University of Siena

Introducere

Citește Descrierea Oficială

O Universitatea din Siena premii primul ciclu, al doilea ciclu și grade singur ciclu lung în următoarele domenii: economie, farmacie, drept, inginerie, Arte și Umanistice, Arte și umaniste în Arezzo, Medicină și Chirurgie, matematică, fizică și naturale Științe și Științe Politice, precum și ca mai multe grade interfacultăți. Printre aceste grade, o licență și master nouă sunt predate în întregime în limba engleză.

Activitățile didactice din Universitatea din Siena'S cursuri primul și al doilea nivel se efectuează, în general într-unul din departamentele cincisprezece. Educație postuniversitară la Universitatea din Siena se efectuează în școli postuniversitare, programe de masterat, formare, perfecționare și formare continuă și școli de vară, în timp ce de cercetare postuniversitare se efectuează în școlile doctorale.

Studiind la Universitatea din Siena

Elevii din Siena poate fi parte dintr-o comunitate reală de persoane motivate de o sete de cunoaștere și învățare, cu personalul academic atent și abordabil și multe alte servicii inovatoare la dispoziția lor.

Organizarea atentă a predării, calitatea de lecții (care este monitorizată în mod regulat), serviciile pentru a facilita studierea cum ar fi bibliotecile eficiente și bine organizate și laboratoare, precum și bun-venit, orientare și activități de tutoring continue, suport pentru studenții cu handicap și celor aflați în dificultate sunt doar câteva de la Universitatea din Siena puncte forte.

Universitatea din Siena ruleaza 38 de primele programe de gradul ciclu de programe de studii, un singur ciclu, 4 programe unice de studii de ciclu în domeniul de medicină și farmacie reglementate de directivele Uniunii Europene și 29 de programe de studii al doilea ciclu de.

Elevii pot alege, de asemenea, dintr-o selecție largă de cursuri postuniversitare, inclusiv programe de studii de doctorat, școli de specializare si programe de masterat, aceasta din urmă fiind conceput pentru a oferi formare specifică în sectoarele cele mai inovatoare.

International Dimensiune

  • 315 Universitățile europene au acorduri de colaborare în domeniul LLP / Erasmus proiectului
  • 300 Erasmus burse de studiu străine și aproximativ 30 de burse Erasmus de plasament sunt acordate în fiecare an
  • 239 de universități din Europa, Africa, America Latina, Canada, Federația Rusă, Japonia, Orientul Mijlociu, acordurile de colaborare USAand Vietnamhave-instrucțiuni științifice
  • 72 universități străine au acorduri de colaborare pentru grade de doctorat internaționale
  • 20 de universități străine au acorduri de colaborare pentru masterat internaționale
  • 40 burse pentru studii în străinătate și de cercetare pentru studenți, absolvenți, cercetători și doctoranzi în universitățile din Australia, Brazilia, Canada, Chile, Federația Rusă, Germania, Japonia, Mexic, Peru, Marea Britainand USAare acordat în fiecare an

Zece motive pentru a studia la Universitatea din Siena

1. primul între universități italiene

Universitatea din Siena datează 1,240. Una dintre cele mai vechi universitati din Italia, este de asemenea una dintre cele mai prestigioase. Universitatea din Siena are o puternică tradiție legată de cunoștințe și angajamentul de a atât de cercetare și inovare. Potrivit 2012 clasificarea ziarului "Repubblica" (ghid Censis), Siena are cea mai bună universitate din Italia pentru structuri, servicii, burse de studiu, site-ul și internaționalizare. De asemenea, este a cincea universitate de stat și a treia universitate general potrivit 2012 clasificarea universități italiene publicate de ziarul "Il Sole 24 Ore". Siena oferă o gamă largă de cursuri în 15 departamente cu privire la domeniile de științe experimentale, Biomedicale si Stiinte Medicale, Literatura, Istorie, Filozofie și Arte, Economie, Drept și Științe Politice. Primul, al doilea, ciclu lung singur și cursuri postuniversitare sunt predate în limba italiană sau engleză, fie. Există, de asemenea școli de vară și cursuri de specializare de a instrui profesioniștii din diverse domenii legate de cultura și societatea italiană.

2. GRANT de studiu și cazare Studenții străini pot aplica pentru burse de studii și de cazare în sălile universitare de reședință. Burse de studii exonereze studenți de la plata taxelor de școlarizare, cazare, masa în cantinele universitare și să ofere o contribuție monetară la cheltuielile de trai. Cererile se pot face online. Burse de studii și de cazare nu sunt alocate de către Universitatea sine, ci de DSU Toscana, Agenția Regională pentru Dreptul la studii universitare.

3. Sprijinul pentru studiul limbii și culturii italiene Elevii care sosesc din alte țări sunt întâmpinați cu o serie de întâlniri pentru a le aclimatiza la cultura italiană și limba. Aceste sesiuni sunt gratuite și au loc la începutul primului semestru. Acestea se concentrează pe comunicarea de bază în italiană și să furnizeze informații practice pe care trăiesc în orașul Siena (cultură, muzică, muzee, permis de ședere, banci, oficiu poștal) și Universitatea însăși.

4. SPRIJIN tutori student international Bazat pe ideea că "elevii îi ajută pe elevi", la Universitatea din Siena tineri tutorilor din diferite părți ale ajutorul lume și să ofere consultanță pentru studenții internaționali în ceea ce privește Universității 2 servicii și universități italiene, în general. Studenții internaționali de asemenea, sprijin pentru a facilita integrarea culturală noi studenților în comunitatea academică Siena.

5. experiență de lucru în companii italiene Universitatea din Siena pune studenții internaționali în contact cu întreprinderile locale (cum ar fi Novartis, iar banca Monte dei Paschi di Siena) și cele naționale, în funcție de interesele lor specifice. Experiența de lucru este parte din mai multe cursuri de gradul și oferă o experiență profesională într-o companie italiană sau administrație publică, care pot fi utile atât pentru învățarea limbii și pentru a vedea creativitatea și productivitatea companiilor italiene la prima mana.

6. mobilității europene În timpul studiilor lor de la Universitatea din Siena studenți internaționali pot petrece o perioadă cuprinsă între 3 și 12 luni într-o altă țară europeană, prin programul LLP / Erasmus. Aceasta le va permite de a dobândi cunoștințe aprofundate a culturii europene și să învețe o altă limbă europeană. Elevii pot participa la universitățile europene cu care Universitatea din Siena are acorduri bilaterale. Studenții sunt asistați în alegerea lor de a planului de oraș, cazare și studiu. Examene luate în alte universități europene sunt recunoscute cu credite, care contribuie la studii studenților de la Universitatea din Siena.

7. ITALIAN CERTIFICARE LIMBA Elevii pot beneficia de servicii de învățare a limbilor străine disponibile la Centro di Linguistico Ateneo. Centrul oferă cursuri gratuite în limba engleză, portugheză,,,,, precum și laboratoare de auto-acces ruse, cursuri on-line Franceză Spaniolă germane și posibilitatea de a lua examenele de limba engleza la nivel B1 și B2. Elevii pot sta, de asemenea, pentru examene recunoscute pe plan international de limba engleza aici, organizat de Universitatea din Cambridge (PET, FCE, CAE, CPE) si British Council (IELTS).

8. 360 ° GRADE DE SPORT Studenții străini pot participa la curs de gimnastica, tenis, dans, fotbal (masculin și feminin), de auto-apărare, tir cu arcul, înot, yoga, ping pong. Italian Centrul Sportului Universitar (CUSI) ofera, de asemenea, posibilitatea de a practica diverse sporturi, de la judo la baschet, volei (masculin și feminin), rugby și garduri. Studenții au acces la facilități sportive la prețuri reduse.

9. Muzică și TEATRU Tineri muzicieni interesați de jazz și alte muzica poate frecvente cursurile prestigioasei Jazz Fondazione Siena, Academia Națională de jazz, care oferă o serie de cursuri de introductivă și de master în jazz și muzică contemporană conexe, cum ar fi de fuziune, înfricoșat, muzică latino, blues , jazz-rock, etc .. Elevii au, de asemenea, multe oportunități de a participa la evenimentele din Siena și Toscana datorită colaborării cu DSU Toscana - Agenția Regională pentru Dreptul la studii universitare.

10. SOCIALE ȘI extra-curriculare ACTIVITĂȚI Studenții străini pot participa la vizite ghidate, excursii în peisajul rural toscan și la cele mai renumite site-uri din Italia, vizite la muzee de știință și a celor legate de moda (cum ar fi Muzeul Gucci), sport, schimburi de conversație, și toate activitățile sociale organizate în colaborare cu grupul ESN Siena (GES), un membru al IESN (International Rețeaua de studenți Erasmus). Grupul de ESN Siena promovează schimburile culturale între oameni de diferite naționalități.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză

Vedea MA-uri » Vedea MSc-uri » Vezi programe de masterat » Vedea Health MSc » Vedea Health Masterat » Vedea Programe de Licență »

Programe

Această școală oferă și:

MA

Maestru în limbaj și minte: lingvistică și studii cognitive

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Programul de master în "Limbă și minte. Lingvistică și studii cognitive "este articulată în două curricule: Lingvistică și Cogniție; Filozofie și cunoaștere. Programul se concentrează, în ambele curricule, asupra studierii limbajului în perspectiva studiilor cognitive și a filozofiei limbajului și minții. [+]

Limbă și minte: Lingvistică și studii cognitive (specializarea Lingvistică și cunoaștere, Filosofie și cunoaștere de specialitate)

Programul de master în "Limbă și minte. Lingvistică și studii cognitive "este articulată în două curricule:

Lingvistică și cunoaștere Filosofie si cognitiei

Programul se concentrează, în ambele curricule, asupra studierii limbajului în perspectiva studiilor cognitive și a filozofiei limbajului și minții. Se adresează în primul rând studenților interesați de:

descrierea în profunzime a limbilor umane, în varietățile lor diferite, inclusiv dialecte diferite; studiul limbii ca o capacitate cognitivă și relevanța acesteia în domeniul achiziției limbii I și II și a patologiei lingvistice; studiul bazelor filosofice, psihologice, biologice și sociale ale limbajului și cunoașterii; studiul relevanței analizei limbajului uman pentru studiile filosofice. ... [-]

MSc

Master în biologie - biodiversitate curriculară și sănătate de mediu

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Cursul de masterat în biologie oferă un curs de formare extrem de specializat pentru accesul la niveluri avansate de formare (doctorat) și de a efectua cercetări științifice în universități sau în laboratoare de cercetare publice sau private, activități de proiect în biotehnologii, companii farmaceutice și agroalimentare și organizații publice și private și oportunități de angajare în domeniile impactului asupra mediului, biodiversității și sănătății. [+]

Biologie (specializarea Biodiversitate și sănătate pentru mediu)

Cursul de masterat în biologie oferă un curs de pregătire extrem de specializat pentru accesul la niveluri avansate de formare (doctorat) și de a efectua cercetări științifice în universități sau în laboratoare de cercetare publice sau private, activități de proiect în biotehnologie, companii farmaceutice și agroalimentare și publice organizații private și oportunități de angajare în domeniile impactului asupra mediului, biodiversității și sănătății.

Admiterea la curs cu o diplomă de licență în biologie, biotehnologii și știință și tehnologie pentru mediu și natură.

Curriculum : Biologie moleculară și celulară (în limba italiană), Biodiversitatea și sănătatea mediului (în limba engleză)... [-]


Master în Informatică și Automatică Inginerie

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Master în Inginerie Calculatoare și Automatizare își propune să ofere competențe de nivel înalt pentru proiectare, management, dezvoltare și inovare în domeniul arhitecturilor avansate de hardware și software și a sistemelor de control și robotică. [+]

Inginerie Calculatoare și Automatizări (Sisteme de Informație Specializată, Specializare Robotică și Automatizare)

Master în Inginerie Calculatoare și Automatizare își propune să ofere competențe de nivel înalt pentru proiectare, management, dezvoltare și inovare în domeniile arhitecturilor hardware și software avansate și a sistemelor de control și robotică. În special, programul este axat pe interacțiunea om-mașină într-un sens larg, care acoperă subiecte cum ar fi inteligenta artificiala, masina de învățare, prelucrare de înaltă performanță a colecțiilor de date masive, interfețe om-robot, si sisteme de automatizare de producție.

Obiective

Acesta este un program de absolvent de doi ani, predat în întregime în limba engleză, oferit studenților naționali și internaționali. Master în Inginerie Calculatoare și Automatizare își propune să ofere competențe de nivel înalt pentru proiectare, management, dezvoltare și inovare în domeniul arhitecturilor avansate de hardware și software și a sistemelor de control și robotică. În special, programul este axat pe interacțiunea om-mașină într-un sens larg, care acoperă subiecte cum ar fi inteligenta artificiala, masina de învățare, prelucrare de înaltă performanță a colecțiilor de date masive, interfețe om-robot, si sisteme de automatizare de producție. ... [-]


Master în management și guvernare - contabilitate și management curricular

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Acest program își propune să ofere elevilor o înțelegere a principalelor concepte teoretice și aplicate în contabilitate și management la un nivel avansat. [+]

Management și Guvernare (specializarea Contabilitate și Management)

Acest program își propune să ofere elevilor o înțelegere a principalelor concepte teoretice și aplicate în contabilitate și management la un nivel avansat.

Elevii sunt familiarizați cu teoriile, conceptele, tehnicile și tehnicile moderne economice și manageriale și aplicațiile acestora. Obiectivele importante sunt de a oferi studenților instrumentele avansate necesare pentru a investiga aspectele economice, sociale, juridice, culturale și tehnologice pentru a le permite să își aplice cunoștințele teoretice pentru a analiza și rezolva întrebări specifice de cercetare.

Cursul oferă instruire pentru dezvoltarea de profesioniști de management cu înaltă calificare, capabili să ia măsuri eficiente într-un mediu global dinamic. O atenție deosebită este dedicată schimbările recente de evoluție și majore ale mediului de operare al firmelor, în scopul de a oferi studenților cu competențe adecvate legate de guvern, de conducere, și procesele organizaționale în diferite tipuri de firme, care operează în diverse întreprinderi (sectoarele public și privat ), atât la nivel național și internațional.... [-]


Master în matematică aplicată

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Acesta este un program de absolvent de doi ani, predat în întregime în limba engleză, oferit studenților naționali și internaționali. [+]

Matematică aplicată

Acesta este un program de absolvent de doi ani, predat în întregime în limba engleză, oferit studenților naționali și internaționali.

Master în Matematică Aplicată își propune să ofere competențe la nivel înalt pentru formalizarea și analiza matematică a problemelor care decurg din științele și tehnologiile aplicate, cu accent special pe analiza sistemelor mari de date și a sistemelor complexe.

Programul oferă cursuri care completează competențele matematice de bază, acoperind toate domeniile principale ale matematicii (Logica matematică, Algebra, Geometrie, Analiză matematică, Fizică matematică, Statistică, Analiză numerică, Optimizări, Fundații matematice). Apoi, elevul are posibilitatea de a alege cursuri axate pe domenii în care sprijinul metodelor matematice avansate este fundamental în cercetările științifice recente și în dezvoltarea tehnologiilor. Aceste cursuri acoperă subiecte precum teoria limbilor formale, metodele discrete în matematică, aplicațiile de analiză a datelor, bioinformatica și sistemele informatice pentru înțelegerea structurilor în sisteme și rețele mari de date, tehnicile de modelare, analiză și simulare a sistemelor dinamice complexe, discrete sisteme de evenimente și sisteme de control neliniare. Studentul este instruit să interacționeze cu specialiștii care lucrează în domeniile științifice și tehnologice, unde este nevoie de suportul unor instrumente matematice avansate. Competențele dobândite includ abilitatea de a prelua informații metodologice din literatura matematică avansată. Elevii interesați de educație pot completa programul cu cursuri axate pe aspectele fundamentale și educaționale ale matematicii.... [-]


MSc în electronică și inginerie de comunicații

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Master în Ingineria Comunicațiilor Electronice își propune să formeze un absolvent cu cunoștințe avansate privind telecomunicațiile și sistemele electronice actuale și cu cele mai recente abilități pentru proiectarea, dezvoltarea și întreținerea lor. Programul oferă studii în domenii tehnice cheie, cum ar fi tehnicile de comunicare digitală, teoria informațiilor, designul electronic și tehnicile de înaltă frecvență. [+]

Inginerie electronică și comunicații

Master în Ingineria Comunicațiilor Electronice își propune să formeze un absolvent cu cunoștințe avansate privind telecomunicațiile și sistemele electronice actuale și cu cele mai recente abilități de proiectare, dezvoltare și întreținere. Programul oferă studii în domenii tehnice cheie, cum ar fi tehnicile de comunicare digitală, teoria informațiilor, designul electronic și tehnicile de înaltă frecvență. Pe lângă o educație științifică / inginerie solidă, elevul își poate îmbunătăți abilitățile adaptând cursul la cerințele sale, alegând printre mai multe module de opțiuni în domenii de aplicare precum securitatea, siguranța, energia și mediul.... [-]


Masterat

De master în finanțe

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Programul de Master în Finanțe este un curs de doi ani livrat în întregime în limba engleză, pe aplicații financiare, modele și soluții din perspective corporative, economice și cantitative. Programul acoperă cele mai importante aspecte tehnice și cantitative ale finanțării în utilizarea regulată în instituțiile financiare. [+]

finanțe

Programul de Master în Finanțe este un curs de doi ani livrate în întregime în limba engleză cu privire la aplicațiile financiare, modele și soluții din perspective corporative, economice și cantitative. Programul acoperă cele mai importante aspecte tehnice și cantitative ale finanțării în utilizarea regulată în instituțiile financiare.

Programul MSc în Finanțe este destinat să pregătească studenții pentru o gamă largă de cariere, atât în ​​interiorul, cât și în afara sectorului financiar, inclusiv finanțe corporative avansate, inginerie financiară și managementul riscului, gestionarea cantitativă a activelor, prognoză macroeconomică și financiară, tranzacționare cantitativă și cercetare aplicată .... [-]


Master in management inginerie

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Master în Inginerie Management oferă competențe de nivel înalt pentru modelare, optimizare, luarea deciziilor și gestionarea organizațiilor. Programul de studiu se axează pe economia și marketingul industrial, planificarea proceselor de inovare și managementul proiectelor. [+]

Management Inginerie

Master în Inginerie Management oferă competențe de nivel înalt pentru modelare, optimizare, luarea deciziilor și managementul organizațiilor. Programul de studiu se axează pe economia și marketingul industrial, planificarea proceselor de inovare și managementul proiectelor. Cursul oferă, de asemenea, fundamente de modelare matematică, analiza datelor și a deciziilor și optimizarea sistemelor complexe.

Obiective

Acesta este un program de absolvent de doi ani, predat în întregime în limba engleză, oferit studenților naționali și internaționali.

MSC în Management de Inginerie oferă competențe de nivel înalt pentru modelare, optimizare, luare a deciziilor și managementul organizațiilor. Programul de studiu se axează pe economia și marketingul industrial, planificarea proceselor de inovare și managementul proiectelor. Cursul oferă, de asemenea, fundamente de modelare matematică, analiza datelor și a deciziilor și optimizarea sistemelor complexe.... [-]


Master în Chimie

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Master Chimie este un curs de nivel înalt de nivel înalt cu profesori de frunte din întreaga lume. Oferă oportunitatea educațională unică într-un mediu internațional student. [+]

chimie

Master Chimie este un curs de nivel înalt de nivel înalt cu profesori de frunte din întreaga lume. Oferă oportunitatea educațională unică într-un mediu internațional student.

Cursurile de bază și opționale prezente în program permit o gamă largă de oportunități de învățare și de formare care permit o gamă largă de oportunități de angajare și cercetare, care se nasc din legături strânse cu partenerii industriali locali și internaționali.

[-]

Master în diplomație publică și culturală

Campus Cu normă întreagă October 2018 Italia Siena

Bazat pe experiențele diferiților membri ai facultăților implicați și activi în diplomația culturală și în proiectele științifice, programul de masterat Diplomație publică și culturală este alcătuit din studenți cu medii variate, de la științe sociale la științe umane și își propune să îmbunătățească cunoștințele studenților în domeniul relațiilor internaționale și al cooperării. În centrul programului există două teme: rolul negocierii interculturale și construirea instituțiilor și a politicilor culturale la nivel internațional. [+]

Diplomație publică și culturală (diplomație publică specializată, diplomație culturală specializată)

Bazat pe experiențele diferiților membri ai facultăților implicați și activi în diplomația culturală și în proiectele științifice, programul de masterat Diplomație publică și culturală este alcătuit din studenți cu medii variate, de la științe sociale la științe umane și își propune să îmbunătățească cunoștințele studenților în domeniul relațiilor internaționale și al cooperării. În centrul programului există două teme: rolul negocierii interculturale și construirea instituțiilor și a politicilor culturale la nivel internațional.

... [-]

Master în economie - economie curriculum

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Master în economie este un program de absolvent doi ani care își propune să ofere un nivel avansat de educație în economie. Programul este construit pe patru cursuri de bază - matematica, microeconomie, macroeconomie și econometrie - pentru ca elevii să dobândească instrumente avansate pentru analiza economică, și oferă o gamă largă de subiecte de specialitate în cele mai multe domenii ale economiei moderne. Programul se desfășoară în întregime în limba engleză. [+]

Economie (specializarea Economie) Master în economie este un program de doi ani absolvent, care are ca scop de a oferi un nivel avansat de educație în economie. Programul este construit pe patru cursuri de bază - matematica, microeconomie, macroeconomie și econometrie - pentru ca elevii să dobândească instrumente avansate pentru analiza economică, și oferă o gamă largă de subiecte de specialitate în cele mai multe domenii ale economiei moderne. Programul se desfășoară în întregime în limba engleză.

Programul MSc profită de mediul internațional de cercetare care a caracterizat în mod tradițional departamentul nostru. Departamentul promovează mai multe programe de schimb cu instituții internaționale proeminente, care implică în mod regulat vizite la departament atât de cercetători, cât și de cercetători. Printre oaspeții noștri, până acum, am găzduit laureații laureați ai premiului Robert Solow și Ken Arrow, precum și O. Williamson, P. Diamond și alți profesori de la Fulbright. Membrii din trecut ai facultății includ oameni de știință precum Richard Goodwin și Frank Hahn, care includ în prezent Sam Bowles. Mai mult, Departamentul de Economie are un program de doctorat în economie de la începutul anilor 1980. Experiența dobândită prin programul nostru de doctorat, care este predată în limba engleză și care a atras mereu studenți din întreaga lume, a fost crucială în generarea competențelor necesare pentru a gestiona un curs internațional de masterat.... [-]


Master în studii internaționale - curriculum european

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Siena

Programul de studii secundare (Laurea Magistrale) în Studii Internaționale (LM-52) oferă studenților cunoștințe interdisciplinare în domeniile dreptului, economiei, științei politice, sociologiei, istoriei și limbilor. [+]

Studii internaționale (specializarea Studii europene)

Programul de studii secundare (Laurea Magistrale) în Studii Internaționale (LM-52) oferă studenților cunoștințe interdisciplinare în domeniile dreptului, economiei, științei politice, sociologiei, istoriei și limbilor. Competențele dobândite permit absolvenților să analizeze fenomenele politice, economice și sociale la scară internațională și să reflecteze asupra complexității lumii contemporane. Absolvenții sunt bine pregătiți pentru poziții de nivel înalt în companii naționale, internaționale, agenții, organizații și instituții publice și private.

Absolvenții au competențele necesare pentru a aborda în mod critic numeroasele probleme politice, economice și juridice ale lumii contemporane, concentrându-se asupra rădăcinilor istorice și asupra implicării globale a fenomenelor individuale; sunt capabili să dezvolte și să monitorizeze proiecte și strategii complexe în domeniile relațiilor internaționale, al cooperării pentru dezvoltare și al politicilor europene.... [-]


Videoclipuri

Università di Siena. Meet your life, build your future.

Contactează

Università di Siena - Palazzo del Rettorato

Adresă, linia 1 Università degli Studi di Siena - Rettorato, via Banchi di Sotto 55
53100 Siena, Tuscany, Italia
Telefon +39 0577 232111