Norwegian University of Life Sciences NMBU

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Programele de cercetare și studiu ale UMBU le permit oamenilor din întreaga lume să facă față provocărilor mari, globale în ceea ce privește mediul, dezvoltarea durabilă, cum să îmbunătățească sănătatea umană și animală, sursele de energie regenerabile, producția de alimente și gestionarea terenurilor și a resurselor.

Campus Ås

60573_as.jpg

Campus Ås găzduiește cel mai mare mediu academic interdisciplinar din științele vieții.

Universitatea Norvegiană de Științe ale Vieții (NMBU) este formată din șapte facultăți, dintre care șase se află la Campus Ås și una este parțial localizată la Campus Adamstuen (până în 2019):

 • Biosciences
 • Chimie, biotehnologie și știința alimentară
 • Științele mediului și managementul resurselor naturale
 • Peisaj și societate
 • Școala de Economie și Afaceri
 • Stiinta si Tehnologie
 • Medicină Veterinară

O nouă clădire de cercetare și învățământ pentru știința veterinară se va deschide în 2020, ceea ce înseamnă că toate cele șapte facultăți de la NMBU vor fi apoi consolidate în Ås. Institutul Veterinar Norvegian se va muta în Campus Ås în același timp.

Campus Ås se află, de asemenea, într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Norvegia, cu o serie de clădiri istorice, precum și ferma Ås, unde se desfășoară activități de cercetare și predare privind animalele tradiționale.

Campus Ås acoperă o suprafață totală de 600 de hectare în municipiul Ås.

Două alte instituții majore sunt, de asemenea, co-localizate cu NMBU la Campus Ås: părți-cheie ale Institutului Norvegian de Cercetare pentru Alimentație, Pescuit și Acvacultură (Nofima) și Institutul Norvegian de Cercetare în Bioeconomie (NIBIO).

Campus Adamstuen

60572_adamstuem.jpg

Campusul Adamstuen găzduiește Facultatea de Medicină Veterinară. Facultatea este singura instituție de învățământ superior din Norvegia pentru medicii veterinari cu competențe în două domenii academice distincte: medicina veterinară și sănătatea publică veterinară.

Medicina veterinară abordează sănătatea animală și bunăstarea animalelor. Domeniile cheie includ cunoașterea bolilor, diagnosticarea și tratamentul. Domeniul include atât animale de producție, inclusiv pești de crescătorie, cât și animale de companie.

Sanatatea publica veterinara se refera la toate aspectele legate de prevenirea raspandirii bolilor de la animale la oameni si este un domeniu in crestere a cererii.

La 1 ianuarie 2014, Școala Norvegiană de Științe Veterinare (NVH) și Universitatea de Științe ale Vieții (UMB) au fost unite pentru a forma Universitatea Norvegiană de Științe ale Vieții (NMBU), consolidând cercetarea și predarea întregului lanț biologic de producție într- umbrelă.
Facultatea de Medicină Veterinară cuprinde patru departamente de la Campus Adamstuen:

 • Științe de bază și Medicină acvatică (Basam)
 • Siguranța alimentară și biologia infectării (Matinf)
 • Producția de animale științelor clinice (Prodmed)
 • Companion Animal Sciences Clinical (Sportfamed)

Campusul Adamstuen este, de asemenea, la domiciliul Spitalului Animalier din cadrul Universității, alcătuit din Clinica Animalelor Companion, Clinica de Equine și Clinica de Producție a Animalelor.

Spitalul Universitar de Animale tratează animale bolnave din întreaga țară și este strâns legat de activitățile de cercetare și educație de la Școala de Medicină Veterinară NMBU.

Institutul de Medicină Veterinară din Norvegia este un institut de cercetare biomedicală care împărtășește spațiile cu Facultatea de Medicină Veterinară din Campus Adamstuen. Muzeul de Istorie Veterinar Norvegian este, de asemenea, situat aici.

Campusul Adamstuen este programat să se închidă în 2019, iar Școala de Medicină Veterinară NMBU și Spitalul Universitar de Animale se vor muta apoi în clădirile veterinare de ultimă oră la Campus Ås, ceea ce înseamnă că toate cele trei facultăți vor fi în cele din urmă co-localizate într-un singur loc . Institutul Veterinar Norvegian se va muta în Campus Ås în același timp.

În prezent, la Campus Ås se construiește o nouă cercetare științifică și o clădire de predare științifică.

Facultatea de Medicină Veterinară are, de asemenea, o divizie situată în sud-vestul Norvegiei: secția pentru micile cercetări ruminant din Høyland, Sandnes.

Locații

La fel de

Address
Universitetstunet 3
1430 Ås

1432 La fel de, Akershus, Norvegia