Citește Descrierea Oficială

University of Siena este una dintre cele mai vechi universități din Europa. Istoria sa a evoluat alături de tradiția culturală a Toscanei din Evul Mediu.

Siena este situat în inima Toscanei, în centrul Italiei, pe un peisaj de dealuri blânde. este un oraș unic, unde studenții pot petrece o perioadă de studiu liniștită, sigură și profitabilă, plină de oportunități pentru îmbogățirea lor personală.

Cu peste 17.000 de studenți, University of Siena este întotdeauna clasificată în clasamentul național și internațional, printre universitățile de dimensiuni medii.

Elevii din Siena pot face parte dintr-o comunitate reală de oameni motivată de o sete de cunoaștere și de învățare, cu personal academic atent și accesibil și cu o mulțime de servicii aflate la dispoziția lor.

Organizarea atentă și calitatea predării (evaluată în mod regulat), servicii de facilitare a studierii, cum ar fi bibliotecile și laboratoarele eficiente și bine organizate, precum și activitățile de întâmpinare, orientare și tutorare continuă, sprijinirea elevilor cu handicap și a celor aflați în dificultate; acestea sunt unele dintre punctele forte University of Siena .

Viață de student

Toți studenții noștri pot beneficia și beneficia de diferitele servicii de care dispun.

Cazare: în Siena există diferite opțiuni de locuit, de la sălile universitare de reședință până la locația privată (apartamente individuale / comune sau camere single / duble). Cea mai bună modalitate de a găsi o cazare adecvată este să căutați o cameră în Siena după sosirea dvs., cu sprijinul birourilor de orientare.

Cantinele universitare sunt conduse de DSU-Toscana (Autoritatea Regională pentru Granturile pentru Învățământul Superior),

care oferă studenților costuri reduse, mese complete, cu un meniu variat. Pentru a avea acces la cantinele universitare, elevii au nevoie de un card inteligent emis la înscriere.

În colaborare cu Autoritatea Regională pentru Granturile pentru Învățământul Superior (Azienda Regionale per il Diritto allo Studio Universitario - ARDSU) și Centrul Sportiv Universitar din Siena (CUS), Universitatea promovează sportul pentru studenți oferind cursuri gratuite sau la tarife reduse în: fotbal, volei, rugby, judo, antrenament de greutate, scrimă și tenis.

Rețeaua de studenți Erasmus (ESN) Siena este o organizație non-profit internațională studențească. Misiunea lor este de a reprezenta studenții internaționali, oferind astfel oportunități de înțelegere culturală și de auto-dezvoltare sub principiul Studenților care ajută studenții.

Sistemul Buddy este un program promovat de University of Siena în colaborare cu ESN Siena GES, prin care elevii de schimb valutar sunt alături de studenți ai University of Siena

Scopul principal al acestui program este de a ajuta elevii de schimb cu informații practice despre viața și studiul în Siena și de a facilita integrarea lor în viața academică italiană și comunitatea studențească.

Cursurile studenților

Tutorul elevului este un student experimentat, care este disponibil pentru alți studenți pentru informații legate de organizarea învățământului universitar, a facilităților și a serviciilor.

Serviciul de îndrumare constă în activități în care tutorii studenți sunt implicați în viața universitară prin:

 • orientări pentru elevii de liceu
 • oferind informații și suport tutorial prin interviuri, contacte telefonice sau e-mail adresate studenților
 • salutând noi studenți și participând la inițiativele promovate de universitate și departamentele sale
 • participarea la alte activități de orientare și îndrumare care vor fi luate în considerare cu diferite organe ale instituției

University of Siena acordă primul ciclu, al doilea ciclu și un singur ciclu de ciclu lung în următoarele 15 departamente:

 • Biotehnologii medicale
 • Medicină moleculară și de dezvoltare
 • Medicină, chirurgie și neuroștiințe
 • Economie și statistici
 • Lege
 • Științe politice și internaționale
 • Afaceri și drept
 • Biotehnologie, chimie și farmacie
 • Inginerie informatică și matematică
 • Științele vieții
 • Științe fizice, Pământ și mediu
 • Filologie și critică literară
 • Educația, științele umane și comunicarea interculturală
 • Științe sociale, politice și cognitive
 • Istorie și patrimoniu cultural

În plus, mai multe grade de interfaculty sunt disponibile. Învățământul postuniversitar de la University of Siena se desfășoară în școli postuniversitare. Programe de masterat profesionale și avansate (al treilea ciclu), formare, cursuri avansate de formare și perfecționare și școli de vară, în timp ce cercetarea postuniversitară este efectuată în școlile doctorale.

University of Siena a creat programe doctorale pentru tineri cu experiență specială în domeniul cercetării care doresc să obțină calificarea de doctor. Programele de doctorat oferă o gamă largă de programe pe teme științifice specifice, desfășurate la Școala Postuniversitară Santa Chiara.

Admiterea la programele de doctorat face obiectul unui proces de selecție, care este deschis celor care dețin o diplomă de ciclu secundar italian (sau un titlu acordat în cadrul sistemului italian anterior) sau o diplomă echivalentă acordată de o universitate străină.

Cercetarea științifică se desfășoară în cadrul departamentelor universității, care sunt organizate în unul sau mai multe sectoare de cercetare în funcție de obiectivele sau metodele lor. În cadrul fiecărui sector, sunt lansate și coordonate activități de cercetare și sunt definite propuneri pentru stabilirea și organizarea programelor de cercetare doctorală. Activitățile de consultanță și de cercetare efectuate la universitate pentru terți sunt de obicei efectuate în cadrul departamentelor.

Programe predate în:
Engleză

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

University of Siena

Master Chimie este un curs de nivel înalt de nivel înalt cu profesori de frunte din întreaga lume. Oferă oportunitatea educațională unică într-un mediu internațional stud ... [+]

Chimie Master este un curs de nivel înalt cu profesori de conducere din întreaga lume. Oferă oportunitatea educațională unică într-un mediu internațional student. Cursurile de bază și opționale prezente în program permit o gamă largă de oportunități de învățare și de formare care permit o gamă largă de oportunități de angajare și cercetare, care se nasc din legături strânse cu partenerii industriali locali și internaționali.

Acest Master of Science pregătește studenții cu o cunoaștere și abilități avansate în domeniile cele mai importante de Chimie (fizică, anorganică, organică și biochimie). Aceste studii vor pregăti elevul pentru o gamă largă de activități profesionale, precum și studii de doctorat. Lecțiile sunt completate cu prelegeri specifice pe teme legate de chimie pentru știința vieții sau pentru dezvoltarea durabilă. Activitatea de anul doi include 300 de ore de stagiu în companii care lucrează în toate domeniile chimiei. Studenții își vor încheia studiile prin participarea la un proiect de cercetare de nivel înalt (6-8 luni) în cadrul grupurilor de cercetare internaționale de la University of Siena sau din alte instituții publice sau private.... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Siena

Bazat pe experiențele diferiților membri ai facultăților implicați și activi în diplomația culturală și în proiectele științifice, programul de masterat Diplomație public ... [+]

Bazat pe experiențele diferiților membri ai facultăților implicați și activi în diplomația culturală și în proiectele științifice, programul de masterat Diplomație publică și culturală este alcătuit din studenți cu medii variate, de la științe sociale la științe umane și își propune să îmbunătățească cunoștințele studenților în domeniul relațiilor internaționale și al cooperării. În centrul programului există două teme: rolul negocierii interculturale și al construirii instituțiilor și al politicilor culturale la nivel internațional.

Arhiva de fotografii Università di Siena

Principalele discipline sunt istoria, știința politică, patrimoniul cultural în anumite zone, cum ar fi Marea Mediterană, geografia, dezvoltarea economică și dreptul internațional. Aceste discipline complementare încurajează diverse experiențe educaționale: pe de o parte, cunoștințele și abilitățile experților în diplomația publică și rezolvarea conflictelor, pe de altă parte, formarea profesională în instituțiile culturale la nivel internațional.... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 găsește juris doctor
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Siena

Master în economie este un program de doi ani absolvent, care are ca scop de a oferi un nivel avansat de educație în economie. Programul este construit pe patru cursuri d ... [+]

Master în economie este un program de doi ani absolvent, care are ca scop de a oferi un nivel avansat de educație în economie. Programul este construit pe patru cursuri de bază - matematică, microeconomie, macroeconomie și econometrie - pentru ca studenții să dobândească instrumente avansate de analiză economică și oferă o gamă largă de subiecte specializate în majoritatea domeniilor economiei moderne. Programul se desfășoară în întregime în limba engleză.

Programul este conceput pentru a oferi studenților noștri abilitatea de a aborda o gamă largă de probleme economice și sociale. În plus, tradiția culturală a Departamentului de Economie din Siena a favorizat întotdeauna o abordare pluralistă a analizei problemelor economice, în convingerea că expunerea la perspectivele teoretice concurente facilitează înțelegerea fenomenelor economice. În același spirit, Siena a încurajat întotdeauna "contaminarea" abordării economice cu alte discipline, cum ar fi alte științe sociale, istorie, drept, precum și biologie, psihologie etc.... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Siena

Un program de doi ani de Master, predat pe deplin în limba engleză, conceput pentru studenții care doresc să îmbunătățească înțelegerea lor de analiză financiară într-un ... [+]

Un program de doi ani de Master, predat pe deplin în limba engleză , conceput pentru studenții care doresc să îmbunătățească înțelegerea lor de analiză financiară într-un mediu foarte interactiv.

Absolvenții merg de obicei la locul de muncă în bănci de investiții, firme de capital privat, administratori de active și instituții nefinanciare.

Curriculumul pune accentul pe finanțele corporative, ingineria financiară și gestionarea riscurilor, gestionarea cantitativă a activelor, analiza macroeconomică, tranzacțiile cantitative și reglementarea financiară.

Ajutarea studenților în găsirea unui loc de muncă potrivit după absolvire este angajamentul nostru.... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Siena

MSC în Management de Inginerie oferă competențe de nivel înalt pentru modelare, optimizare, luare a deciziilor și managementul organizațiilor. Programul de studiu se axea ... [+]

Acesta este un program de absolvent de doi ani, predat în întregime în limba engleză, oferit studenților naționali și internaționali.

MSC în Management de Inginerie oferă competențe de nivel înalt pentru modelare, optimizare, luare a deciziilor și managementul organizațiilor. Programul de studiu se axează pe economia și marketingul industrial, planificarea proceselor de inovare și managementul proiectelor. Cursul oferă, de asemenea, fundamente de modelare matematică, analiza datelor și a deciziilor și optimizarea sistemelor complexe.

Absolvenții în Managementul Ingineriei la Catedra de Inginerie Informatică și Matematică sunt manageri interdisciplinari cu abilități avansate de rezolvare a problemelor și o viziune holistică asupra companiilor moderne în contextul economic și social de astăzi, capabili să dezvolte soluții inovatoare și durabile pentru organizații complexe.... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Siena

Programul de studii secundare (Laurea Magistrale) în Studii Internaționale (LM-52) oferă studenților cunoștințe interdisciplinare în domeniile dreptului, economiei, știin ... [+]

Programul de studii secundare (Laurea Magistrale) în Studii Internaționale (LM-52) oferă studenților cunoștințe interdisciplinare în domeniile dreptului, economiei, științei politice, sociologiei, istoriei și limbilor.

Competențele dobândite permit absolvenților să analizeze fenomenele politice, economice și sociale la scară internațională și să reflecteze asupra complexității lumii contemporane. Absolvenții sunt bine pregătiți pentru poziții de nivel înalt în companii naționale, internaționale, agenții, organizații și instituții publice și private.

Programul de studii oferă trei specializări: Studii Internaționale și Diplomatice, Dezvoltare și Cooperare Internațională, Studii Europene, acestea din urmă fiind predate în limba engleză.... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

MA

University of Siena

Programul de master în "Limbă și minte. Lingvistică și studii cognitive "este articulată în două curricule: Lingvistică și Cogniție; Filozofie și cunoaștere. Programul se ... [+]

Programul de master în "Limbă și minte. Lingvistică și studii cognitive " este articulată în două curricule:

Lingvistică și cunoaștereFilozofie și cunoaștere

Programul se concentrează, în ambele curricule, asupra studierii limbajului în perspectiva studiilor cognitive și a filozofiei limbajului și minții. Se adresează în primul rând studenților interesați de:

descrierea în profunzime a limbilor umane, în diferitele lor soiuri, inclusiv dialecte diferite;studiul limbii ca o capacitate cognitivă și relevanța acesteia în domeniul achiziției limbii I și II și a patologiei lingvistice;studiul bazelor filosofice, psihologice, biologice și sociale ale limbajului și cunoașterii;studiul relevanței analizei limbajului uman pentru studiile filosofice.Arhiva de fotografii Università di Siena... [-]
Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

MSc

University of Siena

Cursul de masterat în biologie oferă un curs de pregătire extrem de specializat pentru accesul la niveluri avansate de formare (doctorat) și de a efectua cercetări științ ... [+]

Biologie (specializarea Biodiversitate și sănătate pentru mediu)

Cursul de masterat în biologie oferă un curs de pregătire extrem de specializat pentru accesul la niveluri avansate de formare (doctorat) și de a efectua cercetări științifice în universități sau în laboratoare de cercetare publice sau private, activități de proiect în biotehnologie, farmaceutice și agroalimentare și organizații publice și private și oportunități de angajare în domeniile impactului asupra mediului, biodiversității și sănătății.

Biodiversitatea și sănătatea mediului sunt una dintre cele două căi educaționale ale programului de masterat în biologie al University of Siena .... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Siena

Master în Ingineria Calculatoarelor și Automatizării își propune să ofere competențe de nivel înalt pentru proiectarea, managementul, dezvoltarea și inovarea în domeniile ... [+]

Inginerie Calculatoare și Automatizări

Master în Ingineria Calculatoarelor și Automatizării își propune să ofere competențe de nivel înalt pentru proiectarea, managementul, dezvoltarea și inovarea în domeniile arhitecturilor avansate de hardware și software, precum și a sistemelor de control și a roboticii. În special, programul se axează pe interacțiunea om-mașină într-un sens larg, acoperind subiecte precum inteligența artificială, învățarea în mașină, procesarea de înaltă performanță a colecțiilor masive de date, interfețele robot uman și sistemele de automatizare a producției.

Arhiva de fotografii Università di Siena

Studenții pot completa programul, concentrându-se fie pe proiectarea sistemelor informatice, fie pe robotică și automatizare. În special, studenții pot alege cursuri care să acopere problemele de proiectare pentru sisteme avansate de baze de date, cum ar fi tehnologiile motorului de căutare și regăsirea informațiilor; teoria limbilor formale și a aspectelor tehnologice ale instrumentelor de parser și de prelucrare a limbajului natural; aplicațiile de bioinformatică și sisteme informatice pentru bazele de date biologice; algoritmii pentru procesarea imaginilor; tehnicile de modelare, analiză și simulare a sistemelor dinamice complexe; principiile teoriei de estimare aplicate la identificarea și filtrarea sistemului; paradigmele moderne de reprezentare a incertitudinii și principalele tehnici de analiză și proiectare a sistemelor nesigure; competențele pentru proiectarea sistemelor avansate de senzori.... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Siena

Masteratul în Inginerie Electronică și Comunicații își propune să formeze un absolvent cu abilități avansate în procesarea și transmiterea informațiilor de sisteme și să ... [+]

Inginerie electronică și comunicații

Acesta este un program de absolvent de doi ani, predat în întregime în limba engleză, oferit studenților naționali și internaționali.

Masteratul în Inginerie Electronică și Comunicații își propune să formeze un absolvent cu abilități avansate în procesarea și transmiterea informațiilor de sisteme și să ofere cunoștințe mai specifice în proiectarea dispozitivelor și a sistemelor electronice. Oferă abilitățile și instrumentele metodologice necesare pentru proiectarea și dezvoltarea sistemelor de procesare a semnalelor și imaginilor, proiectarea antenei, sisteme și dispozitive cu microunde, proiectare electronică analogică și digitală cu aplicații în domeniile electronicii, telecomunicațiilor.... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Siena

Cursul își propune să ofere studenților o cunoaștere profundă a principalelor concepte teoretice și aplicate în contabilitate și management, cu referire în special la din ... [+]

Management și Guvernare (specializarea Contabilitate și Management)

Cursul își propune să ofere studenților o cunoaștere profundă a principalelor concepte teoretice și aplicate în contabilitate și management, cu referire în special la dinamica economică și managerială în contextul internațional.

Elevii sunt familiarizați cu teoriile, conceptele, tehnicile și tehnicile moderne economice și manageriale și aplicațiile acestora. Scopul este de a oferi studenților instrumentele avansate necesare pentru a investiga aspectele economice, sociale, juridice, culturale și tehnologice.

O atenție deosebită este acordată evoluției recente și schimbărilor majore ale mediului de operare al firmelor, pentru a oferi studenților competențe adecvate legate de procesele guvernamentale, manageriale și organizaționale în diferite tipuri de firme, care operează în diverse întreprinderi (sectorul public și privat ).... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Siena

Master în Matematică Aplicată își propune să ofere competențe la nivel înalt pentru formalizarea și analiza matematică a problemelor care decurg din științele și tehnolog ... [+]

Matematici aplicate

Acesta este un program de absolvent de doi ani, predat în întregime în limba engleză, oferit studenților naționali și internaționali.

Master în Matematică Aplicată își propune să ofere competențe la nivel înalt pentru formalizarea și analiza matematică a problemelor care decurg din științele și tehnologiile aplicate, cu accent special pe analiza sistemelor mari de date și a sistemelor complexe.

Programul oferă cursuri care completează competențele matematice de bază, acoperind toate domeniile principale ale matematicii (Logica matematică, Algebra, Geometrie, Analiză matematică, Fizică matematică, Statistică, Analiză numerică, Optimizări, Fundații matematice).... [-]

Italia Siena
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Università di Siena. Meet your life, build your future.

Università di Siena - Palazzo del Rettorato
Address
Università degli Studi di Siena - Rettorato, via Banchi di Sotto 55 
53100
53100 Siena, Tuscany, Italia
Număr de telefon
+39 0577 232111