University of Bologna

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Alma Mater Studiorum - Universitatea di Bologna

Alma Mater Studiorum - Universitatea di Bologna, cea mai veche universitate din lumea occidentală, deschide calea către inovație printr-un catalog de programe din ce în ce mai bogat, cercetare de ultimă oră, o perspectivă internațională constantă și din ce în ce mai largă și o a treia misiune puternică.

De când a fost fondată în 1088, Alma Mater Studiorum este centrată pe studenți, găzduind figuri proeminente din comunitățile științifice și de artă. Cu cinci campusuri (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) și o filială în Buenos Aires, oferă un catalog de cursuri diversificat, adaptat nevoilor societății actuale: peste 200 de programe de licență din cele 32 de departamente și 5 școli. sunt oferite peste 82.000 de studenți. 3.600 de absolvenți sunt înscriși în doctoraturi și alte programe de ciclul III.

Clasat în top 200 pe cele mai prestigioase două clasamente universitare internaționale, considerată cea mai importantă universitate din Europa pentru mobilitatea studenților (Erasmus +), Alma Mater investește în dezvoltarea durabilă și contribuie la realizarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă propuse ca parte a Agenda 2030 adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Ca universitate de cercetare cuprinzătoare, investește într-o abordare multidisciplinară, interculturală și în conexiunea inseparabilă dintre cercetare și predare. Una dintre cele mai active în ceea ce privește conducerea și participarea la proiecte europene de cercetare și cooperare academică, University of Bologna a format alianțe cu industria și organizațiile publice / private. Este, de asemenea, un hub al rețelelor internaționale: dincolo de legăturile europene strânse, se bucură de conexiuni multiple cu America, Africa, Asia și Australia.

Vă rugăm să aflați măsurile concepute de University of Bologna pentru a începe anul universitar viitor în cel mai bun mod posibil.

Locații

Bologna

Address
Via Zamboni, 33
40126 Bologna, Emilia-Romagna, Italia

Cesena

Address
Piazza Aldo Moro, 90
Cesena, Emilia-Romagna, Italia

Forli

Address
Piazzale Sante Solieri,1
47121 Forli, Emilia-Romagna, Italia

Ravenna

Address
Ravenna, Emilia-Romagna, Italia

Rimini

Address
Rimini, Emilia-Romagna, Italia

Buenos Aires

Address
Buenos Aires, Buenos Aires, Argentina

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Programe

MSc
Masterat