Poznan University of Technology

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Poznan University of Technology este cea mai bună universitate tehnică din Voievodatul Wielkopolskie din vestul Poloniei. În 2017/2018 a fost a treia universitate frecvent aleasă în Polonia, întrucât până la șase candidați au concurat pentru un loc acolo. Poznan University of Technology ( PUT ) se numără printre cele mai bune universități tehnice din Polonia. PUT fost prima universitate poloneză care a devenit membră a CESAER - Conferința Școlilor Europene de Inginerie și Cercetare avansată - o organizație europeană care reunește toate cele mai bune universități tehnice. Este, de asemenea, membru al SEFI - Societății Europene pentru Formarea Ingenierelor, EUA - Asociația Europeană a Universităților, ADUEM - Alianța Universităților pentru Democrație, precum și IAU - Asociația Internațională a Universităților.

Poznan University of Technology luat naștere din Școala Superioară de Construcții de Mașini, înființată în 1919. PUT mândrește cu aproape un secol de experiență în educarea inginerilor și cercetătorilor cu înaltă calificare în multe domenii.

În prezent, PUT are aproape 20 000 de elevi în 10 facultăți:

  • Facultatea de Arhitectură
  • Facultatea de Tehnologie Chimică
  • Facultatea de Inginerie Civilă și de Mediu
  • Facultatea de Informatică
  • Facultatea de Inginerie Electrica
  • Facultatea de Electronică și Telecomunicații
  • Facultatea de Management al Ingineriei
  • Facultatea de Mașini și Transporturi
  • Facultatea de Inginerie Mecanică și Management
  • Facultatea de Fizică Tehnică

Învățământul este furnizat în 26 de domenii de studiu, dintre care patru în primul ciclu și unsprezece în cel de-al doilea ciclu sunt date în întregime în limba engleză.

Știință pentru oameni

Voievodatul Wielkopolskie și, în special, Poznan oferă perspective enorme. Poznan se mândrește cu cea mai scăzută rată a șomajului din țară, deoarece împrejurările sale încurajează industriașii să își înființeze afacerile aici. În prezent, în acest oraș activează aproximativ 100 000 de întreprinderi.

Poznan University of Technology este un loc în care studenții pot dobândi experiență strâns legată de realitatea pieței muncii. Ele sunt educate în conformitate cu cerințele în schimbare ale afacerilor și industriei. Un program de studii duale a fost dezvoltat în colaborare cu companii precum Volkswagen Poznań, Solaris Bus

Pe lângă companiile deja menționate, lista partenerilor include: Samsung Electronics, Amica, Man Bus, HCP-Poznań, Luvena, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA), Dalkia, Budimex, Skanska, MTP-Poznań, BZ WBK - Santander.

În martie 2017, primul Consorțiu Academic a format One Belt One Road între universitățile din Polonia și China, prima întreprindere de acest tip din lume. Consorțiul cuprinde 15 universități și organizații din China și 11 universități tehnice din Polonia, inclusiv PUT . Un rezultat al colaborării este crearea unei clase Confucius, unde angajații și studenții PUT pot studia chineza cu vorbitori nativi de chinezi direct din China. Un alt efect este crearea unui Centru de Cercetare chino-polonez al Drumului Nou de Mătase. Scopul său este de a reuni mari universități tehnice din Polonia și China. Principalele obiective ale Centrului vor fi transferul științei, educației, culturii și, prin urmare, și a unei afaceri.

În noiembrie 2016, la Poznan University of Technology fost deschisă o Academie Huawei, prima de acest gen din Polonia. A fost construit un laborator modern, unde studenții pot studia tehnologiile moderne Huawei. Ei își pot extinde cunoștințele despre tehnologiile moderne prin cursuri practice conduse de profesioniști în acest domeniu.

Din 2014, un centru de aviație funcționează cu un simulator de zbor modern; PUT are o flotă de două aeronave: Zlin 242L și Extra 330 LX, precum și un aerodrom MDM-1Fox. În prezent studenții PUT pot fi educați în două domenii: aviație și cosmonautică.

Cooperare internationala

PUT a semnat aproximativ 230 de acorduri internaționale cu universități din Europa și din afara ei. Universitatea a participat de mai mulți ani la programul Erasmus și la acordurile bilaterale de schimb. În cercetarea științifică, PUT colaborează cu 80 de universități din întreaga lume.

Grad dublu - avantaj dublu

Universitățile străine recunosc nivelul ridicat de educație și profesionalism în predarea și cercetarea oferite la PUT și, pentru a îmbunătăți standardele de învățământ, au fost încheiate contracte speciale cu universitatea din Franța - Lille-I pentru următorul domeniu de studiu: Managementul corporativ; aceste acorduri permit studenților să obțină două grade după finalizarea unui program comun de studiu. Alte acorduri de diplomă dublă au fost semnate în 2017 cu Universitatea Tehnică din Kiev în domenii precum Ingineria Mecanică și Ingineria Biomedicală. Există și alte proiecte similare în pregătire.

Tehnologie într-un sentiment pozitiv

Studenții PUT se pot alătura unuiuia dintre cele peste 80 de grupuri științifice pentru a-și continua interesele științifice, pentru a obține granturi suplimentare de la rector pentru a efectua cercetări sau pentru călătorii științifice.

Pe lângă grupurile științifice, există un post de radio student Radio Afera, o postul TV studențesc Spacja TV, corul universitar Volantes Soni și multe alte organizații. PUT are, de asemenea, 36 de cluburi sportive unde aproape 1500 de elevi își exercită în mod regulat. La Gala Sportului Academic în 2016, PUT fost al patrulea în clasificarea generală, iar al treilea în categoria universităților tehnice. Centrul sportiv de la PUT are facilități pentru tenis, bowling, spinning, canotaj interior, squash, precum și săli de sport.

Burse pentru cei mai buni studenți!

PUT oferă burse pentru cei mai buni studenți internaționali care fac cursuri de plată. Aceste subvenții pot fi plătite în numerar sau acoperă costurile de cazare la căminele studenților PUT .

O relație strânsă cu afacerile. Contactele cu numeroși parteneri de afaceri reprezintă o parte esențială a vieții universitare. Încurajarea și consilierea partenerilor noștri ne ajută nu doar să ne adaptăm programele educaționale pentru a răspunde cerințelor pieței, ci mai ales pentru a ne face mai puternice poziția în rândul altor universități

Locații

Poznań

Poznan University of Technology

Address
Pl. M. Sklodowskiej-Curie 5, 60-965 Poznan
62 Poznań, Voievodatul Polonia Mare, Polonia
Număr de telefon
+48 61 665 35 37