University of Ferrara - Department of Economics

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Ferrara oferă un mediu istoric unic. Amintiri minunate ale Evului Mediu și ale Renașterii trăiesc în palate, case, biserici, muzee, piețe, curți și alei. Departe de a fi învăluit în trecut, Ferrara este un oraș sustenabil pentru biciclisti și pietoni, unde tinerii pot experimenta o calitate înaltă a vieții, profită de infrastructuri bine întreținute și se îmbină în mod plăcut. prin tradiții culturale adânc înrădăcinate este un obiectiv principal al Universității din Ferrara, care oferă o gamă largă de diplome de BA și MA și doctorate în științe și științe umaniste. Întregul oraș este un campus plin de viață, care prosperă la interacțiunea dintre studenții naționali și internaționali.

134905_134845_Picturetoincludeinprogdescription8.jpg

Despre

Ferrara este un campus deschis sigur și primitor, cu facilități de predare și cercetare situate convenabil în centru, precum și chiar în afara zidurilor renascentiste.

„Da 600 ani guardiamo avanti”: Privirea în față a fost o prioritate a Universității din Ferrara timp de șase secole.

Universitatea din Ferrara continuă să avanseze promovând internaționalizarea. Promovarea unei comunități științifice și academice internaționale implică multiple perspective: urmărirea celor mai înalte standarde de predare și cercetare, consolidată printr-un accent pe domenii specifice de excelență și prospera pe prezența unei identități istorice și culturale puternice. Ferrara are o rețea de străzi, piețe și clădiri care se amestecă cu facilitățile de predare și cercetare situate în centru, precum și imediat în afara zidurilor renascentiste. Datorită configurației sale urbane unice, orașul se prezintă ca un campus deschis care interacționează strâns cu comunitatea în general.

134901_134839_Picturetoincludeinprogdescription2.jpg

Bucurați-vă de Unife

Bine ați venit la Universitatea din Ferrara Fondată în 1391, Universitatea din Ferrara este ca și Orașul Ferrara în sine: istoric, dar sclipitor, mic, dar competitiv, cu oameni care se reunesc pentru a învăța în campusul său urban. Suntem o universitate dinamică într-un oraș frumos și dinamic.

Activitățile noastre sunt puternic internaționalizate. Predarea și cercetarea noastră sunt puternic internaționalizate pentru a oferi studenților noștri posibilitatea de a se deplasa în Europa și în afara Europei, oferindu-le astfel o experiență plăcută care îi va îmbogăți personal și profesional. Atragem cei mai buni studenți internaționali oferindu-le oportunități excelente de predare și cercetare, deoarece considerăm că cercetarea este mai puternică atunci când se desfășoară în cadrul unei comunități academice care include studenți.

134900_134838_Picturetoincludeinprogdescription1.jpg

Misiunea noastră

Ne uităm în viitor de 600 de ani. Nu este doar linia de etichetă a logo-ului de comunicare al Universității, ci și unul dintre obiectivele pe care le considerăm prioritare. Universitatea din Ferrara privește înainte și viitorul nu poate duce decât la internaționalizare.

„Ne uităm înainte de 600 de ani”. Acesta nu este doar linia de etichetă a logo-ului de comunicare al Universității, ci și unul dintre obiectivele pe care le considerăm prioritare.

Universitatea din Ferrara privește înainte și viitorul nu poate duce decât la internaționalizare. A face parte dintr-o comunitate științifică și academică internațională nu înseamnă uniformitate și pierderea identității, ci, dimpotrivă, împărtășirea standardelor înalte de predare și cercetare a celor mai bune universități din lume, menținând în același timp propria individualitate și excelență. Deschiderea implică comunicarea cu restul lumii, găsirea unui teren comun și crearea unor terenuri de reproducere pentru inovație, dezvoltare tehnologică și creștere culturală și științifică, fără a pierde din vedere propriile rădăcini. Prezența facilităților de predare și cercetare în tot orașul face din Ferrara un campus imens deschis, care este sigur și primitor - locul ideal pentru a studia sau a sta. Campusul Ferrara nu este doar o universitate dintr-un oraș, ci mai degrabă un oraș în care totul se învârte în jurul Universității - este o parte integrantă nu numai a țesăturii urbane, ci și a activităților și caracteristicilor sale. Prin urmare, promovarea și consolidarea imaginii Universității din Ferrara în străinătate implică promovarea și consolidarea imaginii din zonă și oraș, care este un patrimoniu mondial al Unesco.

134902_134842_Picturetoincludeinprogdescription10.jpg

Istoria Unife

Universitatea din Ferrara, una dintre cele mai vechi universități din Italia, a salutat și educat personalități ilustre din lumile culturii, artelor și științei, precum Nicolae Copernic și Paracelsus.

Universitatea din Ferrara a fost fondată în 1391 de marchizul Alberto V de Este, cu permisiunea Papei Boniface IX. Primele cursuri care au fost inaugurate au fost Arte, Teologie și Drept și au fost predate de profesori celebri precum Bartolomeo Saliceto, un expert în rândul juriștilor.

În secolele al XV-lea și al XVI-lea, Ferrara a devenit unul dintre cele mai înfloritoare centre ale culturii renascentiste italiene, iar Universitatea s-a bucurat de o perioadă de mare prestigiu, datorită și prezenței unor intelectuali ilustri precum Nicolae Copernic și Paracelsus. După asimilarea sa în statul papal în 1598, Universitatea a fost transformată dintr-o prestigioasă Universitate Estensi City într-o Universitate din periferie. În epoca napoleonică, cu planul pentru universitățile naționale, Universitatea și-a pierdut puterea de a acorda titluri de licență și activitatea academică normală nu s-a reluat până în 1816. După unificarea Italiei, Universitatea din Ferrara a devenit o universitate gratuită. În anii premergători Primului Război Mondial, cu peste 500 de studenți, Universitatea a fost cea mai frecventată universitate gratuită din Italia. Identitatea Universității este, așadar, înrădăcinată într-o tradiție istorică și culturală care o deosebește de altele. De la înființare, a salutat și educat personalități ilustre din lumile Culturii, Artelor și Științelor. În ceea ce privește dimensiunea, facilitățile și calitatea și cantitatea educației și cercetării, universitatea este un punct de excelență în Italia. Acest lucru este demonstrat și de poziția sa excelentă în clasamentul internațional.

134906_134846_Picturetoincludeinprogdescription3.jpg

Nicolae Copernic

b. 1473 Torun, Pomerania - d. 1543 Frauenburg

Astronomul polonez a fost autorul „De revolutionibus orbium coelestium”, în care concepția ptolemaică este răsturnată, prezentând un sistem în care soarele este centrul universului.

Teoria copernicană este fundamentală pentru dezvoltarea științei astronomice și reprezintă începutul astronomiei moderne.

Paracelsus

b.1493 Einsiedeln, Elveția - d. 1541 Salzburg

Medic și filozof, a fost una dintre cele mai importante și complexe figuri ale științei renascentiste.

El a integrat teoria lui Aristotel despre cele patru elemente și a respins învățăturile tradiționale ale medicinei, dând astfel viață unei noi discipline: iatrochimia, bazată pe tratamentul bolilor care folosesc substanțe minerale.

Giovanni Pico din Mirandola

b. 1463 Mirandola (Mo) - d. 1494 Florența

Unul dintre cei mai celebri filosofi și umaniști italieni, a fost prieten cu Marsilio Ficino, Lorenzo Magnificul și Angelo Poliziano.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără „Oratio de hominis dignitate” și cele nouă sute de articole care conțin probleme filozofice și teologice.

134899_134840_Picturetoincludeinprogdescription4.jpg

Departamentul de Economie și Management

Departamentul de Economie și Management (DEM) a fost creat în 2013 de la Departamentul de Economie, Instituții și Teritoriu anterior fondat în 1997.

Departamentul se caracterizează printr-o natură extrem de multidisciplinară, iar principalele sale domenii didactice și de cercetare includ economie, afaceri și drept.

Echipa noastră didactică include peste 40 de profesori și cercetători, 9 tehnicieni și aproximativ 30 de colegi de cercetare, studenți absolvenți și colaboratori.

Programul nostru universitar postuniversitar oferă un echilibru ideal între teoria academică, practica de afaceri și actualitatea.

Începând cu anul universitar 2015-2016, Departamentul de Economie și Management își reînnoiește oferta educațională prin lansarea a patru noi programe de master extrem de specializate, pentru a oferi abilități profesionale puternice, cu o atenție specială în problemele internaționale. Două dintre aceste cursuri ( întreprinderi mici și mijlocii în piețele internaționale și economia ecologică și sustenabilitate ) vor fi predate în întregime în engleză. Acestea se adresează studenților din Italia și din alte țări care sunt interesați să experimenteze un mediu avansat de învățare pentru a obține o înțelegere profundă a scenariului economic și a economiei globale competitive.

Locații

Ferrara

Address
Via Voltapaletto 11
44121 Ferrara, Emilia-Romagna, Italia

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră