UiT The Arctic University of Norway

Introducere

Citește Descrierea Oficială

UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway este o universitate de cercetare de dimensiuni medii, care contribuie la dezvoltarea bazată pe cunoaștere la nivel regional, național și internațional.

UiT The Arctic University of Norway este a treia ca mărime din Norvegia și cea mai nordică universitate din lume. Amplasarea sa la marginea Arcticii implică o misiune. Arctica are o importanță tot mai mare la nivel mondial. Schimbările climatice, exploatarea resurselor arctice și amenințările de mediu sunt subiecte de mare interes public și pe care Universitatea din Tromsø le interesează în mod deosebit. La UiT The Arctic University of Norway puteți explora problemele globale dintr-o perspectivă de aproape.

Cunoașterea deasupra lumii

Viața în nordul înalt este modelată de natura sălbatică, de lumina și condițiile meteorologice contrastante, de distanțele geografice și de multiculturalism. Multe dintre centrele de cercetare și programele de studiu ale UiT reflectă caracterul specific al Norvegiei Arctice.

Portofoliul de studii al UiT acoperă toate domeniile clasice, de la Științe ale sănătății, științe sociale, educație și științe umaniste, știință și tehnologie până la economie, drept, asistență socială, turism, sport și arte plastice.

Cercetările cheie ale UiT se concentrează pe mediul polar, cercetările climatice, oamenii indigeni, pacea și transformarea conflictelor, telemedicina, biologia medicală, fizica spațiului, știința pescuitului, bioprospecția marină, lingvistica și chimia computațională.

Centrul UiT pentru Studii Avansate în Lingvistică Teoretică, CASTL și CTCC, Centrul de Chimie Teoretică și Computațională, au fost ambele numite Centre de Excelență Norvegiene. În 2002, NST, Centrul norvegian pentru Telemedicină din Tromsø, a fost numit Centrul de Colaborare al Organizației Mondiale a Sănătății.

Rețeaua ARCTOS de la Facultatea de Biosștiințe, Pescuit și Economie este un lider în cercetarea ecosistemelor marine arctice și un partener important al Institutului Polar Norvegian din Tromsø. Departamentul de Fizică se concentrează pe aurora boreală și cercetarea spațiului. Toate aceste institute au o înaltă reputație internațională.

Universitatea face parte din FRAM - Centrul de Cercetare pentru Climă și Mediu al Nordului (Centrul Fram) din Tromsø. În fiecare ianuarie, conferința internațională Arctic Frontiers invită cercetătorii, politicienii și reprezentanții întreprinderilor să discute problemele arctice peste granițe disciplinare. Secretariatul Consiliului Arctic se află la Centrul Fram. Cercetătorii de la Universitate și Centrul Fram sunt implicați în mai multe programe internaționale ale Consiliului Arctic.

142925_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Un hub internațional

15500 de studenți și 3300 de angajați studiază și lucrează la UiT The Arctic University of Norway . Predarea se bazează pe cercetare. Cele opt facultăți ale UiT oferă, în ciuda dedicării problemelor din nord, o gamă largă de programe de studiu. Comunitatea academică din Tromsø este extrem de internațională. Peste 20% din personalul academic și 10% din corpul studențesc provin din străinătate. Universitatea oferă mai mult de 20 de programe de master predate în limba engleză, iar toate facultățile oferă cursuri de predare a limbii engleze atât la nivel de licență, cât și la nivel de master.

UiT The Arctic University of Norway este membru fondator al Universității din Arctic, o rețea internațională de 160 de instituții de studiu și cercetare din regiunea circumpolară. Dar Universitatea cooperează cu toate părțile lumii. 200 de acorduri internaționale asigură un schimb academic activ de studenți și personal cu instituții partenere din întreaga lume.

Universitatea din Tromsø a trecut prin trei fuziuni. La 1 ianuarie 2009 UiT a fuzionat cu Universitatea din Tromsø, iar la 1 august 2013 cu Universitatea din Finnmark. Cea mai recentă fuziune a fost pe 1 ianuarie 2016 atât cu Colegiul Universitar din Harstad, cât și cu Colegiul Universitar din Narvik.

După fuziune, UiT a devenit o universitate multi-campus răspândită în toată Norvegia de Nord. Principalele campusuri sunt situate în Tromsø, Alta, Narvik și Harstad, cu departamente mai mici în orașele Mo i Rana, Hammerfest și Kirkenes. Numărul studenților și al programelor de studii crește datorită acestei fuziuni. Noua universitate a devenit o forță motrice și mai importantă pentru nordul Norvegiei și cooperarea internațională în nordul înalt.

De ce UiT?

UiT este cu adevărat arctic

UIT este cea mai nordică universitate din lume. Amplasarea noastră la marginea Arcticii implică o misiune. Arctica are o importanță crescândă la nivel mondial - schimbările climatice, exploatarea resurselor arctice și amenințările de mediu sunt subiecte de mare interes public și în care UiT are un interes deosebit.

Fără taxe de școlarizare

UiT oferă tuturor studenților un avantaj distinct față de multe universități din întreaga lume: nu există taxe de școlarizare pentru studenții internaționali care să studieze la UiT în Norvegia.

Viața de student la UiT

Profitând la maximum de oportunitățile de la UiT, puteți crea cea mai bună experiență studențească pentru dvs. și vă puteți atinge potențialul maxim prin sprijin academic, cluburi sportive și diferitele organizații studențești din campusurile noastre.

Studiază în limba engleză la UiT

Ultimii ani au înregistrat o creștere a numărului de studenți internaționali care doresc să studieze la UiT. Unul dintre motivele acestei reputații solide vine din faptul că UiT oferă o varietate de cursuri și programe în limba engleză. În consecință, admiterea nu necesită dovada competențelor norvegiene.

Construirea podurilor

Construirea de punți prin internaționalizare în țară și în străinătate. Cooperarea internațională este o condiție prealabilă pentru ca UiT să ofere educație remarcabilă și cercetare de vârf la nivel mondial pentru studenți, stagiari, cercetători, grupuri academice și personal din universitățile noastre partenere.

Cercetare intensivă și mediu de învățare de înaltă calitate

Locația noastră centrală în nordul înalt, portofoliul nostru larg și divers de cercetări și studii și calitățile noastre interdisciplinare ne fac să ne potrivim în mod unic pentru a răspunde provocărilor viitorului. Ca student la UiT, înveți de la profesori care sunt mândri să-și pună amprenta asupra subiectului pe care îl predau într-un raport favorabil profesor-elev de 1: 8.

Viața urbană - natura sălbatică

The Arctic Adventurer - Îl ai în tine?

Avem diverse locuri uimitoare de studiu în Alta, Harstad, Narvik, Tromsø și Svalbard. Explorați locațiile pentru a descoperi ce oferă fiecare, de la programe, aventură, muzică și artă la viața de noapte și activități.

Cazare pentru studenți

Arctic Student Welfare Organization are unele dintre cele mai bune și accesibile facilități de cazare și catering la UiT, oferind o bază perfectă pentru studii și un loc de relaxare cu prietenii.

Locații

Tromsø

Address
Hansine Hansens veg 18
Tromsø, Troms, Norvegia

Hjemmeluft

Address
Follums vei 39, Alta
Hjemmeluft, Troms og Finnmark fylke, Norvegia

Kirkenes

Address
Rådhusgata 8, 3.etg
Kirkenes, Troms og Finnmark fylke, Norvegia

Hammerfest

Address
Elsa Semmelmanns vei 1
Hammerfest, Finnmark, Norvegia

Harstad

Address
Havnegata 5
Harstad, Troms og Finnmark fylke, Norvegia

Narvik

Address
Lodve Langes gt. 2
Narvik, Nordland, Norvegia

Bardufoss

Address
Bardufoss lufthavn
Bardufoss, Troms og Finnmark fylke, Norvegia

Bodø

Address
Universitetsalléen 11
Bodø, Nordland, Norvegia

Mo i Rana

Address
Nytorget 5
Mo i Rana, Nordland, Norvegia

Longyearbyen

Address
Longyearbyen, Svalbard, Svalbard

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră