Citește Descrierea Oficială

Universiti Malaezia Sarawak (UNIMAS), a opta universitate Malaezia a fost inclusă în mod oficial la 24 decembrie 1992. O universitate care este contemporan în caracter și de perspectivă în Outlook, se angajează în furnizarea de națiune cu lideri, manageri, oameni de știință și specialiști tehnice, precum și de cetățeni grijuliu, care sunt capabile să suporte provocările complexe ale viitorului nostru comun - cu încredere, competență, și creativ.

Cu aproximativ 30 de cadre didactice, Universitatea a deschis porțile pentru primul lot de 118 de studenți de pe 08 august 1993. Studenții s-au înregistrat în cele două facultăți de pionierat, Facultatea de Științe Sociale și Facultatea de Resurse pentru Știință și Tehnologie. Două centre academice de sprijin s-au stabilit, de asemenea: Centrul de învățare aplicată și multimedia, precum și Centrul de academice Information Services.

În anul următor (1994) a văzut mai mult de patru facultăți deschiderea ușilor lor pentru cursuri de studii: Facultatea de Stiinte Cognitive si Dezvoltare Umana, Facultatea de Aplicată și Creative Arte, Facultatea de Inginerie și Facultatea de Tehnologia Informației. Efectivul de personal și studenți crescut de patru ori. Între timp, la Universitatea, de asemenea, a crescut în profil ca cele mai multe facultăți au început să ofere programe de studii postuniversitare. Activitățile de cercetare au început să prindă rădăcini cu înființarea Institutului de conservarea biodiversității și a mediului, care se axează pe multitudinea de floră și faună din Borneo. Link-uri cu diverse universități din străinătate s-au stabilit, de asemenea. În același an, Centrul de Transfer Tehnologic și Consultanță UNIMAS, a castigat contractul pentru studiul EIA a proiectului hidroelectrice Bakun, cel mai mare proiect vreodata EIA în țară.

Perioada dintre ianuarie 1995 și sfârșitul lunii decembrie 1996, a consolidării în structura academică și de cercetare al universității. Două mai multe facultăți au început să ia în loturi de pionier de studenți; Facultatea de Medicina si stiinte medicale (1995) și Facultatea de Economie și de afaceri (1996). Acestea, numărul total de facultăți la opt, cum a fost planificat inițial. Centrul pentru Studii lingvistice și de comunicare au început să ofere programul TESL, în plus față de cursuri de limbi străine generic. Institutul de Sanatate si comunitare de Medicina, si Institutul de Tehnologie Software au fost apoi adăugat la lista de institute de cercetare.

Anul istoric 1997 a asistat la lotul de pionierat de absolvenți au primit grade de la convocarea de inaugurare a Universității. În anul a văzut, de asemenea, înființarea Institutului de Studii din Asia de Est.

Anul 2000 a asistat la schimbarea în scaunul vice-cancelar; Profesorul Dato 'Zawawi Ismail, prim-vice-cancelar urmat de profesorul Datuk Yusuf Hadi al doilea vice-cancelar al UNIMAS. Prof Datuk Dr. Abdul Rashid Abdullah a fost numit în calitate de al treilea vice-cancelar la 1 februarie 2005. Din 2001 până la 31 martie 2013, profesorul Datuk Dr. Khairuddin Ab Hamid a fost numit în funcția de al patrulea vice-cancelar al UNIMAS. YBhg Prof Dr Morshidi bin Sirat a fost ulterior numit ca al cincilea VC la 1 aprilie 2013. Mandatului său, cu toate acestea, a fost de scurta ca el a fost rechemat pentru a ocupa funcția de director general la Ministerul Educației, Malaezia. Prin urmare, YBhg Prof Dato 'Dr. Mohamad Kadim Suaidi a preluat ca al șaselea Vice Cancelarul UNIMAS la 16 aprilie 2013.

Ca din septembrie 2013, înscrierea total de 16,085 UNIMAS este format din 14033 de studenti, absolventi 1343 și 709 studenți de pre-universitare. În plus, un total de 2189 de personal au fost folosite în august 2013.

UNIMAS este o universitate certificat ISO. Acesta a fost acordat prestigiosul certificarea MS ISO 9001:2000 pentru excelenta in procesele sale de management de bază - de la aportul de noi elevi la certificarea de absolvenții săi. Programele noastre de licență au fost proiectate pentru a se potrivi nevoilor societății și industriei. Accentul puternic pe tehnologie ne-a distins cu prestigiosul Multimedia Super Corridor (CSM), statutul la 17 noiembrie 2003. Premiul a fost acordat pentru rolul și capacitatea noastră în dezvoltarea forței de muncă pentru MSC și nevoile conexe, prin programele noastre de învățare și de formare strategice.

UNIMAS a câștigat Premiul Tehnologia Premiere Informare din partea Guvernului malaezian, La categoria "Reducerea decalajului digital" de EASIA Premiul AFACT lui. Ea a castigat, de asemenea, Premiul Industrie Innovators pentru Dezvoltare sistem și de aplicare de la Societatea cu sediul in SUA de Profesioniști internaționale prin satelit (SSPI), pentru succesul său în înființarea unui telecentru în comunitatea de la distanță de Bario, Sarawak, pentru a ajuta comunitatea în comunicare , educație, e-commerce, servicii de sănătate și de guvern.

UNIMAS a fost de succes în achiziționarea de granturi de cercetare, Venind cu publicații și descoperiri științifice utile. Institutul de Universitatea de Sanatate si comunitare de Medicina a dezvoltat cu succes un vaccin candidat pentru dengue prin colaborarea cu o companie internationala, bavarez nordice. In plus, Facultatea de Resurse Știință și Tehnologie a dezvoltat cu succes un proces pentru a converti amidonul sago în acid lactic pentru producerea de material plastic ecologic.

Inițiativele de descoperire de cunoștințe de la UNIMAS sunt bazate parțial pe bogăția de resurse naturale și diverse make socio-cultural din statul Sarawak. În timp ce UNIMAS este puternic în studiul de biodiversitate, această cea mai mare de alte activități de cercetare la această universitate și se bazează ferm pe tehnologii contemporane. De exemplu, conservarea resurselor naturale ale statului, prin puterea combinată în informatică și IT, cu expertiza in biologie moleculara si biotehnologie, au sinergie în mod eficient mai multe de cercetare in colaborare, atât la nivel local cât și internațional. Diversitatea culturală și unicitatea socială a comunităților Sarawak oferă oportunități pentru studii in domeniul sanatatii si medicina, oferind o privire la influența factorilor de mediu și a practicilor socio-culturale pe interacțiunile de diferiți agenți patogeni; precum și alte probleme legate de sanatatea comunitatii.

Angajamentul UNIMAS de a cercetare a fost deja recunoscut de către părțile interesate și partenerii din industrie prin furnizarea de dotări pentru stabilirea de opt scaune de cercetare; acestea includ Tun Zaidi Catedra de Chimie medicamentoase, Tun Openg Catedra de Sago Technology, președintele Shell pentru studii de mediu, și președintele Sapura pentru TIC.

Astăzi, puterea UNIMAS în cercetare este recunoscut de către colegii în cel puțin trei domenii de nișă de cercetare: - cercetare biotehnologică în epidemiologie (dengue, JE, FMHD, malarie), biogeografie (phylogenetics) și agricultură (sago); - TIC, în special pe comunicare din mediul rural și de analiză a imaginii; și - Biodiversitate, resurselor naturale și de management de mediu.

Conducerea universității a actualizat, bazat pe puterea lor în cercetare, starea unora dintre grupurile lor de cercetare la UNIMAS de centre de excelență care sunt: ​​- Centrul de Cercetare a malariei - Centrul de Cercetare a apei - Informatica rurale - analiza imaginii și Spatial Technologies - tehnologia semantică și Augmented Reality - Energii Regenerabile - Sago de cercetare - Studii pentru persoanele cu handicap

În 2012, UNIMAS primit recunoaștere națională prin câștigarea de 4 de aur, 3 de argint și 10 de premii de bronz la MTE 2012. UNIMAS saci, de asemenea, 11 medalii de aur la BIS 2012, o expozitie internationala a avut loc la Londra. Prof. Dr. Balbir Singh de la Facultatea de Medicina si stiinte medicale a fost printre mai mulți destinatari de atribuire cel mai bun om de stiinta din Malaezia date de Akademi Sains Malaezia pentru contribuția sa remarcabilă și restante în activități de cercetare malariei.

Anul trecut, UNIMAS asigurat 44 de proiecte din cadrul Ministerului Științei, Tehnologiei și Inovării (Mosti) acordarea Stiinta Fondul, cu o valoare totală de RM7.59 milioane. O altă milioane RM2.88 a fost asigurată de la Ministerul Învățământului Superior (Mohe) pentru 81 de proiecte de cercetare.

Programe predate în:
  • Engleză

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

Universiti Malaysia Sarawak

Facultatea de Inginerie, UNIMAS se angajează să ia provocarea de actualizarea și îmbunătățirea cunoștințelor de inginerie printr-un Maestru de Inginerie (civil) Programul ... [+]

Complexitatea de zi moderne de inginerie civilă în diferite domeniu de specialitate (de exemplu, resursele de apă, structuri, fundații de construcții și probleme de sol, probleme de transport și de trafic, managementul de proiecte de construcții, care sunt ecologic), necesită o cunoaștere de inginerie up-to-data. Avansate de know-how tehnic, a devenit o calificare obligatorie și esențială pentru toți viitor și ingineri practică.

Facultatea de Inginerie, UNIMAS se angajează să ia provocarea de actualizarea și îmbunătățirea cunoștințelor de inginerie printr-un Maestru de Inginerie (civil) Programul de Cursuri.

Candidati potentiali

Posibilitățile sunt deschise la: - Proaspeți absolvenți - ingineri Practicarea - academicieni care doresc să consolideze cunoștințele lor academice de studii suplimentare... [-]

Malaysia Kuching
Contactează şcoala
La zi
1 - 4 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Universiti Malaysia Sarawak

SLUSE-Malaysia (SLUSE-M) Programul este conceput pentru profesioniștii care lucrează și proaspeți absolvenți de promovare a utilizării terenurilor și gestionarea durabilă ... [+]

Maestru de Management de Mediu / Master of Environmental Science durabilă utilizarea terenurilor și Programul de Cursuri Managementul resurselor naturale (SLUSE-M)

SLUSE-Malaysia (SLUSE-M) Programul este conceput pentru profesioniștii care lucrează și proaspeți absolvenți de promovare a utilizării terenurilor și gestionarea durabilă a resurselor naturale în Malaezia și alte țări în curs de dezvoltare în această regiune. Programul este modelat pe și puse în aplicare în paralel cu un program similar inițiat de către un consorțiu de universități din Danemarca.

CADRUL COLABORARE

SLUSE-Malaysia (SLUSE-M), programul a fost dezvoltat pe un concept similar cu cel de pe-merge SLUSE-Danemarca (SLUSE-D), în care UNIMAS este un colaborator. ... [-]

Malaysia Kuching
Ianuarie 2020
La zi
18 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Universiti Malaysia Sarawak

Facultatea de Informatică și Tehnologia Informației (FCSIT) misiune este de a fi prima alegere instituție, recunoscut pentru dinamismul, inovatoare și programele de învăț ... [+]

Facultatea de Informatică și Tehnologia Informației (FCSIT) misiune este de a fi prima alegere instituție, recunoscut pentru dinamismul, inovatoare și programele de învățământ superior de primă clasă, obiectivele vizionare alături de cercetare excelente și servicii profesionale în expertiza conexe. FCSIT oferă o gamă largă de cursuri în domeniul informaticii și tehnologiei informației, și oferă oportunități adecvate în cercetare pentru a îndeplini cerințele din țară și absolvenții sale moderne.

INFORMATII INFRASTRUCTURA

Acoperă în profunzime la infrastructura de rețea și de design, protocoale de comunicare și o introducere la rețeaua de mare viteză. Infrastructura de rețea și modul de proiectare se concentrează asupra punerii în aplicare a unei Local Area Network (LAN), în special în clasificare adresa IP. Protocoale de comunicare se concentrează pe furnizarea de o înțelegere cuprinzătoare cu privire la protocoalele care formează mediul de comunicare. ... [-]

Malaysia Kuching
Contactează şcoala
La zi
18 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

MSc

Universiti Malaysia Sarawak

Acest program de Master Științe Learning este oferit de Facultatea de Stiinte Cognitive si Dezvoltare Umana si este destinat profesioniștilor interesați în procesul de pr ... [+]

Acest program de Master Științe Learning este oferit de Facultatea de Stiinte Cognitive si Dezvoltare Umana si este destinat profesioniștilor interesați în procesul de predare și învățare.

Programul de Stiinte de învățare este interdisciplinar în natură, combinând cunoștințe avansate și competențe în domeniile de Stiinte Cognitive, Tehnologie de învățare și Științe de învățare de cercetare în curriculum-ul său. Acesta este primul program de studii postuniversitare în acest domeniu pentru a fi oferite în Malaezia. Acest program combină cursuri și o lucrare de cercetare. Este necesar un minim de 40 de credite de studiu și o finală cumulată punct de Grad mediu (CGPA) de cel puțin 3,0 pentru atribuirea gradului de Maestru. ... [-]

Malaysia Kuching
Ianuarie 2020
Part time
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Universiti Malaysia Sarawak

Acest Master Programul DRU este oferit de Facultatea de Stiinte Cognitive si Dezvoltare Umana si este in special vizat la profesioniștii care lucrează. Cursurile sunt con ... [+]

Acest Master Programul DRU este oferit de Facultatea de Stiinte Cognitive si Dezvoltare Umana si este in special vizat la profesioniștii care lucrează. Cursurile sunt concepute pentru a face upgrade cunoștințe și competențe în rândul profesioniștilor din domeniul dezvoltării resurselor umane și de management. Acest program combină cursuri și o lucrare de cercetare. Este necesar un minim de 42 de credite de studiu și o finală cumulată punct de Grad mediu (CGPA) de cel puțin 3,0 pentru atribuirea gradului de Maestru. O caracteristica unica a acestui program este includerea cunoaștere, comportamentul uman și cunoașterea tehnologia informației cu cursuri de bază de dezvoltare a resurselor umane și managementul. Elevii trebuie să completeze o lucrare de cercetare ca o condiție parțială pentru finalizarea programului. Mai mult decât atât, elevii vor fi expuse la domeniul formării profesionale, vizita industriale și partajarea sesiunii de Alumni și practicieni care extinde experiențele lor de învățare ale universității. ... [-]

Malaysia Kuching
Ianuarie 2020
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

UNIMAS Promo