Adekunle Ajasin University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre Universitatea Adekunle Ajasin

Povestea lui Adekunle Ajasin Universitatea, Akungba-Akoko (AAUA), statul Ondo, Nigeria, se spune mai adecvat în două faze. A fost prima stabilit ca Obafemi Awolowo Universitatea martie 1982 de către guvernul vechiului stat Ondo, condus de regretatul șef Adekunle Ajasin.

Guvernul militar imediat al comandantului marinei, Commodore Bamidele Otiko, și-a schimbat denumirea în Ondo State University în 1985. Relocarea sa la Akungba-Akoko în noul stat Ondo a devenit imperativă în 1999, ca urmare a creării unui nou stat din vechiul Ondo, cu trei ani mai devreme în octombrie 1996. Proiectul de lege privind relocarea a fost semnat în lege de către guvernatorul statului, șeful Adebayo Adefarati, în noiembrie 1999, și care a determinat mișcarea unei culturi de lucrători de la vechiul sit în Ado-Ekiti la Akungba-Akoko la 1 decembrie 1999.

Viziunea noastră și Misiune

Pentru a fi o instituție care se mișcă în primul rând dezvoltarea forței de muncă în direcția de încredere în sine, ucenicie, o primă universitate de clasă în cercetare, cunoaștere, caracterul și serviciul umanității.

Misiunea noastră

Pentru a oferi cunoștințe și abilități pentru încrederea în sine într-un mediu propice în care predarea și cercetarea poate avea loc.

organizații studențești

Organizațiile studențești sunt create și conduse de studenți cu sprijin din partea Oficiului decan al Afacerilor Studenților. Peste 1000 de studenți de la Universitatea Adekunle Ajasin sunt implicați în organizații studențești care includ ONG-uri și organizații religioase. Acești elevi impact comunității universitare și a vieții lor.

Logo-ul Varsity

Logo-ul AAUA

PREAMBUL

LOGO-ul oricărei instituții corporative care își merită numele este simbolul manifest al sufletului instituției. Este reprezentarea camee a viziunii, aspirației și speranței instituției.

Simbolismul LOGO-ului se concentrează pe viitor și îndrăznește să sporească în timp.

Acesta este tamponul pe care se lansează LOGO-ul Universității Adekunle Ajasin, Akungba-Akoko, Ondo State, Nigeria.

SIMBOLISMUL

Simbolurile LOGO-ului Universității spun povestea lor în trei medii: imagini, culori și text.

Observați că centrul LOGO-ului este preluat de o carte deschisă - o amintire clară că funcția primară a instituției se referă la deschiderea cărții de cunoștințe pentru tinerii minți dornici și creativi.

Răsărind dinspre est este un soare tânăr, cu razele sale strălucitoare, galbene, iradiind pe cartea deschisă, care luminează cunoașterea pe care instituția dorește să o deschidă pentru protectorul său.

Împărtășirea în centru a cărții sunt simbolurile patrimoniului economic al statului care a produs această instituție vibrantă. Simbolurile de cacao și colanuturi reamintesc instituției că scopul său central este de a-și folosi cunoștințele pentru a spori potențialul economic al statului. Aceste simboluri primare sunt suprapuse pe valurile blânde care simbolizează umanitatea și afirmând că atâta timp cât există omenirea, acest scop rămâne constant, neschimbat. Reprezentată pe o linie ondulată pe negru este simbolul bitumului și petrolului - aspecte vitale ale economiei statului și zonele asupra cărora Universitatea trebuie să aibă un impact credibil.

Îmbinarea acestor simboluri principale este un cerc de două jumătăți: jumătatea de sus poartă numele universității în violet regal, în timp ce jumătatea inferioară poartă numele comunității care găzduiește instituția - un mesaj clar care semnifică unitatea simbiotică a orașului și rochiei în Acordul comun că, împreună, acest obiectiv foarte demnificator va fi atins și realizat într-un spirit de iubire (simbolizat de culoarea albastră) și unitate.

Susținerea acestei sfere este o pereche de coarde colaterale simbolizând patrimoniul cultural al statului. Implicația acestui fapt este că parametrul misiunii instituției include și este susținut de mandatul de a îmbogăți, de a spori și de a prezenta patrimoniul cultural al statului în special și cel al națiunii în general. În cele din urmă, dar în niciun caz bannerul Purtând textul care exprimă mesajul LOGO în termeni inconfundabili: PENTRU ÎNVĂȚARE ȘI SERVICIU. Observație: textul este încorporat într-o culoare maro-bogată în sol, care indică speranța că acest mandat este plantat într-un bogat sol fertil în care acesta va crește și va înflori.

Să fie așa, Dumnezeule!

Locații

Nigeria Online

Address
Adekunle Ajasin University, P. M. B. 001, Akungba-Akoko, Ondo State,
Nigeria Online, Nigeria