Citește Descrierea Oficială

Facultatea de Biochimie, Biofizică și Biotehnologie (FBBB) este una dintre cele mai tinere și mai dinamice unități ale Universității Jagielloniene. Este, de asemenea, o instituție științifică și educațională de vârf din Polonia, recunoscută în întreaga lume în domeniul biologiei moderne. FBBB a fost înființată în 2002, ca urmare a extinderii Institutului de Biologie Moleculară Jan Zurzycki, care a crescut de la anii 1970. În prezent, facultatea cuprinde 17 departamente și are 150 de oameni de știință.

FBBB oferă programe care conduc la diplome de licență, masterat și doctorat în domeniul biotehnologiei, biofizicii, biochimiei și bioinformaticii. Studenții internaționali sunt bineveniți să participe la un program de masterat de doi ani în limba engleză.

Clădirea FBBB este situată pe Campusul III JU. În imediata vecinătate a FBBB există și alte facultăți de științe ale UI, precum și Centrul Jagiellonian pentru Terapia Experimentală, Centrul de Biotehnologie Malopolska și Centrul Național de Radioterapie Synchrotron SOLARIS, recent deschis.

Datorită cercetărilor de succes și a cererilor de finanțare structurală, oamenii de știință FBBB au acces facil la echipamentele de ultima generație și la tehnologiile moderne, care le permit să se concentreze asupra problemelor cele mai pertinente societății moderne.

Universitatea Jagielloniană, adesea redusă la JU (numele istoric include: Studium Generale, Universitatea din Cracovia, Academia din Cracovia, Școala principală și Cracovia) a fost înființată în 1364 de către regele polonez Kazimierz cel Mare. Este cea mai veche universitate din Polonia, a doua cea mai veche universitate din Europa Centrală și una dintre cele mai vechi universități din lume.

Universitatea Jagielloniană cuprinde 16 de facultăți care oferă aproximativ o sută de grade și specialități în limba poloneză, precum și peste o duzină în limba engleză. Aproximativ 50.000 de studenți se înscriu în cursuri de licență, masterat, doctorat și fără studii în fiecare an. Sistemul european de transfer de credite (ECTS) a fost implementat în toate cursurile și specialitățile, permițând conectarea fără probleme a studiilor la JU cu studii din alte țări europene. Împreună cu dezvoltarea cooperării cu un număr de universități din întreaga lume, acest lucru a permis o mare creștere a mobilității studenților.

Programe predate în:
Engleză

Această școală oferă și:

MSc

Faculty of Biochemistry, Biophysics, and Biotechnology at Jagiellonian University

Molecular Biotechnology este un program de studii full-time care conduce la titlul profesional "Master of Science în biotehnologie". Este dedicat studenților (care se așt ... [+]

Biotehnologia modernă a avut un efect dramatic asupra economiei mondiale și asupra societății moderne. Evoluțiile recente în biochimie, biologie moleculară, genetică, microbiologie și imunologie au oferit biotehnologiei un nou impuls și o nouă proeminență. Ceea ce datorăm biotehnologiei moderne este, printre altele, medicamentele unei noi generații (biofarmaceutice), teste rapide de diagnosticare și o terapie care utilizează ingineria tisulară și celulele stem. Biotehnologia are aplicații nu numai în medicină, dar și în agricultură, în producția de combustibil, precum și în eliminarea deșeurilor și a poluării.

Descrierea programului, tipul și durata... [-]
Polonia Kraków
Octombrie 2019
La zi
4 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Jagiellonian University
Address
Gołębia 24
31007 Kraków, Lesser Poland Voivodeship, Polonia
Website
Număr de telefon
+48 12 422 10 33