The International Master’s in Advanced Research in Criminology

Introducere

Citește Descrierea Oficială

112517_IMARC.JPG

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) este singurul program de 2 ani în domeniul criminologiei care se concentrează asupra trecerii frontierei, securității și justiției sociale. Programul comun este oferit de patru universități diferite din Europa.

IMARC se ocupă de aspecte cruciale, de la impactul afluxului tot mai mare al migranților în legătură cu controlul la frontierele interne și externe, crima organizată transnațională, preocupările legate de drepturile omului, securitatea urbană și amenințările de radicalizare și terorism, rolul criminalității cibernetice, creșterea infracțiunilor de ură, rasism și xenofobie. O temă importantă în abordarea acestor probleme actuale este chestiunea modului de organizare a securității și protejării drepturilor omului. IMARC abordează necesitatea expertizei criminologice în contextul unui spațiu comun european al justiției penale, combinat cu provocările privind controlul la frontierele interne și externe și evoluțiile internaționale mai ample.

IMARC este un program cu normă întreagă care pregătește studenții să se angajeze cu evoluțiile europene actuale privind trecerea frontierelor, securitatea și justiția socială. IMARC își propune să sporească capacitatea studenților de a aplica noi cunoștințe și abilități analitice avansate asupra problemelor dintr-o perspectivă internațională și interdisciplinară. Programul reunește învățarea, cercetarea și practicile prin colaborarea cu parteneri deja stabiliți, printre care guverne, ONG-uri, actori corporativi și alte universități, care contribuie la capacitatea de angajare a studenților noștri.

Universitățile implicate în program au toate competențele ample, deși diferite, de cercetare și de predare în domeniul criminalității, în special în ceea ce privește trecerea frontierelor, securitatea și justiția socială. Obiectivul principal al Parteneriatului Strategic este acela de a îmbina această expertiză și de a dezvolta un curriculum echilibrat și inovator cu o serie de activități și cursuri comune (în special în domeniul criminologiei globale, metodelor de cercetare și abilităților transferabile) și cursuri opționale pentru a oferi posibilitatea de a urmări diferite piste. În plus, IMARC va include metode inovatoare, interactive de predare, în care se optimizează punctele forte ale contactului direct cu elevii-lectori, învățarea informală și mediile sociale.

Universitățile din acest consorțiu sunt:

  • Universitatea Erasmus Rotterdam, Facultatea de Drept Erasmus, Departamentul de Criminologie (coordonator) (Olanda)
  • Universitatea din Ghent, Departamentul de Criminologie, Drept Penal
  • Universitatea din Kent, Scoala de Politici Sociale, Sociologie si Cercetare Sociala (Marea Britanie)

Parteneri

Programul IMARC este încorporat într-o rețea extinsă de organizații colaboratoare, care asigură contactul cu și accesul la organizațiile care sunt relevante pentru program, precum și angajarea în viitor. În acest fel, IMARC contribuie la îmbunătățirea calității învățământului superior în domeniul criminalității și vă pregătește să vă angajați în problemele actuale în politică și practică.

Universități asociate

În plus față de cele patru universități, puteți vizita și universități asociate pentru a efectua cercetări pentru teza de masterat:

  • Universitatea din Hamburg, Institutul de Cercetări Sociale Criminologice (IKS) (Germania)
  • Universitatea Eötvös Loránd (ELTE), Budapesta, Facultatea de Drept (Ungaria)
  • Université Hassan 1er, Settat (Maroc)
  • Universitatea Koç (Istanbul), Departamentul de Sociologie (Turcia)

Organizații în domeniu

IMARC a construit o rețea extinsă cu peste 40 de organizații în domeniul trecerii frontierelor, al securității și al justiției sociale. Printre aceste organizații se numără organisme guvernamentale internaționale, naționale, ONG-uri și companii comerciale. Aceste organizații colaborează cu IMARC oferind stagii de practică și asistând cu cercetarea și colectarea datelor pentru cercetarea tezei, oferind contribuții pentru curriculum și consilierea cu privire la relația dintre programul educațional și domeniul de activitate.

Locații

Rotterdam

Address
Erasmus University Rotterdam
Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Netherlands

Rotterdam, Olanda de Sud, Ţările de Jos

Ghent

Address
University of Ghent
Sint-Pietersnieuwstraat 25
Gent, Belgium

Ghent, Flandra, Belgia

Canterbury

Address
SSPSSR, Faculty of Social Sciences, Cornwallis North East, University of Kent, Canterbury, Kent CT2 7NF
Canterbury, Anglia, Regatul Unit

Bologna

Address
University of Bologna - Faculty of Law
Via Zamboni, 22, 40126 Bologna BO, Italy

Bologna, Emilia-Romagna, Italia