University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Wrocław

Universitatea din Wrocław are o istorie bogată de peste trei secole. Fondată de Leopold I Habsburg, universitatea a evoluat dintr-o școală modestă condusă de iezuiți într-una dintre cele mai mari instituții academice din Polonia. La începutul secolului al XIX-lea, universitatea avea cinci facultăți: filozofie, teologie catolică, teologie evanghelică, drept și medicină. Mai târziu a fost extinsă de numeroase secții, laboratoare și un muzeu natural, care există până astăzi.

După cel de-al doilea război mondial, un grup de profesori polonezi, anterior din Lvov, a început activitatea de predare și cercetare la Universitatea din Wrocław. Inițial au creat facultățile de drept și administrație, arte, științe naturale, agricultură, veterinar, medicină, matematică, fizică și chimie. Unele dintre aceste facultăți au fost transformate curând în alte universități.

De la începutul secolului XX, Universitatea din Wrocław a produs 9 câștigători ai premiului Nobel, cum ar fi Theodor Mommsen, Filip Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern și Max Born.

Astăzi, primul și principalul obiectiv al Universității din Wrocław este cercetarea științifică. Cercetătorii noștri au numeroase legături cu colegii lor din alte instituții de învățământ superior din Polonia și din întreaga lume. Succesul cercetătorilor noștri a fost recent recunoscut de autoritățile poloneze, care au majorat în mod semnificativ finanțarea pentru echipamente și cercetare la Universitatea noastră cu 80% față de anii precedenți.

La fel ca în majoritatea țărilor, în Polonia sistemul național de evaluare a calității face parte dintr-o strategie națională de îmbunătățire a calității educației. La fiecare patru ani, Ministerul Educației evaluează facultățile tuturor universităților poloneze. Anul trecut, 9 din 10 facultăți au fost calificate în cea mai înaltă categorie și una a fost cea de-a doua.

Incubatorul Academic al Antreprenoriatului este o nouă unitate a Universității din Wroclaw, menită să ajute studenții să-și înființeze propria afacere oferind sfaturi antreprenoriale gratuite, organizând conferințe, seminarii, subvenționând investițiile selectate și oferind spații de birouri. Incubatorul Academic de Antreprenoriat colaborează cu Parcul Tehnologic Wrocław, un centru tehnologic cu laboratoare, spații de birouri, centru de conferințe și echipament multimedia modern. Obiectivul Parcului Tehnologic este crearea condițiilor pentru utilizarea potențialului științific și industrial al orașului Wrocław și a regiunii și stimularea industriei tehnologiilor avansate. Universitatea din Wrocław este mândră că este unul dintre acționarii săi.

Astăzi, Universitatea din Wrocław este cea mai mare universitate din regiune și predă peste 26.000 de elevi și aproximativ 1300 doctoranzi la 10 facultăți. 9000 de studenți absolvă universitatea în fiecare an.

Facultatea de Științe Istorice și Pedagogice

Facultatea de Istorie și Pedagogie este organizată în șapte institute și oferă cursuri cu normă întreagă și cu frecvență redusă în domenii de studiu, inclusiv istorie, psihologie, pedagogie, arheologie, cultură și antropologie. Facultatea are peste 250 de membri ai facultății și aproximativ 6400 de studenți și peste 260 de doctoranzi în domeniile istoriei, psihologiei și pedagogiei.

Arii de studiu:

 • Arheologie
 • Etnologie
 • Istorie
 • Istoria artei
 • Studii culturale
 • Pedagogie
 • Psihologie
 • Muzicologie

Cercetare:

Domeniile de expertiză includ:

 • Sărbătorile arheologice din Polonia, Israel, Kazahstan, Ucraina, Sudan, Republica Cehă și Germania
 • Istoria Poloniei și a Europei Centrale și de Est
 • Inventarul siturilor și monumentelor istorice
 • Cultura și civilizația modernă
 • Pedagogia și educația adulților
 • Psihologie
 • Antropologie

Linkuri internaționale:

Fiecare institut colaborează cu alte universități din Europa, Asia și SUA. Elevii și personalul pot participa la programe de schimb internațional.

Facilităţi:

sali de clasă cu proiectoare multimedia, laboratoare informatice, acces handicap, echipamente audio-vizuale

Locații

Wrocław

Address
Pl. Uniwersytecki 1
50-137 Wrocław, Voievodatul Silezia Inferioară, Polonia