricație, Atlântica , curs care urmărește să ofere, printr-o abordare științifică, o pregătire solidă, avansată și actualizată, aprofundarea cunoștințelor în managementul producției industriale, pentru a crea profesioniști cu înaltă calificare calificați în acest domeniu și fie capabili să rezolve problemele legate de aplicațiile industriale, fie să urmeze o carieră de cercetare în acest domeniu științific.

Se intenționează ca elevii să dobândească abilitățile necesare pentru a continua dezvoltarea și aplicarea independentă a cunoștințelor dobândite, devenind un avantaj important în companiile industriale sau în instituțiile academice, unde își vor dezvolta activitatea de management tehnologic și inovare.... [-]