University of L'Aquila

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Înființată în 1952 și situată în L'Aquila , centrul administrativ al regiunii Abruzzo , Universitatea noastră este o instituție publică de predare și cercetare care oferă o gamă completă de programe academice, inclusiv biotehnologii, științe, economie, inginerie, educație, umanistică, medicină, psihologie , și științele sportive. Cu șapte departamente , Universitatea din Aquila oferă peste 18.000 de studenți înscriși la cursuri de 64 de grade (împărțite între gradele I și II), opt programe de doctorat de cercetare, școli de specializare, cursuri specializate și cursuri profesionale. Mulți membri ai facultății sale distinse de aproximativ 600 de profesori și cercetători au primit recunoaștere internațională și sunt considerate lideri în domeniile lor de cercetare.

Universitatea din L'Aquila a stabilit, drept unul dintre obiectivele sale strategice, internaționalizarea învățământului, bazată în principal pe mobilitatea profesorilor și a studenților, precum și pe stabilirea de cursuri internaționale de diplomă înființate în colaborare cu universități din străinătate. Aceste cursuri oferă programe integrate de curriculum și mobilitate studențească care permit recunoașterea reciprocă a creditelor obținute în cadrul cursului. Elevii înscriși la aceste cursuri vor efectua perioade de studii alternative stabilite în cadrul Universității din L'Aquila și al partenerului (ților) universitari străini.

Cursurile de studii internaționale permit studenților să obțină diplome duble, multiple sau comune. Prin diplome duble și multiple, înțelegem că, la terminarea cursului, elevul va obține o diplomă de la Universitatea din Aquila și o diplomă de la universitatea (universitățile) străine în care a realizat perioadele de studiu stabilite câștigând creditele necesare. În schimb, un titlu comun este un singur titlu emis de universități care au convenit oficial și au stabilit un curs comun de diplomă internațională.

Unele dintre cursurile noastre sunt ținute în întregime în limba engleză, în timp ce altele oferă anumite unități de curs în limba engleză, în cazul în care studenții străini sunt înscriși.

Locații

L'Aquila

University of L'Aquila

Address
Via Giovanni di Vincenzo, 16/B
67100 L'Aquila, Abruzzo, Italia