Klaipeda University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre universitate

72603_1.jpg

Klaipėda University astăzi

La 5 octombrie 1990, președintele Consiliului Suprem (Reconstituent Seimas) Vytautas Landsbergis a semnat Decretul nr. 1-640 privind înființarea Universității Klaipėda din 1 ianuarie 1991.

Universitatea Klaipėda și-a început activitățile academice cu trei facultăți (cele de inginerie marină, pedagogie, științe umaniste și științe naturale) și aproximativ 3000 de studenți. A sărbătorit cea de-a 25-a aniversare cu 4500 de studenți la Facultățile de Inginerie Marină și Științe ale Naturii, Științe Umane și Științe ale Educației, Științe Sociale și de Sănătate, precum și la Academia de Arte, Institutul de Studii Continue și Institutul de Istorie și Arheologie. De-a lungul celor 25 de ani, personalul academic al Universității a crescut de la 300 la aproape 700 de cadre didactice și cercetători, inclusiv 59% doctori și / sau artiști recunoscuți.

În prezent, Universitatea implementează peste 100 de programe de studii în toate cele trei cicluri, oferind cunoștințe contemporane în domeniul cercetării și al inovațiilor tehnologice, care asigură o educație universitară avansată și competențe profesionale înalte și dezvoltă o personalitate inteligentă, responsabilă și creativă. Alma Mater are peste 30.600 de absolvenți ai căror ranguri includ doctori, membri ai Seimas și guvern, șefi de întreprinderi majore, ingineri, profesori, solisti și profesioniști de teatru.

Universitatea Klaipėda își sărbătorește a 25-a aniversare Universitatea Klaipėda a fost înființată la 5 octombrie 1990. Autor P. Lileikis. Originalul fotografiei este păstrat în Arhiva de Stat centrală lituaniană

Peste 60 de laboratoare de cercetare și instruire, o grădină botanică, o navă de cercetare Mintis , o bordelă de cercetare și de formare Brabander , yachtul Odisėja, un centru de acces deschis pentru cercetare marină, un teatru de antrenament, o sală de concerte cu acustică excelentă și organul Rieger Kloss , o biserică evanghelică ecumenică, documente de bibliotecă cu aproape 500 000 de copii și o editură asigură o infrastructură importantă care permite dezvoltarea cu succes a activităților artistice la nivel internațional, cercetarea științifică fundamentală și aplicată, activitățile de dezvoltare experimentală în domeniile fizice, biomedicale, tehnologice, științe sociale și umaniste. Universitatea desfășoară anual peste 60 de proiecte de cercetare internaționale și naționale, colaborează cu cercetători și parteneri academici din Europa și din alte părți ale lumii și participă la activitățile fondurilor, programelor și rețelelor internaționale.

Artele fac parte integrantă din activitatea academică a Universității. Cercetarea efectuată la Universitatea are legătură cu istoria, cultura și arta Prusiei de Est, Lituania Lituania (Lituania prusacă) și Regiunea Klaipėda: permite cunoașterea istorică, lingvistică, confesională, muzicală și etnică patrimoniu și permite o îmbunătățire semnificativă a oportunităților sale de continuitate.

Universitatea Klaipėda a fost înființată într-o zonă geografică unică din punct de vedere economic, cultural și geopolitice, adică pe litoralul lituanian, care se bucură de singurul port al Lituaniei: la nivel național, se încearcă dezvoltarea Klaipėdei ca centru metropolitan și creșterea competitivitatea internațională a Lituaniei ca stat maritim. Începând cu anul 2008, Universitatea Klaipėda implementează Programul de Stat al unui integrate de cercetare, de studiu, și Business Center Valley Marine pentru Dezvoltarea sectorului maritim lituanian și , astfel , în mod constant își consolidează poziția de lider în domeniul științelor marine și inovații tehnologice.

Certificate

La 28 octombrie 2016, a avut loc la Universitatea Klaipėda auditul monitorizării sistemelor de management care respectă cerințele pentru standardele ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2004 și BS OHSAS 18001.

Au fost emise certificate actualizate:

  • ISO 9001: 2008
  • ISO 14001: 2004
  • BS OHSAS 18001

Locații

Klaipėda

Klaipeda University

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră