Norwegian University of Life Sciences NMBU

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Misiunea NMBU este de a contribui la bunăstarea planetei. Programele noastre de cercetare interdisciplinară și de studiu generează inovații în materie de alimentație, sănătate, protecția mediului, climă și utilizarea durabilă a resurselor naturale.

Programele de cercetare și studii NMBU permit oamenilor din întreaga lume să abordeze provocările globale majore privind mediul, dezvoltarea durabilă, modalitățile de îmbunătățire a sănătății umane și animale, sursele regenerabile de energie, producția de alimente și managementul terenurilor și resurselor.

Campus Ås

60573_as.jpg

Campus Ås găzduiește cel mai mare mediu academic interdisciplinar din științele vieții.

Universitatea Norvegiană de Științe ale Vieții (NMBU) este formată din șapte facultăți, dintre care șase se află la Campus Ås și una este parțial localizată la Campus Adamstuen (până în 2019):

 • Biosciences
 • Chimie, biotehnologie și știința alimentară
 • Științele mediului și managementul resurselor naturale
 • Peisaj și societate
 • Școala de Economie și Afaceri
 • Stiinta si Tehnologie
 • Medicină Veterinară

O nouă clădire de cercetare și învățământ pentru știința veterinară se va deschide în 2019, ceea ce înseamnă că toate cele șapte facultăți de la NMBU vor fi apoi consolidate în Ås. Institutul Veterinar Norvegian se va muta în Campus Ås în același timp.

Campus Ås se află, de asemenea, într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Norvegia, cu o serie de clădiri istorice, precum și ferma Ås, unde se desfășoară activități de cercetare și predare privind animalele tradiționale.

Campus Ås acoperă o suprafață totală de 600 de hectare în municipiul Ås.

Două alte instituții majore sunt, de asemenea, co-localizate cu NMBU la Campus Ås: părți-cheie ale Institutului Norvegian de Cercetare pentru Alimentație, Pescuit și Acvacultură (Nofima) și Institutul Norvegian de Cercetare în Bioeconomie (NIBIO).

Campus Adamstuen

60572_adamstuem.jpg

Campusul Adamstuen găzduiește Facultatea de Medicină Veterinară. Facultatea este singura instituție de învățământ superior din Norvegia pentru medicii veterinari cu competențe în două domenii academice distincte: medicina veterinară și sănătatea publică veterinară.

Medicina veterinară abordează sănătatea animală și bunăstarea animalelor. Domeniile cheie includ cunoașterea bolilor, diagnosticarea și tratamentul. Domeniul include atât animale de producție, inclusiv pești de crescătorie, cât și animale de companie.

Sanatatea publica veterinara se refera la toate aspectele legate de prevenirea raspandirii bolilor de la animale la oameni si este un domeniu in crestere a cererii.

La 1 ianuarie 2014, Școala Norvegiană de Științe Veterinare (NVH) și Universitatea de Științe ale Vieții (UMB) au fost unite pentru a forma Universitatea Norvegiană de Științe ale Vieții (NMBU), consolidând cercetarea și predarea întregului lanț biologic de producție într- umbrelă.
Facultatea de Medicină Veterinară cuprinde patru departamente de la Campus Adamstuen:

 • Științe de bază și Medicină acvatică (Basam)
 • Siguranța alimentară și biologia infectării (Matinf)
 • Producția de animale științelor clinice (Prodmed)
 • Companion Animal Sciences Clinical (Sportfamed)

Campusul Adamstuen este, de asemenea, la domiciliul Spitalului Animalier din cadrul Universității, compus din Clinica Animalelor Companion, Clinica de Equine și Clinica de Producție a Animalelor.

Spitalul Universitar de Animale tratează animale bolnave din întreaga țară și este strâns legat de activitățile de cercetare și educație de la Școala de Medicină Veterinară NMBU.

Institutul de Medicină Veterinară din Norvegia este un institut de cercetare biomedicală care împărtășește spațiile cu Facultatea de Medicină Veterinară din Campus Adamstuen. Muzeul de Istorie Veterinar Norvegian este, de asemenea, situat aici.

Campusul Adamstuen este programat să se închidă în 2019, iar Școala de Medicină Veterinară NMBU și Spitalul Universitar de Animale se vor muta apoi în clădirile veterinare de ultimă oră la Campus Ås, ceea ce înseamnă că toate cele trei facultăți vor fi în cele din urmă co-localizate într-un singur loc . Institutul Veterinar Norvegian se va muta în Campus Ås în același timp.

În prezent, la Campus Ås se construiește o nouă cercetare științifică și o clădire de predare științifică.

Facultatea de Medicină Veterinară are, de asemenea, o divizie situată în sud-vestul Norvegiei: secția pentru micile cercetări ruminant din Høyland, Sandnes.

Această școală oferă programe în:
 • Engleză

Vedea MSc-uri » Vezi programe de masterat »

Programe

Această școală oferă și:

MSc

MSc in Animal Breeding and Genetics

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

Termen limită de aplicare pentru cetățenii norvegieni, nordici, UE / SEE și elvețieni:

1 iunie [-]

MSc in Feed Manufacturing Technology

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

Cursurile sunt predate în principal de către profesorii de la NMBU, dar experții externi din industria hranei pentru animale și companiile și instituțiile internaționale vor fi de asemenea invitați, atunci când este cazul.

Rezultatele învățării

Un candidat care și-a terminat calificarea trebuie să aibă următoarele rezultate de învățare definite în termeni de cunoștințe, competențe și competență generală:

Cunoștințe:

Poate funcționa diferite unități tehnologice în materie primă industrială și prelucrare a hranei pentru animale. Experiență practică din toate tipurile de procesare frecvent utilizate în producția industrială de furaje. [-]

MSc in in Data Science

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

Pentru ce folosești această calificare?

În cele 30 de teze de masterat ECTS, veți aplica competența în domeniul științei datelor unei anumite sarcini și vă veți perfecționa abilitățile de rezolvare a problemelor.

[-]

MSc in in Ecology

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

Ecologia este o componentă cheie în înțelegerea provocărilor globale de mediu. Există o preocupare din ce în ce mai mare asupra impactului uman asupra mediului, iar nevoia de ecologiști nu a fost niciodată mai mare. [+]

Ecologia este o componentă cheie în înțelegerea provocărilor globale de mediu. Există o preocupare din ce în ce mai mare asupra impactului uman asupra mediului, iar nevoia de ecologiști nu a fost niciodată mai mare.

Pentru ce folosești această calificare? Ce vei învăța? [-]

MSc in in Economics

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

Acest lucru face economiștii potriviți pentru a lucra în probleme legate de politica de mediu, sistemele energetice, ajutorul pentru dezvoltare, dezvoltarea întreprinderilor, politica comercială și politica economică generală. Economie financiar [-]

MSc in International Development Studies

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

Rezultatele învățării

După finalizarea acestui program de studiu, elevii trebuie să aibă următoarele competențe:

Cunoștințe:

[-]

MSc in International Environmental Studies

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

De asemenea, se califică pentru locuri de muncă în cadrul agențiilor de ajutor pentru dezvoltare, educație, instituții de cercetare, mass-media, companii de consultanță și organizații internaționale non-guvernamentale. Ce vei învăța? [-]

MSc in International Relations

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

Absolvenții pot concura pentru locuri de muncă într-o administrație civilă, organizații internaționale, instituții de cercetare și educație și în sectorul privat care lucrează în medii internaționale.

Competență generală:

[-]

MSc in Plant Science

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

Pentru ce folosești această calificare?

Protecția plantelor , cu accent pe: • Biologia dăunătorilor, bolilor și buruienilor din plante • Metode și strategii pentru protejarea plantelor de organismele dăunătoare și reducerea concurenței cu buruienile

[-]

MSc in Radioecology

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

DESPRE

Modulele de curs vor avea loc la NMBU cu sprijinul universităților colaboratoare din Europa.

De ce studiază Radioecologia? Există o nevoie urgentă de candidați cu pregătire universitară în domeniul științelor nucleare, inclusiv radioecologie. [-]

Msc în acvacultură

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

Oferim cursuri în domeniul creșterii peștilor, nutriției peștelui și planificării și proiectării plantelor acvaculturale și veți obține cunoștințe și cunoștințe despre modul în care acești factori / factori afectează eficacitatea producției și influențează randamentul economic. [+]

Pentru ce folosești această calificare? Manager în industria piscicolă, controlul calității, poziții guvernamentale sau de extindere, dezvoltarea de noi specii de acvacultură, gestionarea programelor de creștere, vânzări sau administrare. Gradul de Master este, de asemenea, o piatră de temelie pentru o carieră academică. Ce vei învăța?

Programul vă oferă o largă și interdisciplinară putere și specializare în subiectele alese de dumneavoastră. Oferim cursuri în domeniul creșterii peștilor, nutriției peștelui și planificării și proiectării plantelor acvaculturale și veți obține cunoștințe și cunoștințe despre modul în care acești factori / factori afectează eficacitatea producției și influențează randamentul economic.... [-]


Msc în agroecologie

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

Pentru ce folosești această calificare?

program de 120 de cr în total, aprobat de consilieri, poate include, de asemenea, studii la universitățile cooperante.

[-]

MSC în mediu și resurse naturale - specializarea apă și sanitație durabilă, sănătate și dezvoltare

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

Vreți să lucrați cu una dintre cele mai presante probleme de mediu din lume - apă și canalizare? Vreți să găsiți soluții durabile care să ducă la amprenta climatică mai scăzută, la creșterea siguranței alimentare și la rezistența climatică? Dacă ați răspuns da, acest program ar putea fi pentru dvs. [+]

Vreți să lucrați cu una dintre cele mai presante probleme de mediu din lume - apă și canalizare? Vreți să găsiți soluții durabile care să ducă la amprenta climatică mai scăzută, la creșterea siguranței alimentare și la rezistența climatică?

Pentru ce folosești această calificare? Organizația Națiunilor Unite vizează accesul la apă potabilă sigură și sanitație adecvată pentru toți până în 2030. Directiva UE privind apa a sporit activitatea în sectorul apei. Ce vei învăța? [-]

Masterat

Master in Aquatic Food Production - Safety and Quality (AQFood)

Campus 2 anii January 2019 Norvegia As

[+]

Universitatea Suedeză de Științe Agricole (SLU) Universitatea din Islanda (UoI) Universitatea Norvegiană de Știință a Vieții (NMBU) Cursuri obligatorii [-]