MEL Erasmus Center for Maritime Economics & Logistics

Introducere

Citește Descrierea Oficială

AACSB Accredited

Rotterdam este cel mai mare port de a 8-a din lume și, de departe, campionul european necontestat, ca un hub maritime la nivel mondial, dar și ca un complex industrial pe scară largă. De recunoaștere generală, Țările de Jos, poarta de acces spre Europa, se află în fruntea inovației în transport și logistică.

Politica de transport maritim a țării oferă companiilor unul dintre mediile de afaceri cele mai atractive din Europa, o provocare cu succes toate centrele de transport tradiționale. Erasmus, propriu Universitatea Rotterdam lui, se află chiar în centrul de toate acestea, distilarea infrastructura cunoașterii țării în cursul său MSc în economie maritimă și Logistică (MEL); un post-universitare / post-experiență program internațional care vizează transformarea promitatoare tinerilor profesioniști în liderii de mâine în afaceri și de guvern. Și deja pentru 466 de absolventii nostri acest lucru sa dovedit a fi adevărat.

Programul pregătește specialiști cu instrumente economice și de management moderne de eficiente de luare a deciziilor, oferindu-le în același timp cu metode; concepte; și teorii pentru a le permite să înțeleagă și să analizeze, într-un mod holistic și multidisciplinară, complexitatea lanțurilor de aprovizionare maritime la nivel mondial. În acest fel, absolvenții MEL sunt de așteptat să fie în măsură să acționeze și să decidă, cu stil managerial și determinare, în condiții complexe și incerte, într-un mediu economic și social la nivel mondial.

Accentul cursurilor noastre este pe, și concepte fundamentale industriale economice de management și metode, de efect de durată, care pot fi utilizate pentru a explica practicile de afaceri pe de o parte, și procesele de elaborare a politicilor pe de altă parte. În acest scop, este necesară o combinație de teorie și practică. Chestiunile mai conceptuale sunt tratate de către personalul Universitatea în timp ce aspectele practice sunt discutate de către partenerii noștri, cum ar fi Maersk Line; Port of Rotterdam; Terminale de containere Europa (ECT); BIMCO; Banca DVB; TBA, Rabobank, Tanchere Stolt, APMT etc.

Cu elevii care provin din toate colturile lumii; mai mult de 50 de angajați academice și profesionale din Facultățile Erasmus de Economie și Administrarea Afacerilor; parteneri din industrie; vizita profesori; și o rețea de firmă extinsă, Programul MEL la Universitatea Erasmus din Rotterdam este un vârf de lance în Țările de Jos "grup maritim și un ambasador al rolul de lider al națiunii în afacerile maritime și portuare aferente logistică.

MEL este singurul curs de acest gen care combină, într-un mod holistic, de transport maritim, porturile, management terminale, si logistica maritime în mediul academic de două școli de top din Europa: Erasmus School of Economics și Rotterdam School of Management. Împreună cu excelență academică, MEL se străduiește să ajungă la un echilibru fin între teorie și practică. Acest lucru este asigurat de selectarea partenerilor noștri și implicarea rețelei noastre Corporate. Prin prelegeri clienților, seminarii și vizite de companie, elevii MEL se confruntă continuu cu ideile preconcepute ale "intelepciunea conventionala" și să învețe cum să le plaseze în perspectiva lor economică adecvată și mai larg.

În plus, rețeaua noastră extinsă Corporate permite studenților MEL să caute oportunități de angajare în cele mai prestigioase organizații "blue chip" și, în unele cazuri, să profite de sistemele lor de infrastructură și de informare în timp ce scris teza lor.

Tradiție Universității din studiile de transport a început cu activitatea de transport maritim și al construcțiilor navale de colegul nostru târziu, profesorul Jan Tinbergen, laureat al premiului Nobel în economie. Această tradiție continuă astăzi prin programele de doctorat în transport și logistică la Institutul Tinbergen, Institutul de Cercetare Erasmus de Management (ERIM), iar transportul, Infrastructură și Logistică (TRAIL) Școlile de cercetare. Astfel, cercetarea de ultimă oră, de multe ori finanțat din exterior, își găsește drumul spre sala de clasă într-o manieră de sus în jos. Accent pe cercetarea aplicată se bazează pe convingerea noastră fermă că, în pofida importanței "cercetare de dragul cercetării", într-o disciplină la fel de aplicat ca transportul și logistica valoarea de cercetare este demonstrat de disponibilitatea societății să-l subscrie.

Rotterdam este un oraș internațional dinamic tânăr, cunoscut pentru cultura sa si arhitectura la nivel internațional de renume. În 2014 The New York Times plasat Rotterdam în top 10 din cele 52 de locuri din lume pentru a vizita. Ca inima economică a Țărilor de Jos, cel mai mare port al Europei, și un oraș vibrant, Rotterdam este locul ideal pentru a studia economie maritimă și Logistică.

Am încredere că acest site răspunsuri la întrebările privind MEL, și aștept cu nerăbdare să vă întâmpinăm la Rotterdam și la Universitatea noastră.

Prof.dr. Bert de Groot MEL Managing Director

Top 10 motive pentru a studia MEL

Reputație de la Universitatea Erasmus Rotterdam (EUR)

In mod constant pe locul ca fiind unul dintre universitățile de top din lume de Wall Street Journal, Financial Times, Times Educational Supplement, etc. Euro este mândru de trei castigatori său de Premiului Nobel pentru Economie: Jan Tinbergen (1969), Tjalling Koopmans (1975) și Sir Clive Granger (2003).

Pe deplin acreditat

Prin decizia Consiliului guvernatorilor de euro, programul este oferit în comun MEL de Școala Erasmus de Economie și Școala de Management din Rotterdam. Ambele școli sunt în comun organele de gradul de atribuire. MEL se bucură de o dubla acreditare de NVAO (Organizația de Acreditare Olanda flamandă) și AACSB (Asociația pentru Advance Collegiate Schools of Business). Acest lucru înseamnă că gradul MEL poate fi certificate oficial de către Ministerul Educației al Țărilor de Jos și este, prin urmare, un grad complet recunoscute la nivel mondial.

Rețeaua Corporate

MEL Corporate Network cuprinde mai mult de 50 'blue chip' companii multinationale si organizatii. Cele mai notabile printre ei sunt Portul Rotterdam; Linia Maersk; APM Terminals; BIMCO; Cisternă Stolt; Vopak; Banca DVB; și Hutchison Port Holdings (ECT). Companiile care adera la reteaua companiei face acest lucru prin recunoașterea rolului MEL în educarea top profesioniști în sectorul maritim, în efectuarea de cercetare și de a fi un centru de cunoștințe și excelență în acest sector. Membrii rețelei corporative oferi consiliere la egal la egal cu privire la viitorul direcție MEL, de a interacționa cu studenții MEL prin cursuri, evenimente sociale, și recruta în rândul elevilor MEL.

Alumni comunitar

Reteaua noastra de absolventi este unul dintre activele noastre cele mai valoroase; urmăm realizările profesionale ale absolvenților noștri cu mândrie. Ca absolvent de MEL vă puteți alătura comunității absolvenților și a avea acces la zona de rețele de absolvenți MEL. Un număr de absolvenți MEL a reveni, de asemenea, la sala de clasă și oferă Seria Curs Alumni (ALS). Absolventii MEL care sunt acum activi profesioniști împărtăși experiențele lor de la absolvire cu clasa curent MEL, și să ofere clasa MEL cu posibilitatea de a învăța despre modul în care MEL ajutat avansa in cariera lor.

Top Lectori

Lectorii MEL sunt un amestec de membri ai facultăților Universității Erasmus și oameni de afaceri de succes și femei. În acest fel ne asigurăm că elevii sunt instruiți de către MEL atât antreprenori și cadre universitare. Un număr de lectori MEL au fost nominalizate pentru premii si a primit.

Curriculum cuprinzătoare

MEL pune un accent important asupra inclusiv punctele de vedere, experiența și cerințele industriei în proiectarea, conținutul și dezvoltarea curriculum-ului MEL. Consultare industrie intensivă sa dovedit a fi de succes nu doar în atragerea de studenți de top, dar și în obținerea recunoașterii MEL ca lider Master în acest sector. MEL este programul care a inventat logistica maritime termen, adică abordarea holistică, integrată a studiului de transport internațional, porturi, terminale și logistică la nivel mondial. În urma consultării vastă industrie, MEL a întocmit un curriculum de 15 module care au ca scop - prin filozofia lor și obiectivele individuale de învățare - de la compunerea unui, abordare holistică și bine tricotate, integrată la înțelegerea și analiza lanțurilor de aprovizionare globale maritime de producție-Transport- distribuție, în cazul în care transportul ocean și de port și de gestionare a terminalului joacă un rol esențial.

Institutul de Cercetare ERIM

În ceea ce privește cercetarea și educația, de cele mai multe Facultății Resident cu MEL participă în procesele de afaceri, logistică și sisteme de informare (LIS) program al Institutului de Cercetare Erasmus de Management (ERIM). ERIM a fost recent evaluat ca fiind unul dintre primii trei scoli de management din Europa și este acreditat de Țările de Jos Academiei Regale de Arte si Stiinte (KNAW).

MEL cercetare

De ani de zile, de cercetare MEL a "definit" domeniul economiei maritime și logistica. Cele mai multe dintre cercetările noastre a fost finantat de catre organizatii externe, cum ar fi Comisia Europeană și Banca Mondială. Activitatea de consultanță a luat MEL la cele patru colțuri ale pământului, din Coreea în Brazilia și din Norvegia în Grecia. Personalul academic publică în reviste de conducere. Cercetare de ultimă oră este prezentat la conferințe academice.

Aproape toate programele de masterat ale Universitatii noastre mai multor licență, majors și sunt prezentate în limba engleză. În ultimii ani, EUR campusul a devenit atât de internațional, care, în jurul valorii de mers pe jos în aceste zile, veți găsi că este dificil să asculte orice altă limbă decât engleza. Sala de clasă MEL are de obicei resortisanților între 15 și 20 de țări diferite.

Rotterdam

Rotterdam este un oraș internațional dinamic tânăr, cunoscut pentru cultura sa si arhitectura la nivel internațional de renume. În 2014 The New York Times plasat Rotterdam în top 10 din cele 52 de locuri din lume pentru a vizita. Ca inima economică a Țărilor de Jos, cel mai mare port al Europei, și un oraș vibrant, Rotterdam este locul ideal pentru a studia economie maritimă și Logistică.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză
  • Olandeză

Vedea MSc-uri »

Programe

Această școală oferă și:

MSc

MSc în economie maritime si logistica (MEL)

Campus Cu normă întreagă Cu jumătate de normă 12 - 24 luni October 2019 Ţările de Jos Rotterdam + 1 mai mult

Master în Economie Maritime și Logistică (MEL) vizează fast-urmărire promitatoare tineri profesionisti în liderii de mâine în afaceri și de guvern. Programul pregătește specialiști cu instrumente economice și de management moderne de eficiente de luare a deciziilor, oferindu-le în același timp cu metode, concepte, și teorii pentru a le permite să înțeleagă și să analizeze, într-un mod holistic și multidisciplinară, complexitatea aprovizionare maritime la nivel mondial lanţuri. [+]

Programul reflectă abordare holistică și integrată MEL în abordarea interconectarea complex lanțurilor de aprovizionare maritime globale. În plus față de cursuri MEL, programul pune accent semnificativ asupra metodologiei și dezvoltarea competențelor de analiză. De asemenea, teza MEL joacă un rol important în planul de învățământ.

Caracteristicile distinctive ale programului - Punte teorie la practica - sunt MEL Evenimente (integrare socială / culturală); Vizite la companii (în experiența situ); Cursuri de Dezvoltare Profesionala (aplicatii practice ale teoriei); și Distinguished Lecture Series.

obiective de invatare

O MSc în economie maritimă și Logistică (MEL) vizează fast-urmărire promitatoare tineri profesionisti în liderii de mâine în afaceri și de guvern. Programul pregătește specialiști cu instrumente economice și de management moderne de eficiente de luare a deciziilor, oferindu-le în același timp cu metode, concepte, și teorii pentru a le permite să înțeleagă și să analizeze, într-un mod holistic și multidisciplinară, complexitatea aprovizionare maritime la nivel mondial lanţuri. În acest fel, absolvenții MEL sunt de așteptat să fie în măsură să acționeze și să ia decizii, cu stil managerial și determinare, în condiții complexe și incerte, într-un mediu economic și social la nivel mondial.... [-]


Contactează

Center for Maritime Economics and Logistics - Erasmus University Rotterdam

Adresă, linia 1 Erasmus University Rotterdam Center for Maritime Economics and Logistics Room H16-02 Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA
Rotterdam, South Holland, Ţările de Jos