Wroclaw University of Economics and Business

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Wroclaw University of Economics and Business este clasată printre școlile economice de top din învățământul superior din Polonia și un important centru de știință și cercetare. Activitățile sale vizează menținerea și consolidarea poziției universității la nivel regional, național și internațional, îmbunătățirea avantajului concurențial și modelarea imaginii unei instituții moderne, deschise și prietenoase angajaților, studenților și mediului.

Wroclaw University of Economics and Business oferă domenii de studiu după cum urmează:

 • Economie
 • Finante si Contabilitate
 • Informatică și econometrie
 • Relații economice internaționale
 • Informatică de afaceri
 • administrare
 • Management și producție
 • Analiza economică
 • Studii europene
 • Logistică
 • Economia spațială
 • Turism

Elevii pot alege din 40 de specializări din cadrul cursurilor oferite de facultăți.

Educaţie

Sistemul educațional de la WUEB respectă cerințele declarației de la Bologna. Aplicăm Sistemul European de Transfer de Credit (ECTS) și emitem Suplimente de Diplomă. Schimbul de personal academic și studenți se realizează în cadrul programelor Erasmus și a altor programe. În anul universitar 2018/2019, sunt peste 120 de cursuri oferite studenților Erasmus în limbi străine. WUEB are 200 de acorduri bilaterale Erasmus și aproximativ 60 de acorduri generale de cooperare cu parteneri străini. Cursurile organizate de Wroclaw University of Economics and Business din Wroclaw University of Economics and Business , care sunt împărțite în semestre, se desfășoară în sisteme cu un nivel sau cu două niveluri și pot fi urmate ca cursuri de zi cu normă întreagă, cursuri parțiale de weekend și sub formă de seară clase. Universitatea este autorizată să conducă un program executiv de MBA pentru absolvenți, care este disponibil într-o versiune în limba poloneză sau engleză. Programul este organizat în cooperare cu universități din Belgia, Franța, Irlanda, Germania și Marea Britanie.

Curricula realizată la Universitate include discipline de bază, discipline generale și de specialitate și se asigură complet complet cu alte programe universitare europene, care le permite studenților noștri să participe la schimbul academic și să studieze în străinătate ca parte a cursului lor. Absolvenții străini sunt acceptați aici pentru a finaliza diplomele de licență, masterat și doctorat.

Universitatea oferă cursuri gratuite de limba poloneză pentru studenții de schimb. Cursurile sunt oferite în fiecare semestru și au două niveluri pentru care elevul să aleagă: începători și intermediari. Conținutul cursului vă va ajuta, de asemenea, să faceți cunoștință cu cultura poloneză.

Personal didactic

Personalul calificat al Wroclaw University of Economics and Business din Wroclaw University of Economics and Business a fost întotdeauna cel mai mare atu al nostru. Angajații WUEB primesc numeroase premii pentru realizări didactice și științifice și au exercitat sarcini responsabile într-o serie de asociații și societăți științifice, atât în Polonia, cât și în străinătate. Cei mai de seamă dintre colegii noștri au primit titluri de onoare de către instituții locale și străine de învățământ superior. Prof. Zdzisław Hellwig a primit doctoratele onorifice ale Universității de Economie din Cracovia și a Universității de Economie din Praga; prof. Józef Popkiewicz - al Universității Tehnice din Dresda; prof. Ber Haus - al Universității de Economie din Katowice; prof. Stanisław Urban - al Universității de Agricultură din Cracovia; prof. Andrzej Gospodarowicz - al Universității din Vilinius, și prof. Univ. Krzysztof Jajuga - al Universității de Economie din Cracovia. Universitatea noastră a acordat, de asemenea, titluri onorifice unui număr de economiști de frunte.

Dintre cei 24 de oameni de știință onorați cu titlul de doctorus honoris causa WUEB sunt figuri precum: Jochen Schumann, Giuseppe Calzoni, Robert Leroy King, János Kornai, Reinhard Selten - laureat al Premiului Nobel născut la Wrocław, Andrzej Stanisław Barczak, Leszek Balcerowicz, Jerzy Rokita, Hiroyuki Itami, Marek Belka și Janusz Lewandowski.

Obiectivele de cercetare ale angajaților noștri au fost întotdeauna în strânsă legătură cu activitățile didactice.

137499_137470_WUEB-14.jpgWroclaw University of Economics and Business","author_url":"https://www.ue.wroc.pl/en/","source":""}" />

Misiunea noastră

Pentru a fi un centru de frunte al gândirii creative și educației economice în regiunea noastră din Europa.

Viziunea noastra

WUE este o unitate modernă de educație și cercetare, și unitatea de consultanță și de avizare permanent încorporată în zona regională, națională și internațională, desfășurând activități care să conducă la o dezvoltare durabilă în sensul responsabilității sociale și etice, prietenoasă cu personalul, studenți și absolvenți și deschise către toate împrejurimile.

Atât misiunea, cât și viziunea Universității sunt un rod al consultărilor largi cu diverse grupuri de părți interesate, atât externe cât și interne. Declarația noastră de misiune pune accent pe două elemente centrale sau fundamente, și anume: cercetarea științifică (Pentru a fi un centru conducător al gândirii creative) și zona la fel de importantă a educației elevilor (educația economică). Ambele elemente au fost formulate cu referire la obiectivul propus (a fi un centru de lider în regiunea noastră europeană). Bogăția resurselor disponibile pentru noi în ceea ce privește personalul de cercetare, sprijinul administrativ și infrastructura adecvată sunt percepute ca fiind esențiale în îndeplinirea obiectivelor declarate de a atinge o poziție de lider regional în ambele dimensiuni.

Misiunea Universității noastre reprezintă un angajament pe termen lung, iar fundamentele sale au servit ca bază pentru formularea obiectivelor strategice pentru WUE care trebuie atinse până la sfârșitul anului 2020. Obiectivele sunt supuse controlului continuu de către membrii Comitetului WUE pentru Academic Strategie, alcătuită din personal de cercetare și reprezentanți ai corpului studenților. În cadrul ședințelor sale periodice, Comitetul este implicat în monitorizarea progreselor în realizarea obiectivelor considerate strategice pentru Universitatea noastră, astfel cum sunt identificate în formularea formală a misiunii noastre, viziunii și declarațiilor strategiei noastre de dezvoltare. Toate inițiativele întreprinse de Universitatea noastră sunt percepute în contextul impactului lor potențial asupra realizării obiectivelor exprimate în misiune și în declarațiile de viziune.

137500_137472_WUEB-02.jpgWroclaw University of Economics and Business"}" />

Istorie

Wroclaw University of Economics and Business este un centru îndelungat de activități științifice și educaționale din regiune. Precursorul său, Școala Superioară de Comerț, a fost înființat la inițiativa Asociației Wroclaw pentru Advance of Economic and Trade Sciences, fondatorul și proprietarul inițial, în conformitate cu Legea din 1937 privind școlile private de învățământ superior. Majoritatea personalului a fost reprezentată de foști lectori și angajați ai Universității King Jan Kazimierz și ai Academiei de Comerț Exterior din Lvov și ai Universității King Stefan Batory din Vilnius. Profesorul Kamil Stefko a fost primul rector ales al școlii. Conferința inaugurală a fost susținută de profesorul Wincent Stys (viitorul rector al Școlii Superioare de Economie în ziua de 3 februarie 1947. Școala Superioară de Comerț a fost o școală comercială cu o singură facultate care oferea cursuri de 3 ani în următoarele specializări: comerț general , Management cooperativ, administrație și economie publică, asigurări comerciale. În 1948, numărul total de admiteri a fost stabilit la 2817, clasând școala ca a doua cea mai mare instituție de învățământ superior din vestul Poloniei. Între 1947-1950, numărul total dintre studenți a depășit 6000.

În 1950, școala a fost naționalizată și transformată în Școala Superioară de Economie, cu două facultăți - industrie și finanțe. În 1954, acestea au fost completate de Facultatea de Inginerie și Economie în Prelucrarea Alimentelor. În 1958, Facultatea de Industrie a fost redenumită Facultatea de Economie a Companiilor, iar în sfârșit în 1969, Facultatea de Economie Națională (în prezent, poartă denumirea de Facultatea de Științe Economice, din 2006).

O altă etapă importantă din istoria noastră a venit în 1974, odată cu adoptarea oficială a unui nou nume: Oskar Lange Academy of Economics. În 1976, structura organizațională a fost completată de o altă facultate - Inginerie și Tehnologia Informației. În 1982, la Jelenia Gora a fost înființată o nouă facultate filială de economie și servicii municipale.

Pe 18 martie 2008, prin puterea unui act al Parlamentului Republicii Polone, școala a fost redenumită în mod oficial la Universitatea de Economie din Wroclaw. Schimbarea oficială a fost introdusă pe 6 mai 2008.

În octombrie 2019, potrivit noului statut, denumirea oficială engleză a Universității s-a schimbat în Wroclaw University of Economics and Business .

În primul an universitar de funcționare, instituția noastră precursoare a admis 1853 de studenți. Cifrele de admitere au crescut constant de-a lungul anilor. În anii ’70, numărul studenților noștri a trecut de cele 5 mii de praguri și a ajuns la 10 mii în anii ’90. Cel mai mare grup de studenți a fost înregistrat pentru anul 2005, ajungând aproape la 18 mii de note. În mai 2015, numărul studenților UEW a fost de 12 207 și, conform celui mai recent raport din 2017, am avut 11 604 de studenți.

Astăzi, Universitatea de Economie și Afaceri din Wrocław este clasată printre cele mai bune școli economice de învățământ superior din Polonia, un important centru de educație, știință și cercetare. Activitățile sale vizează menținerea și consolidarea poziției Universității la nivel regional, național, european și internațional, îmbunătățirea avantajului competitiv și modelarea imaginii sale de o instituție modernă, deschisă și prietenoasă pentru angajații, studenții și mediul înconjurător. Universitatea noastră este pe deplin privilegiată să ofere pregătire academică în domeniul științelor economice și de management.

Personalul calificat al Universității de Economie și Afaceri din Wrocław a fost întotdeauna cel mai mare atu al nostru. Angajații UEW primesc numeroase premii pentru realizări didactice și științifice și au exercitat sarcini responsabile pentru o serie de asociații și societăți științifice, atât în Polonia, cât și în străinătate. Cei mai de seamă dintre colegii noștri au primit titluri de onoare de către instituții locale și străine de învățământ superior. Prof. Zdzisław Hellwig a primit doctoratele onorifice ale Universității de Economie din Cracovia și a Universității de Economie din Praga; prof. Józef Popkiewicz - al Universității Tehnice din Dresda; prof. Ber Haus - al Universității de Economie din Katowice și prof. Univ. Stanisław Urban - al Universității de Agricultură din Cracovia.

Universitatea noastră a acordat, de asemenea, titluri onorifice unui număr de economiști de seamă. Dintre cei 19 oameni de știință onorați cu medicii UEW, titlul de honoris causa sunt figuri precum Jochen Schumann, Giuseppe Calzoni, Robert Leroy King, János Kornai, Reinhard Selten - laureat al Premiului Nobel născut la Wrocław, Andrzej Stanisław Barczak, Leszek Balcerowicz, Jerzy Rokita și Janusz Lewandowski. Eforturile de cercetare ale angajaților noștri au fost întotdeauna în strânsă legătură cu activitățile didactice.

137501_137475_WUEB-04.jpgWroclaw University of Economics and Business"}" />

Fapte reale

 • Peste 11 000 de studenți (licență / master / doctorat)
 • Peste 550 de profesori universitari
 • Peste 73 000 de absolvenți
 • Peste 300 de studenți străini în fiecare an academic
 • Prima prelegere la universitate a fost dată în februarie 1947

Facilităţi

Universitatea are 31 de spații pentru predare, cercetare, administrare și scopuri sociale. Cursurile se desfășoară în săli de conferințe și săli de exerciții, precum și în laboratoare de calculatoare, chimice și tehnologice. Camerele sunt dotate cu ajutoare audio-vizuale moderne. Unele camere dispun de facilități care permit teletransmisii directe și activități de teleconferință.

Uitați-vă la Wrocław

Orașul de o mie de ani este abundent, cu monumente istorice de clasă mondială și obiecte culturale. Poziția privilegiată a orașului Wrocław față de alte orașe poloneze se bazează pe factori precum amplasarea strategică, transportul convenabil (aeroport, autostradă, transport fluvial, căi ferate), nivelul de viață, infrastructura bogată și stabilitatea. Wroclaw este, de asemenea, un oraș industrial, care dezvoltă rapid sectorul IT, industria electronică, chimică și farmaceutică. Aceste avantaje sunt atestate de numeroase investiții străine de succes, precum Allied Irish Bank, APSYS, ABB, Credit Agricole, Capgemini, Cadbury, Castorama, CARGILL, Decathlon, Fagor, Generall Bottlers, Hewlett-Packard, IBM, IKEA, Siemens, Volvo , WABCO și Whirlpool.

Rezumând, Wrocław își construiește prosperitatea actuală și viitoare pe trei piloni: economie, cultură și educații superioare.

Fapte de bază despre Wrocław

 • Zona orașului: 293 km pătrați
 • Populație: 634 mii
 • Populația de aglomerare: aprox. 1 milion
 • La distanță de condus către Praga, Berlin, Viena și Varșovia
 • Oraș vechi de 1000 de ani
 • 12 insule verzi
 • 112 poduri
 • Wrocław a fost selectată ca capitală europeană a culturii în 2016 (împreună cu San Sebastián). LINKhttp: //www.ue.wroc.pl

Locații

Wrocław

Address
Wroclaw University of Economics
and Business
ul. Komandorska 118-120

Wrocław, Voievodatul Silezia Inferioară, Polonia

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră