UIT The Arctic University of Norway

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Jon Terje, Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway este cea mai nordică universitate din lume. Localizarea sa pe marginea Arcticii presupune o misiune. Arctica este de importanță globală din ce în ce mai mare. Schimbările climatice, exploatarea resurselor arctice și amenințările de mediu sunt subiecte de mare interes public și pe care Universitatea din Tromsø are un interes deosebit. La UIT The Arctic University of Norway puteți explora problemele globale dintr-o perspectivă apropiată.

Cunoașterea deasupra lumii

Viața în Nordul Înalt este formată de natura sălbatică, de lumina și condițiile meteorologice contrastante, de distanțele geografice și de multiculturalism. Multe dintre centrele de cercetare ale UIT și programele de studiu reflectă caracterul specific al Norvegiei Arctice.

Jørn Berger-Nyvoll

Cercetarea cheie a UIT se axează pe mediul polar, cercetarea climatică, oamenii indigeni, pacea și transformarea conflictelor, telemedicina, biologia medicală, fizica spațială, știința pescuitului, bioprospectarea marinară, lingvistica și chimia computațională.

Centre de excelență

Centrul UiT pentru Studii Avansate în Lingvistică Teoretică, CASTL și CTCC, Centrul de Chimie Teoretică și Computațională, au fost ambele numite Centre de Excelență Norvegiene. În 2002, NST, Centrul norvegian pentru Telemedicină din Tromsø, a fost numit Centrul de Colaborare al Organizației Mondiale a Sănătății.

Rețeaua ARCTOS de la Facultatea de Biosciințe, Pescuit și Economie este lider în cercetarea ecosistemelor marine arctice și un partener important al Institutului polar norvegian din Tromsø. Departamentul de Fizică se concentrează asupra luminilor nordice și asupra cercetării spațiale. Toate aceste institute sunt de înaltă reputație internațională.

Arctic Frontiers

Universitatea este parte din FRAM - High North Centrul de Cercetare pentru climat și mediu (Fram Center) din Tromsø. În fiecare lună, conferința internațională "Arctic Frontiers" invită cercetători, politicieni și reprezentanți ai mediului de afaceri să discute aspectele legate de zona arctică între granițele disciplinare. Secretariatul Consiliului Arctic se află la Centrul Fram. Cercetătorii de la Universitatea și Fram Center sunt implicați în mai multe programe internaționale ale Consiliului Arctic.

Un hub internațional

16000 de studenți și 4000 de angajați studiază și lucrează la UIT Universitatea Arctic din Norvegia. Predarea este bazată pe cercetare. Șapte facultăți ale UIT oferă, în ciuda unei dedicări pentru problemele nordice, o gamă largă de programe de studiu.
Comunitatea academică din Tromsø este extrem de internațională. Mai mult de 20% din personalul academic și 10% din corpul studenților sunt din străinătate. Universitatea oferă mai mult de 20 de programe de masterat în engleză, iar toate facultățile oferă cursuri de limbă engleză, atât la nivel de licență, cât și de masterat.

Jon Terje, Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway este membru fondator al Universității Arctic, o rețea internațională de 140 de instituții de studiu și cercetare din regiunea circumpolară. Dar Universitatea colaborează cu toate părțile lumii. 200 de acorduri internaționale asigură un schimb academic activ al studenților și al personalului cu instituții partenere din întreaga lume.

Campusurile din toată nordul Norvegiei

Universitatea are opt campusuri. Acestea sunt situate în Tromsø, Narvik, Harstad, Alta, Bodø, Mo i Rana, Hammerfest și Kirkenes. Universitatea a devenit o forță motrice și mai importantă pentru nordul Norvegiei și o cooperare internațională în nordul înalt.

Locații

Tromsø

University of Tromsø

Address
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø, Troms, Norvegia
Număr de telefon
+47776440009

Alta

UIT - Norges Arktiske universitet - Campus Alta

Address
Follumsvei 31
9510 Alta, Finnmark, Norvegia
Număr de telefon
+47 78 45 05 00

Narvik

UiT - Norges arktiske universitet, campus Narvik

Address
Narvik, Nordland, Norvegia
Număr de telefon
+47 77 64 40 00