Citește Descrierea Oficială

Bine ați venit la Școala Erasmus de Științe Sociale și Comportamentale (ESSB)

ESSB găzduiește o vastă diversitate de programe de studii și discipline științifice: Administrația Publică, Științe Pedagogice, Psihologie și Sociologie. În plus, Colegiul Universitar Erasmus, IHS, și două institute de cercetare RISBO și DRIFT sunt legate de facultate. Educația noastră este la scară mică și se bazează pe învățarea bazată pe probleme (PBL). A fi conectat la domeniul profesional este o altă caracteristică a programelor noastre de studiu.

Decan

Responsabilitatea finală pentru consiliul facultății și conducerea Școlii Erasmus de Științe Sociale și Comportamentale (ESSB) revine decanului. Decanul este susținut de personalul său, format din decan, un membru al studenților, directorul facultății și educația și cercetarea consultanților politici și controlorul de afaceri. Începând cu 1 septembrie 2015, acest personal este compilat după cum urmează:

 • Prof.dr. VJJM Bekkers (decan)
 • Mw.dr. AMPH. de Jong (director de facultate)
 • Mw. J. Dekkers-de Leeuw MSc (consultant de politici de cercetare)
 • Dhr. MGJM Adriaans MSc (consultant pentru educație)
 • Dhr. B. Looije (controlor de afaceri)
 • Mw. Nicky van de Lagemaat (membru student)

Consiliul Facultății

În cazul problemelor importante ale facultății, consultați decanul cu consiliul facultății. Consiliul facultății acționează și ca organism de codecizie la nivel de facultate. Consiliul facultății este format din 50% dintre studenți și 50% din angajații ESSB.

Componente organizatorice

Facultatea are următoarele grupuri de capacități, în care sunt găzduiți personalul academic și personalul de sprijin și conducere:

 • Departamentul de Administrație Publică și Sociologie. Președinte: prof.dr. RJ van der Veen
 • Departamentul de Psihologie, Educație
 • Colegiul Universitar Erasmus. Decan: prof.dr. MA Frens

Directori de cercetare și cercetare

Educația și cercetarea în cadrul Administrației Publice, Psihologie, Sociologie și Științe Pedagogice sunt găzduite în programe. Gestionarea acestor programe revine directorilor de educație și cercetare. În prezent, există următorii directori:

Administrație publică - Sociologie

 • Director de educație: prof.dr. M. Haverland
 • Director de cercetare: prof.dr. PA Dykstra

Psihologie - Științe pedagogice

 • Direcția educație: dr. AACM Smeets
 • Director de cercetare: prof.dr. PJ Prinzie

Facultatea de Birou

Toți membrii personalului de sprijin și de conducere care nu lucrează în mod specific pentru o zonă științifică sunt adăpostiți în biroul facultății. Biroul de facultate este condus de directorul facultății: dr. Md.dr. AMPH. de Jong.

Decizie comună

Decizia comună presupune că mai multe părți interesate pot participa la discuții pe teme importante. La studenții ESSB, fie într-un grup, fie în mod individual, se pot alătura discuțiilor cu profesorii și angajații Școlii Erasmus de Științe Sociale și Comportamentale pentru a reprezenta studenții și opinia lor. Elevii sunt activi în procesul de luare a deciziilor în comun la diferite nivele, prezentându-și astfel ideile și plângerile.

Această parte a site-ului oferă informații despre diferitele posibilități de a participa la luarea deciziilor în comun la ESSB, despre modul în care este organizată și despre locul în care trebuie să se adreseze în cazul unei reclamații privind educația.

Există diferite organe decizionale comune

 • Comitetele educaționale
 • Consiliul Facultății
 • Consiliul universitar
 • Membrii studenți ai consiliilor de consiliu
 • Membru student al echipei de management

Organul Consultativ al Facultății

Organismele menționate mai sus și părțile interesate sunt reprezentate în corpul consultativ al studenților (abrevierea în limba olandeză: FSO). În cadrul unei întâlniri lunare, se reunesc reprezentanți ai diferitelor organe decizionale comune ale ESSB pentru a discuta aspecte legate de educație. Comisarul pentru educație al asociației studențești Cedo Nulli este președintele acestei întâlniri. El sau ea prezidează Corpul Consultativ Student al Facultății și stimulează luarea deciziilor în comun.

În timpul întâlnirii, se discută aspecte legate de educație care ar putea fi de interes pentru studenți. Toți părțile interesate discută problemele actuale, schimbă informații și încearcă să învețe unii de la alții.

În plus, toate plângerile pe care Cedo Nulli le colectează sunt transmise organismului comun de luare a deciziilor, care este cel mai apt să se ocupe de plângerea specifică. Pentru mai multe informații despre reclamații: consultați secțiunea "Regulamentul privind reclamațiile" pe site-ul web.

Istorie

Facultatea de Științe Sociale 1963 -

Este important să se înregistreze și să se spună istoria Facultății de Științe Sociale *. Astfel, situația actuală a facultății poate fi înțeleasă și memoria organizației este păstrată. De la înființarea facultății în 1963, povestea facultății a fost scrisă de două ori. Prima dată a fost când facultatea a sărbătorit cea de-a 40-a aniversare. Celebrarea celei de-a 50-a aniversări a facultății a fost a doua oară când a fost publicată povestea facultății.

* De la 1 septembrie 2017, numele facultății este Școala Erasmus de Științe Sociale și Comportamentale.

Programe predate în:
 • Engleză
 • Olandeză

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

În timpul programului, veți obține cunoștințe aprofundate despre problemele societale și provocările organizațiilor publice. Veți combina teoriile administrației publice, ... [+]

Programul de studiu

Acest program provocator de doi ani de Master de Cercetare se concentrează pe aspectele cheie ale Administrației Publice și Teoria Organizației.

În timpul programului, veți obține cunoștințe aprofundate despre problemele societale și provocările organizațiilor publice. Veți combina teoriile administrației publice, științelor organizaționale și managementului cu instruirea aprofundată în metodele de cercetare. Se pune accentul pe provocările cu care se confruntă în prezent guvernele, cum ar fi mediatizarea, îmbătrânirea, scăderea încrederii în guvern și fragmentarea societății. Se analizează provocările din cadrul organizațiilor publice, cum ar fi conflictele profesionale ale conducerii și rolul riscului atunci când se inovează. După obținerea acestui master de cercetare sunteți cu un pas înaintea celorlalți solicitanți de locuri de muncă atunci când aplicați pentru posturi în cercetare, consultanță sau sfaturi de politică.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Într-un mediu unic de învățare, veți examina procesele cognitive și emoționale în creier. Curriculumul Psihologie constă dintr-o serie de module sau cursuri. Fiecare curs ... [+]

Programul de studiu

Într-un mediu unic de învățare, veți examina procesele cognitive și emoționale în creier.

Curriculumul Psihologie constă dintr-o serie de module sau cursuri. Fiecare curs acoperă o temă psihologică specifică. Toate activitățile pe care le veți desfășura pe parcursul acestui curs, adică cursuri, tutoriale, întâlniri practice și misiuni, sunt legate de această temă. Programul de Master constă din trei cursuri în care veți studia subiectele de specializare Brain și Cognition și un curs în statistici.

În al doilea semestru, începând din februarie, veți efectua un studiu empiric și veți scrie teza de masterat. Faceți clic pe unul din cursurile de mai jos pentru a vedea descrierile cursului.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De ce se sporesc clivajul social în societate? Această piesă principală oferă perspective asupra cauzelor și consecințelor inegalității sociale și pune în lumină modalită ... [+]

Programul de studiu

De ce se sporesc clivajul social în societate? Această piesă principală oferă perspective asupra cauzelor și consecințelor inegalității sociale și pune în lumină modalitățile prin care politicile sociale o pot reduce.

Curriculum

Programul este format din 60 de ECTS. Trei cursuri de bază și o teză împreună adaugă până la 45 de ECTS, concentrată pe specializarea program de masterat Inegalități sociale. Cele 15 ECTS rămase sunt dedicate unui curs de metode și unui program electiv. Vă rugăm să faceți clic pe unul din cursurile de mai jos pentru a vedea descrierile cursului.

opţionale

Programul dispune de un electivă în blocul 2, dar un electivă poate fi, de asemenea, selectate de la cursurile oferite în alte specializări de masterat în Sociologie.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Această specializare accentuează psihologia organizațională și rolul emotiilor în organizațiile moderne. În plus, în acest program sunt examinate noi metode de selecție a ... [+]

Programul de studiu

Această specializare accentuează psihologia organizațională și rolul emotiilor în organizațiile moderne. În plus, în acest program sunt examinate noi metode de selecție a personalului.

Curriculumul Psihologie constă dintr-o serie de module sau cursuri. Fiecare curs acoperă o temă psihologică specifică. Toate activitățile pe care le veți desfășura pe parcursul acestui curs, adică cursuri, tutoriale, întâlniri practice și misiuni, sunt legate de această temă. Programul de Master constă din trei cursuri în care veți studia subiectele de specializare Psihologie de Muncă și Organizațională și un curs în statistici.

În al doilea semestru, începând din februarie, veți efectua un studiu empiric și veți scrie teza de masterat. În plus, în unele cazuri, este posibil să faceți un stagiu în timpul semestrului programului Master.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Relația dintre politică și societate sa schimbat dramatic. În acest program de Master, ne propunem să înțelegem cauzele ... [+]

Programul de studiu

Relația dintre politică și societate sa schimbat dramatic. În acest program de Master, ne propunem să înțelegem cauzele

Modul de educație

Fiecare curs de bază este compus dintr-o serie de cursuri și tutoriale la scară mică. Prelegerile prezintă principalele perspective teoretice și empirice despre subiectul cursului. În cadrul tutorialelor, elevii învață să analizeze și să aplice aceste informații prin discutarea și prezentarea diferitelor sarcini în grupuri mici.

opţionale

Programul are unele electives în blocul 2, dar electives pot fi, de asemenea, selectate de la cursurile oferite în alte specializări de masterat în Sociologie.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Curriculum-ul programului de masterat Psihologie clinică constă într-o serie de perioade de curs. În prima jumătate a anului, fiecare perioadă de curs acoperă un așa-numi ... [+]

Programul de studiu

Această specializare se concentrează asupra psihopatologiei în rândul adulților, abordarea științifică fiind un element central.

Curriculum-ul programului de masterat Psihologie clinică constă într-o serie de perioade de curs. În prima jumătate a anului, fiecare perioadă de curs acoperă un așa-numit "bloc" și un antrenament practic. Fiecare bloc acoperă o temă psihologică specifică. Toate activitățile pe care le veți întreprinde în această perioadă, adică prelegeri, tutoriale și sarcini, sunt legate de această temă. În plus, fiecare perioadă de curs include formarea practică a abilităților.

Pentru formarea deprinderilor practice, programul de masterat Clinical Psychology oferă două piste diferite: "Pista de formare în cercetare" și "Pista de pregătire clinică". Va trebui să alegeți una dintre ele. NB: două nu este o opțiune. Vă rugăm să listați preferința dvs. atunci când aplicați. Criteriile de admitere nu diferă pentru ambele piste.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Dacă sunteți interesat de modul în care algoritmii pot fi rasiste, modul în care smartphone-ul dvs. este un obiect politic sau cum schimbările climatice devin o problemă ... [+]

Programul de studiu

Dacă sunteți interesat de modul în care algoritmii pot fi rasiste, modul în care smartphone-ul dvs. este un obiect politic sau cum schimbările climatice devin o problemă pentru o populație în creștere, acest program de Master este pentru dvs.!

Majoritatea aspectelor majore de astăzi, cum ar fi schimbările climatice, rasismul sau tehnologiile automatizate, nu se limitează la politica parlamentară tradițională, ci se joacă în sfera publică a mass-mediei (online), a mișcărilor sociale, a expertizei, a activismului și a elaborării politicilor. Acest program de Master vă permite să înțelegeți cum aceste probleme devin probleme publice. Vă oferă instrumentele necesare pentru navigarea și brokerarea problemelor complexe, pentru a vă dezvolta propriul angajament cu ei și pentru a interveni în ele.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Care sunt oportunitățile pentru gestionarea fluxurilor de migrație? Cum să prevenim discriminarea și să promovăm interacțiunea și coeziunea în societățile culturale difer ... [+]

Programul de studiu

Care sunt oportunitățile pentru gestionarea fluxurilor de migrație? Cum să prevenim discriminarea și să promovăm interacțiunea și coeziunea în societățile culturale diferite?

Modul de educație

Programul de masterat "Guvernarea migrației și diversității" oferă cursuri și cursuri de ultimă generație oferite de specialiști dedicați din cinci discipline academice. În timpul orelor de curs, se stimulează interacțiunea dintre elevi și între studenți și profesori.

Pe parcursul cursului, sunt organizate mai multe vizite la fața locului pentru a se angaja cu experiențe de primă mână în probleme de guvernare. În ultimii ani am vizitat printre altele Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) Deschiderea exterioară, Moscheea EssalamOpens și un centru pentru solicitanții de azil.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De ce migrează oamenii? Cum se integrează migranții în țările beneficiare sau câteodată nu reușesc să facă acest lucru? Această specializare se axează pe teorii sociologi ... [+]

Programul de studiu

De ce migrează oamenii? Cum se integrează migranții în țările beneficiare sau câteodată nu reușesc să facă acest lucru? Această specializare se axează pe teorii sociologice și cercetări privind migrația internațională.

Modul de educație

Programul de masterat "Guvernarea migrației și diversității" oferă cursuri și cursuri de ultimă generație oferite de specialiști dedicați din cinci discipline academice. În timpul orelor de curs, se stimulează interacțiunea dintre elevi și între studenți și profesori.

Curriculum

Pe lângă partea generală cu cursuri disciplinare obligatorii, veți urma cursuri specifice. Piesele generale și piesele specifice pieselor cuprind fiecare 50% din programul Master. Mai jos puteți găsi curriculum-ul traseului de sociologie oferit de alt = "Erasmus University Rotterdam.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Programul oferă un set variat de cursuri (obligatorii și electivă), seminarii, sesiuni de grupuri de lucru și o serie de conferințe invitate de către cercetători internaț ... [+]

Programul de studiu

Programul oferă un set variat de cursuri (obligatorii și electivă), seminarii, sesiuni de grupuri de lucru și o serie de conferințe invitate de către cercetători internaționali renumiți. În plus, veți desfășura propriul proiect de cercetare (teză) în care veți aplica teorii și metode de cercetare științifică socială pentru a examina aspectele legate de guvernanța urbană.

Modul de educație

Programul oferă cursuri și cursuri de formare în viața reală, oferind ocazia de a învăța și de a practica abilități științifice și manageriale. Acesta include o varietate de metodologii de predare care vizează interacțiunea dintre profesori și studenți, între studenți și practicieni și între studenții înșiși.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Acest program de masterat se referă la gestionarea provocărilor societale complexe în sectorul public și la modul de guvernare a rețelelor actorilor implicați în rezolvar ... [+]

Programul de studiu

Acest program de masterat se referă la gestionarea provocărilor societale complexe în sectorul public și la modul de guvernare a rețelelor actorilor implicați în rezolvarea problemelor rele.

Modul de educație

Programul oferă module teoretice aprofundate, precum și o serie de laboratoare de guvernare care oferă oportunități de a învăța și de a practica abilități științifice și manageriale în viața reală. Școlile de oaspeți inspirat de experți din domeniu permit transferul de cunoștințe și experiență. Un curs de design de cercetare vă pregătește pentru a scrie o teză de masterat. În această teză, elevii își demonstrează cunoștințele și abilitățile de a analiza și de a elabora strategii de rețea de guvernare care abordează provocări societale reale și complexe.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Programul de masterat Managementul și Politica Publică Internațională se concentrează pe caracterul din ce în ce mai internațional al managementului public și al elaborăr ... [+]

Programul de studiu

Programul de masterat Managementul și Politica Publică Internațională se concentrează asupra naturii din ce în ce mai internaționale a managementului public și a elaborării politicilor publice.

Multe probleme colective ale timpului nostru, cum ar fi schimbările climatice, terorismul, corupția, sărăcia și inegalitatea, au un caracter internațional. Pentru a rezolva eficient aceste probleme și probleme similare, statele-națiune trebuie să își sporească propriile capacități prin reforma administrativă și de reglementare. În plus, trebuie să învețe unul de celălalt și să colaboreze în cadrul organizațiilor internaționale, cum ar fi Națiunile Unite și Uniunea Europeană.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Dacă vă întrebați cum pot învăța și realiza în mod optim oamenii, atunci acest program de Master este alegerea potrivită pentru dvs. Curriculumul Psihologie constă dintr- ... [+]

Programul de studiu

Dacă vă întrebați cum pot învăța și realiza în mod optim oamenii, atunci acest program de Master este alegerea potrivită pentru dvs.

Curriculumul Psihologie constă dintr-o serie de module sau cursuri. Fiecare curs acoperă o temă psihologică specifică. Toate activitățile pe care le veți desfășura pe parcursul acestui curs, adică cursuri, tutoriale, întâlniri practice și misiuni, sunt legate de această temă. Programul de Master constă din trei cursuri în care veți studia subiectele de specializare Psihologie de învățare și de performanță umană și un curs în statistici.

În al doilea semestru, începând din februarie, veți efectua un studiu empiric și veți scrie teza de masterat. În unele cazuri, este posibil să faceți un stagiu în acest semestru al programului de masterat.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Vă interesează tinerii, familiile și școlile cu probleme urbane multiple și complexe? Deveniți un factor de decizie, consultant sau cercetător, înscriindu-se în programul ... [+]

Programul de studiu

Această specializare abordează principalele aspecte relevante în prezent în domeniul educației: inovațiile educaționale, evaluarea și testarea și diversitatea din ce în ce mai mare a elevilor.

Curriculum-ul fiecărei specializări în Științele Pedagogice este format dintr-o serie de cursuri legate de tematică. Toate activitățile pe parcursul acestui curs, adică prelegeri, tutoriale, întâlniri practice și misiuni, se concentrează în mod special pe această temă. Fiecare curs cuprinde o parte teoretică (cunoștințe) și o parte practică (abilități).

Rețineți că următoarea curriculum reprezintă anul universitar curent. Se vor adăuga ajustări ale curriculumului și descrieri ale cursurilor pe parcursul anului; un curriculum definitiv poate fi văzut în primăvara anului universitar curent.... [-]

Ţările de Jos Rotterdam
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Erasmus University Rotterdam
Address
Erasmus Universiteit Rotterdam Faculteit der Sociale Wetenschappen Mandeville Building, T15-19 Postbus 1738 3000 DR Rotterdam
Rotterdam, South Holland, Ţările de Jos
Website
Număr de telefon
+31 10 408 1111