Igbinedion University, Okada

Introducere

Citește Descrierea Oficială

O UNIVERSITATE a început programele sale academice în 1999/2000 sesiune cinci colegii și anume, Arte și Științe Sociale, Afaceri și Studii de Management, stiinte medicale, Drept și Științe naturale și aplicate. Studenții au sosit fundație Okada Vineri, 15-lea octombrie 1999. De atunci, UNIVERSITATE are fără întrerupere a menținut hotărârea de a reveni învățământul terțiar la calendarul acceptat pe plan internațional septembrie până în iunie. Colegiul de Inginerie a început programul său în sesiunea 2002/2003. Colegiul de stiinte medicale a continuat să fie o zonă a cererii populare. Colegiul de Farmacie și B.Sc Nursing au început în 2004/2005 sesiune. Igbinedion Spitalul Universitar de predare administrat de un consiliu de administrație a inaugurat prima data de 12 ianuarie 2003 supraveghează afacerile Spitalului. Ca parte a obiectivelor sale de a instrui și de a produce furnizorii de locuri de muncă, Universitatea Igbinedion a Packaged module de achiziții antreprenoriale și abilități de a expune pe elevi suficient de mult pentru a fi "apt pentru lumea muncii". In plus, un program de munca în folosul comunității a fost introdusă în sesiunea 2009/2010. Sub programat, toți studenții al doilea an între colegiile sunt obligate să efectueze un program de dezvoltare practică într-o zonă aleasă și comunitate în și în jurul universității / orașului.

Populația de studenți a crescut constant de la 111 în 1999/2000 sesiune la 5036 în 2012/2013, în timp ce puterea personalului a crescut de la 55 în 1999/2000 la 565 din 290 Numărul cadrelor didactice (50 din care sunt profesori) 153 Senior Non -Teaching personalului și 213 Junior și personalul intermediar în aceeași perioadă.

Programele academice în Medicină, lege, Arte și Științe Sociale, Afaceri și Management Studii, Științe naturale și aplicate și inginerie care sunt mature, sunt re-acreditate, din când în când de către Comisia Universităților nigerian și organismele profesionale relevante. Oba Erediauwa Colegiul de Drept s-au dovedit prima recoltă de absolvenți în 2004. Șarja a unsprezecea absolvire astăzi este deja la Facultatea de Drept.

La această convocare, Universitatea este absolvit setul al optulea de medici, și a continuat să se mențină distincția de a fi prima universitate vreodată private în Africa, la sud de Sahara pentru a produce Medici. UNIVERSITATE este absolvirea, de asemenea, recolta ei de a opta ingineri talentați și bine îngrijit din Gen. Abdulsalami Abubakar Colegiul de Inginerie.

Viziune

Pentru a fi un centru important de excelență academică, prin intermediul pro-activ și receptiv antreprenoriatul, cercetarea în concordanță cu dinamica dezvoltării naționale și globale și a producției de cunoștințe ca răspuns la nevoile naționale și globale contextualizate.

2

Obiective

Obiectivele Universității sunt:

 • Pentru a trenului personal calificat impregnați cu spiritul de serviciu și de dezvoltare.
 • Pentru a oferi oportunități largi pentru învățământul superior tuturor persoanelor care pot beneficia de ea, fără deosebire de rasă, religie, sex sau politică convingere / persuasiune.
 • Pentru a instrui oameni de știință, ingineri, medici, profesori, economiști, juriști, inclusiv specialiști în domeniul științelor umaniste și de a desfășura activități de cercetare în domeniul științei și tehnologiei.
 • Pentru a efectua cercetări cu privire la problemele legate de dezvoltarea a sistemului economiei naționale și a tehnologiei și culturii, precum și de a avansa cunoașterea.
 • Formarea profesorilor și a personalului de cercetare academică pentru Universitate și alte instituții de învățământ superior.
 • Pentru a promova cunoștințele științifice și să difuzeze rezultatele pentru beneficiile socio-economice.
 • Pentru a întreprinde orice alte activități adecvate pentru o universitate de cel mai înalt standard.

Misiune

 • Pentru a fi printre cele mai bune și cele mai de succes universități din țară.
 • Pentru a oferi servicii globale și bună valoare pentru bani în sectorul educației universitare.
 • Pentru a excela în anticiparea, răspunzând rapid și competitiv la nevoile elevilor și pentru dezvoltarea personalului.
 • Pentru a menține o creștere care răspunde la expansiunea globală și provocări în procesul de predare și de cercetare.
 • Pentru a produce prin programele noastre de calitate, Universitatea de absolvenți ale căror certificate deschide toate ușile spre mobilitate economică și socială în sus.
 • Pentru a extinde activitățile noastre de cercetare la nivel global, prin crearea de legături și rețele de colaborare în rândul universităților de conducere și instituții de cercetare la nivel mondial.
 • Pentru a căuta în mod regulat pentru a menține dobândirea de cunoștințe și excelență.
 • Pentru a opera schema de condus competenta, care permite personalului să dobândească noi competențe, cunoștințe de bază și să rămână competitivă în domeniile lor de specializare.
 • Pentru a supraveghea cu regularitate a mediului, în scopul de a identifica zonele de nevoie, cu scopul de a contribui la comunitate și înregistrarea prezenței semnificative la nivel național și la nivel mondial.

Locații

Benin City

Igbinedion University

Address
Mission Road, Okada
Benin City, Edo, Nigeria
Număr de telefon
+234 803 395 8334