Citește Descrierea Oficială

AACSB Accredited

Rotterdam este cel de-al 8-lea cel mai mare port din lume și, de departe, campion european incontestabil, ca un nod maritim global, dar și ca un complex industrial la scară largă. Prin recunoașterea generală, Țările de Jos, poarta de acces către Europa, se află în fruntea inovării în domeniul transporturilor și al logisticii.

Politica maritimă a țării oferă companiilor unul dintre cele mai atrăgătoare medii de afaceri din Europa, provocând cu succes toate centrele tradiționale de transport maritim. Erasmus, universitatea din Rotterdam, se află în centrul tuturor acestor aspecte, distilat infrastructura de cunoaștere a țării în cursul MSc în Economie și Logistică Maritimă (MEL); un program internațional post-universitar / post-experiență care vizează transformarea tinerilor profesioniști promițători în liderii de mâine în afaceri și guvern. Și deja pentru 466 dintre absolvenții noștri, acest lucru sa dovedit a fi adevărat.

Programul pregătește experți cu instrumente economice și de management moderne pentru luarea eficientă a deciziilor, oferindu-le în același timp și metode; concepte; și teorii care să le permită să înțeleagă și să analizeze, într-un mod holistic și multidisciplinar, complexitatea lanțurilor de aprovizionare maritime la nivel mondial. În acest fel, se așteaptă ca absolvenții MEL să poată acționa și să decidă, cu stil și hotărâre managerială, în condiții complexe și nesigure, într-un mediu economic și social global.

StatsAccentul cursurilor noastre este pus pe conceptele și metodele fundamentale industriale, economice și de management, de efect de durată, care pot fi folosite pentru a explica practicile de afaceri pe de o parte și procesele de elaborare a politicilor, pe de altă parte. În acest scop, este necesară o combinație de teorie și practică. Cele mai multe aspecte conceptuale sunt tratate de personalul universității, în timp ce aspectele practice sunt discutate de partenerii noștri, cum ar fi Linia Maersk; Portul Rotterdam; Terminale de containere pentru Europa (ECT); BIMCO; DVB Bank; TBA, Rabobank, Tankers Stolt, APMT etc.

Cu studenți proveniți din întreaga lume; mai mult de 50 de cadre didactice și profesionale de la Facultățile de Economie și Administrarea Afacerilor Erasmus; partenerii din industrie; invitați profesori; și o rețea vastă de companii, Programul MEL de la Universitatea Erasmus din Rotterdam este un punct de vârf în clusterul maritim al Olandei și un ambasador al rolului de lider al națiunii în domeniul logisticii maritime și a porturilor.

Classroom

MEL este singurul curs de acest gen care combină, în mod holistic, transportul maritim, porturile, managementul terminalelor și logistica maritimă în mediul academic din două dintre școlile de vârf din Europa: Școala de Economie Erasmus și Școala de Management din Rotterdam. Împreună cu excelența academică, MEL se străduiește să realizeze un echilibru perfect între teorie și practică. Acest lucru este asigurat de selecția partenerilor noștri și de implicarea rețelei noastre corporative. Prin cursuri de oaspeți, seminarii și vizite de companie, studenții MEL se confruntă permanent cu preconcepțiile "înțelepciunii convenționale" și învață să le pună în perspectiva lor economică și mai largă.

În plus, rețeaua corporativă extensivă permite studenților MEL să caute oportunități de angajare în cele mai prestigioase organizații de "blue chip" și, în unele cazuri, să profite de infrastructura lor și de sistemele informatice în timp ce își scrie teza.

Universitatea de lungă tradiție în studii de transport a început cu munca de transport maritim și de construcții navale de către colegul nostru târziu, profesorul Jan Tinbergen, laureat al Premiului Nobel în economie. Această tradiție continuă și astăzi prin programele de doctorat în transport și logistică de la Institutul Tinbergen, Institutul de Cercetare Erasmus de Management (ERIM) și Școlile de Cercetare pentru Transport, Infrastructură și Logistică (TRAIL). Astfel, cercetarea de ultimă oră, de multe ori finanțată extern, își găsește drumul spre clasă într-o manieră de sus în jos. Accentul pe cercetarea aplicată se bazează pe convingerea fermă că, în ciuda importanței "cercetării de dragul cercetării", într-o disciplină, aplicată ca transport și logistică, valoarea cercetării este demonstrată de dorința societății de ao subscrie.

Testimonial2

Rotterdam este un oraș internațional dinamic internațional, cunoscut pentru cultura sa și pentru arhitectura renumită pe plan internațional. În 2014, The New York Times a plasat Rotterdam în primele 10 din cele 52 de locuri din lume pentru a vizita. Ca inima economica a Olandei, cel mai mare port al Europei, si un oras vibrant, Rotterdam este locul ideal pentru studiul economiei maritime si logisticii.

Am încredere că acest site răspunde la întrebările dvs. despre MEL și aștept cu nerăbdare să vă urez bun venit la Rotterdam și la Universitatea noastră.

Prof.dr. Bert de Groot

Director Executiv MEL

Top 10 motive pentru a studia MEL

Reputația Universității Erasmus Rotterdam (EUR)

În mod consecvent, clasat ca unul dintre universitățile de top din lume de The Wall Street Journal, Financial Times, Suplimentul educațional Times etc. EUR este mândru de cei trei câștigători ai Premiului Nobel pentru Economie: Jan Tinbergen (1969), Tjalling Koopmans 1975) și Sir Clive Granger (2003).

Testimonial3Complet acreditat

Prin decizia Consiliului guvernatorilor EUR, programul MEL este oferit în comun de către Școala de Economie Erasmus și Școala de Management din Rotterdam. Ambele școli sunt împreună organismele de acordare a diplomelor. MEL se bucură de o dublă acreditare de către NVAO (Organizația de Acreditare din Flandra Olandeză) și AACSB (Asociația pentru Advance Collegiate Schools of Business). Aceasta înseamnă că diploma MEL poate fi certificată oficial de Ministerul Educației din Țările de Jos și este, prin urmare, o diplomă pe deplin recunoscută la nivel mondial.

Rețea corporativă

Rețeaua corporativă MEL cuprinde mai mult de 50 de companii și organizații multinaționale de tip "blue chip". Cele mai notabile dintre acestea sunt Portul Rotterdam; Maersk Line; Terminale APM; BIMCO; Stocuri Tankers; Vopak; DVB Bank; și Hutchison Port Holdings (ECT). Companiile care se alătură Rețelei Corporative fac acest lucru recunoscând rolul MEL în educarea profesioniștilor maritimi de top, în realizarea cercetării și fiind un centru de cunoaștere și excelență în acest sector. Membrii rețelei corporative oferă consiliere peer-ul cu privire la viitoarea direcție MEL, interacționează cu studenții MEL prin prelegeri, evenimente sociale și recrutați printre studenții MEL.

Comunitatea Alumni

Rețeaua noastră de absolvenți este una dintre cele mai valoroase bunuri; urmărim cu mândrie realizările profesionale ale absolvenților noștri. Ca absolvent al MEL, puteți să vă alăturați comunității absolvenților și să obțineți acces la zona rețelei de absolvenți MEL. Un număr de absolvenți ai MEL revin, de asemenea, în sala de clasă și oferă seria de cursuri de absolvenți (ALS). Absolvenții MEL, care sunt acum profesioniști activi împărtășesc experiențele lor de la absolvirea cu actuala clasă MEL și oferă clasei MEL posibilitatea de a învăța despre modul în care MEL a contribuit la avansarea carierei lor.

Testimonial1Lectori de top

Lectorii MEL sunt un amestec de membri ai facultății din cadrul Universității Erasmus și oameni de afaceri și femei de succes. În acest fel, asiguram că studenții MEL sunt instruiți atât de întreprinzători, cât și de cadre universitare. Un număr de lectori ai MEL au fost nominalizați și primesc premii.

Curriculum cuprinzător

MEL pune un accent deosebit pe includerea opiniilor, experienței și cerințelor industriei în proiectarea, conținutul și dezvoltarea curriculum-ului MEL. Consultarea intensivă a industriei sa dovedit a fi de succes nu numai în atragerea studenților de vârf, ci și în obținerea recunoașterii MEL ca fiind cel mai important MSc în acest sector. MEL este programul care a inventat termenul de logistică maritimă, adică abordarea holistică și integrată a studiului transporturilor internaționale, porturilor, terminalelor și logisticii globale. În urma unei consultări aprofundate a industriei, MEL a elaborat un curriculum de 15 module care urmăresc - prin filosofia lor și obiectivele individuale de învățare - să compună o abordare holistică și tricotată, integrată a înțelegerii și analizei lanțurilor globale de aprovizionare maritimă a transportului de producție- distribuție, în care transportul maritim și gestionarea porturilor și a terminalelor joacă un rol esențial.

ERIM Institutul de Cercetare

În ceea ce privește cercetarea și educația, cea mai mare parte a Facultății Rezidențiale a MEL participă la programul de procese business, logistică și informatică (LIS) al Institutului de Cercetare Erasmus de Management (ERIM). ERIM a fost recent evaluat ca una dintre primele trei școli de management din Europa și este acreditat de Academia Regală de Științe ale Olandei (KNAW).

MEL Research

De ani de zile, cercetarea MEL a "definit" domeniul economiei maritime și logisticii. Majoritatea cercetărilor noastre au fost finanțate de organizații externe, cum ar fi Comisia Europeană și Banca Mondială. Lucrările de consultanță au luat MEL în cele patru colțuri ale pământului, din Coreea în Brazilia și din Norvegia în Grecia. Personalul academic publică în reviste de conducere. Cercetarea de vârf este prezentată la conferințele academice.

Cu adevărat internațional

Mai multe programe de licență, majore și aproape toate programele de masterat ale universității noastre sunt date în limba engleză. În ultimii ani campusul EUR a devenit atât de internațional încât, mergând în aceste zile, veți fi greu să auziți orice altă limbă decât engleza. În clasa MEL există în mod obișnuit resortisanți din între 15 și 20 de țări diferite.

Rotterdam

Rotterdam este un oraș internațional dinamic internațional, cunoscut pentru cultura sa și pentru arhitectura renumită pe plan internațional. În 2014, The New York Times a plasat Rotterdam în primele 10 din cele 52 de locuri din lume pentru a vizita. Ca inima economica a Olandei, cel mai mare port al Europei, si un oras vibrant, Rotterdam este locul ideal pentru studiul economiei maritime si logisticii.

Rotterdam

Programe predate în:
Engleză
Olandeză

Această școală oferă și:

MSc

MEL Erasmus Center for Maritime Economics & Logistics

Master în economie maritimă și logistică (MEL) are drept scop de urmărire rapidă promițătoare profesioniști tineri în mâinile liderii în afaceri și guvern. Programul preg ... [+]

Programul reflectă abordarea holistică și integrată a MEL pentru a aborda interconectarea complexă a lanțurilor globale de aprovizionare maritimă. În plus față de cursurile MEL, programul pune un accent deosebit pe metodologia și dezvoltarea abilităților analitice. De asemenea, teza MEL joacă un rol important în curriculum.

MSc în economie maritimă și logistică (MEL) are ca scop urmărirea rapidă a tinerilor profesioniști promițători în liderii de mâine în afaceri și guvern. Programul pregătește experți cu instrumente economice și de management moderne pentru luarea unor decizii eficiente, oferindu-le în același timp metode, concepte și teorii care să le permită să înțeleagă și să analizeze, într-un mod holistic și multidisciplinar, complexitatea furnizării maritime globale lanţuri. În acest fel, se așteaptă ca absolvenții MEL să poată acționa și să ia decizii, cu stil și determinare manageriale, în condiții complexe și nesigure, într-un mediu economic și social global.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Octombrie 2019
Engleză
La zi
Part time
12 - 24 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Center for Maritime Economics and Logistics - Erasmus University Rotterdam
Address
Burgemeester Oudlaan,50
3062 PA Rotterdam, South Holland, Ţările de Jos