University of Bialystok

Introducere

Citește Descrierea Oficială

128670_student-3500990_1920.jpg

University of Bialystok fost înființată în 1997 de către filiala Universității din Varșovia după 29 de ani de existență.

Astăzi, UwB este unul dintre cele mai mari și mai puternice centre academice din Polonia Nord-Est datorită standardelor și potențialului său științific. Universitatea este formată din nouă facultăți, dintre care una se află în străinătate la Vilnius. Clasele și prelegerile sunt livrate de aproximativ 900 de profesori universitari.

În prezent, Universitatea educă aproximativ 17.000 de studenți în aproape 30 de domenii de studiu. Acesta oferă aproximativ 100 de cursuri postuniversitare diferite. Mișcarea studențească este înfloritoare: există aproximativ 70 de cluburi de cercetare studențească la Universitatea.

Ph.D. studii superioare se desfășoară în cadrul a cinci unități universitare: Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și Management, Facultatea de Filologie, Facultatea de Biologie și Chimie și Facultatea de Istorie și Sociologie.

UwB are dreptul să acorde 10 grade universitare de medic și 4 grade postdoctorale. Natura unică și diversitatea culturală a regiunii, care atrage studiile științifice, se aplică cercetării științifice desfășurate la Universitatea.

Universitatea colaborează cu instituții de învățământ superior peste hotare în cadrul a aproape 50 de acorduri de cooperare științifică în cadrul Programului Erasmus LLP, al programului Leonardo da Vinci și al programelor-cadru. Datorită cooperării interuniversitare și internaționale, studenții UWB participă la cursuri de formare profesională în străinătate.

Locații

Bialystok

Address
ul. Świerkowa,20B
15-328 Bialystok, Voievodatul Podlaskie, Polonia