Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Wrocław

Universitatea din Wrocław are o istorie bogată de peste trei secole. Fondată de Leopold I Habsburg, universitatea a evoluat dintr-o școală modestă condusă de iezuiți într-una dintre cele mai mari instituții academice din Polonia. La începutul secolului al XIX-lea, universitatea avea cinci facultăți: filosofie, teologie catolică, teologie evanghelică, drept și medicină. Mai târziu a fost extinsă de numeroase secții, laboratoare și un muzeu natural, care există până astăzi.

După cel de-al doilea război mondial, un grup de profesori polonezi, anterior din Lvov, a început activitatea de predare și cercetare la Universitatea din Wrocław. Inițial au creat facultățile de drept și administrație, arte, științe naturale, agricultură, veterinar, medicină, matematică, fizică și chimie. Unele dintre aceste facultăți au fost transformate curând în alte universități.

De la începutul secolului XX, Universitatea din Wrocław a produs 9 câștigători ai premiului Nobel, cum ar fi Theodor Mommsen, Filip Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern și Max Born.

Astăzi, primul și principalul obiectiv al Universității din Wrocław este cercetarea științifică. Cercetătorii noștri au numeroase legături cu colegii lor din alte instituții de învățământ superior din Polonia și din întreaga lume. Succesul cercetătorilor noștri a fost recent recunoscut de autoritățile poloneze, care au majorat în mod semnificativ finanțarea pentru echipamente și cercetare la Universitatea noastră cu 80% față de anii precedenți.

La fel ca în majoritatea țărilor, în Polonia sistemul național de evaluare a calității face parte dintr-o strategie națională de îmbunătățire a calității educației. La fiecare patru ani, Ministerul Educației evaluează facultățile tuturor universităților poloneze. Anul trecut, 9 din 10 facultăți au fost calificate în cea mai înaltă categorie și una a fost cea de-a doua.

Incubatorul Academic al Antreprenoriatului este o nouă unitate a Universității din Wroclaw, menită să ajute studenții să-și înființeze propria afacere oferind sfaturi antreprenoriale gratuite, organizând conferințe, seminarii, subvenționând investițiile selectate și oferind spații de birouri. Incubatorul Academic de Antreprenoriat colaborează cu Parcul Tehnologic Wrocław, un centru tehnologic cu laboratoare, spații de birouri, centru de conferințe și echipament multimedia modern. Obiectivul Parcului Tehnologic este crearea condițiilor pentru utilizarea potențialului științific și industrial al orașului Wrocław și a regiunii și stimularea industriei tehnologiilor avansate. Universitatea din Wrocław este mândră că este unul dintre acționarii săi.

Astăzi, Universitatea din Wrocław este cea mai mare universitate din regiune și predă peste 26.000 de elevi și aproximativ 1300 doctoranzi la 10 facultăți. 9000 de studenți absolvă universitatea în fiecare an.

Facultatea de Științe Sociale

Facultatea de Științe Sociale este una dintre cele mai bune din Polonia, potrivit Ministerului Învățământului Superior. Acesta este organizat în cinci departamente și desfășoară cursuri universitare, postuniversitare și doctorale, care conduc la doctorat, MA și BA. Aproximativ 6.000 de studenți și 200 de doctoranzi sunt supravegheați de peste 200 de membri ai facultății.

Arii de studiu:

 • Studii europene
 • Filozofie
 • Stiinte Politice
 • Relatii Internationale
 • Sociologie

Cercetare:

Domeniile de expertiză includ:

 • Istoria filosofiei
 • Filosofia germană
 • Filozofia modernă
 • Etica și estetica
 • Logica în filosofie
 • Globalizarea și procesele de integrare europeană
 • Studii regionale
 • Sisteme politice și media
 • Procese democratice
 • Minoritățile etnice și sociale
 • Comunicarea politică
 • Sociologie

Membrii facultății fac parte din numeroase asociații naționale, internaționale, comisii, echipe de experți și consilieri de redacție. Ei primesc numeroase burse de cercetare și organizează și participă la numeroase conferințe și congrese.

Linkuri internaționale:

Facultatea colaborează în numeroase proiecte de cercetare și programe de schimb cu instituții internaționale din Europa, Asia și SUA, de exemplu:

 • Interreg
 • COST A 30
 • Jean Monnet

Facilităţi:

bibliotecă, campus nou cu facilități speciale pentru studii europene

Programe predate în:
 • Engleză

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

University of Wroclaw - Institute of Sociology

MA în Sociologie Programul de Mediere Interculturală vă oferă o șansă unică de a întreba și de a căuta răspunsuri la marile întrebări despre schimbările sociale care au l ... [+]

Programul de Master în Sociologie, specializarea Medierea Interculturală

Punem un accent deosebit pe tema medierii interculturale, ceea ce înseamnă că vă ajutăm să înțelegeți cum cultura (în marea ei varietate) informează schimbarea socială și cum poate fi facilitată utilizarea cunoștințelor despre modul în care oamenii creează grupuri sociale, modul în care comunică, ce fel de factorii interni și externi influențează modul în care funcționează societatea.

Dobândi cunoștințe și aptitudini utile în comunicarea interculturală. Practicați rezolvarea conflictelor și gestionați integrarea socială. Efectuați cercetări sociale proprii despre multiculturalism, migrație și schimbare socială. Folosiți-vă expertiza în munca în instituții europene, de stat și locale, ONG-uri și companii din sectorul privat. Studiu în Wrocław, unde istoria și viața de zi cu zi se întâlnesc în nevoia constantă de mediere interculturală! Programul implică 895 de ore de predare (121 ECTS).... [-]

Polonia Wrocław
Contactează şcoala
Engleză
La zi
4 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Address
Pl. Uniwersytecki 1
50-137 Wrocław, Voievodatul Silezia Inferioară, Polonia