University of Luxembourg, Faculty of Law, Economics and Finance

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Facultatea de Drept, Economie și Finanțe, Universitatea din Luxemburg include trei discipline care oferă programe academice excepționale și desfășoară activități riguroase de cercetare. Facultatea este o evoluție din departamentele de drept și economie ale fostului centru universitar (Center Universitaire), predecesorul Universității din Luxemburg.

FDEF este alcătuit din trei unități de cercetare, create inițial ca parte a Centrului de Cercetări Publice Gabriel Lippmann (Gabriel Lippmann, Centrul de Recherche Public), care a evoluat pentru a include astăzi Școala de Finanțe din Luxemburg.

Această facultate oferă 6 diplome de master, 3 diplome de licență și două programe profesionale.

Lege

Cercetarea în drept este condusă de Laboratoire de Droit Economique, a cărei activitate de cercetare se concentrează pe dreptul financiar și de afaceri și Centrul de Droit Européen.

Oferta academică este în prezent compusă din:

 • O diplomă de licență
 • Trei maeștri s-au concentrat asupra dreptului european:
  • Maestru en droit européen - LL.M
  • Master în economie europeană - LL.M
  • Master în finanțe europene și internaționale - LL.M
 • Un program de supraveghere pentru doctorat. studenți

Economie

Activitățile de cercetare din cadrul Centrului de Cercetare în Analiză Economică (CREA) se concentrează pe:

 • Integrarea economică: concurență, atractivitate în economiile mici
 • Finante Internationale
 • Dezvoltarea economică: creșterea, efectele de aglomerare și dezvoltarea durabilă


Programele de educație includ

 • Licențiat în economie
 • Licență profesională în management
 • Master în economie și finanțe
 • Diplomă de formare suplimentară în domeniul auditului și contabilității
 • Programul de Formare Doctorală

Finanţa

Școala de Finanțe din Luxemburg (LSF) este Departamentul de Finanțe al Facultății de Drept, Economie și Finanțe a Universității din Luxemburg. Misiunea LSF este de a oferi programe educaționale și de a desfășura cercetări academice în domeniul finanțelor la cel mai înalt nivel. Se străduiește să atragă indivizi remarcabili ca studenți și facultate și să creeze un mediu de excelență.

De la înființarea sa în 2003, peste 250 de studenți de peste 30 de naționalități au absolvit programul MSc în Banci și Finanțe. Oferit cu o durata de un an cu normă întreagă sau de doi ani cu normă întreagă, programul este ideal pentru studenții care au o diplomă anterioară în domeniul financiar sau în domeniul conex, precum și pentru profesioniști care doresc să obțină o fundație teoretică mai mare în finanțe pentru a sprijini obiectivele carierei.

Master în bancă și finanțe reprezintă o valoare excepțională. În plus față de un curriculum cuprinzător, acesta dispune de profesori de renume atât din LSF, cât și din universitățile partenere, precum INSEAD și Școala de Afaceri Stern din New York University (NYU). O săptămână rezidențială academică adaptată la Școala de Afaceri NYU Stern este o parte importantă a programului și se bucură foarte mult de studenți.

LSF este strâns legată de Centrul Financiar din Luxemburg, cu parteneriate permanente în domeniul cercetării, stagiilor și plasamentului studenților, precum și evenimente de interes academic și profesional. Centrul financiar participă la guvernarea LSF și sprijină LSF în multe forme diferite.

Locații

Luxemburg City

Address
Faculty of Law, Economics and Finance
Kirchberg Campus
6, rue Richard Coudenhove-Kalergi

L-1359 Luxemburg City, Districtul Luxemburg, Luxemburg

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră