Citește Descrierea Oficială

Università Bocconi, fondată în 1902, a fost prima universitate italiană care a acordat o diplomă în economie.

Timp de un secol, Bocconi a jucat un rol principal în modernizarea socială și economică a Italiei. A rămas valabil valorilor sale fondatoare de a fi o universitate de cercetare majoră, cu valori democratice și deschise lumii, precum și independență financiară și politică.

Università Bocconi consideră că excelența se poate baza numai pe profilul academic al unei persoane, precum și pe valorile sale și pe cultura și etica. Acesta este motivul pentru care Universitatea oferă numeroase activități, ocazii speciale pentru ca oamenii să-și îmbogățească cunoștințele.

De generații, studenții întreprinzători au venit la Bocconi pentru a deveni ceva mai mare. Oferim licență, absolvent, doctorat. și programe executive pentru viitori lideri și antreprenori care doresc o bază solidă și o rețea de transformare.

De ce Bocconi

Bocconi nu este doar o educație. Este o rampă de lansare pentru ambițiile tale.

De-a lungul generațiilor, am modelat cunoștințele și valorile inovaților și liderilor viitori. Înțelegem că cei mai buni oameni de mâine au nevoie de mai mult decât calificări. Ei au nevoie de încredere, viziune și un set puternic de valori.

Am fost înființată în 1902 pentru a contribui la progresul progresului social și economic în Europa și în afara ei. Este o misiune împărtășită de comunitatea noastră de peste 100.000 de absolvenți în industriile de pe tot globul.

Multe școli vor încerca să te modeleze pentru a se potrivi lumii. Bocconi vă va pregăti să o schimbați.

Programele noastre de economie, management și finanțe sunt printre cele mai bune din lume. QS World Rankings University ne-au catalogat printre cele zece cele mai bune instituții din Europa în aceste domenii, în timp ce Financial Times ocupă gradele noastre de Master în Finanțe și Management printre primele zece țări din întreaga lume.

Calificări în domeniul calificărilor în lume

În domeniul învățământului superior internațional, sunt publicate o serie de clasamente cu niveluri diferite de calitate, rigoare metodologică și autoritate. Universitatea Bocconi apare regulat în clasamentele cele mai proeminente care acoperă domeniile sale de expertiză în economie și management și, în general, științele sociale.
Datorită naturii unei instituții specializate, Bocconi nu apare în clasamentul calificat drept "general" - adică QS, THE și Shanghai - care implică universități care acoperă un spectru larg de subiecte și domenii.

Aici vom arăta rezultatele actualizate ale unora dintre cele mai importante și pe scară largă recunoscute. Mai multe informații despre poziția noastră în alte clasificări specializate sau sectoriale vor fi publicate în secțiunile referitoare la programele individuale.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

În clasamentul QS World University, publicat de QS din Londra, performanța mondială a lui Bocconi în segmentul științelor sociale în ultimii trei ani a fost următoarea:

  • 2018, Științe sociale
  • 2017, Științe sociale
  • 2016, Științe sociale

QS menționează Bocconi în paginile de prezentare ale clasamentului, explicând de ce Bocconi nu este listat în clasamentul general, ci numai în subgrupul "Științe sociale" mai specifice. Consultați articolul Getting specific.

Bocconi este, de asemenea, prezentat în clasamentul subiectului publicat separat de QS:

Notă: "Reputația angajatorului" este unul dintre indicatorii clasamentului și măsoară opiniile companiilor despre absolvenții oricărei universități individuale. Cel de sus are un scor conventional de 100.

2. Financial Times

Bocconi este, de asemenea, prezent în multe clasamente de Financial Times. Mai precis, Școala de Management SDA Bocconi (Bocconi's Business School), se află în următoarele clasamente: MBA, Executive MBA (EMBA), Programe Executive pentru Educație Executivă, Programe Executive Education Open și Școli Europene de Afaceri. Cursurile de masterat oferite de Bocconi's Graduate School sunt listate în clasamentul Master în Management și Finanțe. Iată pozițiile actualizate la nivel european și mondial.

3. U-Multirank

Proiectul recent lansat U-Multirank, ca și alte clasificări, își propune să ajute la alegerea unei universități, dar cu o abordare destul de diferită de cea a altora. După stabilirea criteriilor dorite, utilizatorul obține o listă de universități cu indicarea, pentru fiecare parametru ales, a performanțelor fiecărei universități în comparație cu media grupului. U-Multirank schimbă astfel accentul principal de la poziția simplă într-un clasament la amestecul de caracteristici ale unei universități date.

4. Poziția Shanghai

Clasamentul global al subiectelor academice publicate de ShanghaiRanking Consultancy enumeră cele mai bune universități din lume în domenii specifice de cercetare. Subiectele academice sunt împărțite în cinci domenii macroeconomice (științe naturale, inginerie, științe ale vieții, științe medicale și științe sociale). În domeniul științelor sociale, Bocconi este prezent în cinci discipline academice:Programe predate în:
Engleză
Italiană

Această școală oferă și:

MSc

University Bocconi

Acest Master oferă o educație avansată în domeniul științelor politice și subiecte de analiză a politicilor publice. Elevii vor înțelege dinamica politică, economică și s ... [+]

Acest Master oferă o educație avansată în domeniul științelor politice și subiecte de analiză a politicilor publice. Elevii vor înțelege dinamica politică, economică și socială complexă a lumii moderne, modul în care instituțiile naționale și internaționale le abordează și cum să acționeze în astfel de contexte. Ei vor dobândi o pregătire avansată în metodele de analiză și studiu atât a politicilor publice, cât și a instituțiilor care conduc procesul de luare a deciziilor.

Mai exact, programul:

Oferă studenților o pregătire completă în cele două domenii majore ale științei politice (politică comparativă și relații internaționale), integrată cu cunoașterea rolului legilor și a evoluției dinamicii populației în contexte politiceOferă o pregătire completă cu abilități cantitative avansate atât în ​​metodele teoretice, cât și în cele empirice, care vor fi aplicate la evaluarea politicilor publice, a sectorului public, a procesului de luare a deciziilor și a dinamicii politiceDezvoltă competențe care promovează abilitățile soft, cum ar fi munca în echipă, abilitatea de a prezenta și discuta în mod eficient, capacitatea de a gândi critic și de a înțelege problemele majore politice și politiceDezvoltă abilitățile prin activități de predare interdisciplinară organizate în ateliere, care promovează înțelegerea problemelor politice și sociale din diferite perspective. Metodele de predare susțin interacțiunea dintre facultate și studenți și printre studenți.... [-]
Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Programul oferă studenților toate competențele și abilitățile legate de profesia de Chief Financial Officer (CFO), pregătindu-le să analizeze problemele și să ia decizii ... [+]

Programul oferă studenților toate competențele și abilitățile legate de profesia de Chief Financial Officer (CFO) , pregătindu-le să analizeze problemele și să ia decizii manageriale dintr-o pluralitate de perspective. Același set de cunoștințe, competențe și aptitudini ar putea fi aplicate cu succes și pentru a funcționa în cadrul firmelor de audit, firmelor de consultanță și instituțiilor financiare.

CFO joacă un set divers de roluri cheie și provocatoare în cadrul tuturor firmelor:

asigurarea conformității cu reglementările financiare, întocmirea situațiilor financiare și comunicarea informațiilor privind valoarea și riscurile către investitori și consiliile de administrațiefurnizarea de leadership financiar și alinierea strategiei de afaceri și financiare pentru extinderea afacerii și realizarea de investiții, precum și supravegherea structurii capitalului companieidezvoltarea și implementarea sistemelor de control interne și de management menite să protejeze activele companiei și să raporteze performanța afacerii.... [-]
Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Acest masterat are ca scop să ajute elevii să dezvolte abilități de rezolvare a problemelor, să dobândească competențele, abilitățile și aptitudinile necesare pentru a fu ... [+]

Acest masterat are ca scop să ajute elevii să dezvolte abilități de rezolvare a problemelor, să dobândească competențele, abilitățile și aptitudinile necesare pentru a funcționa ca manageri în companii și firme de consultanță sau ca antreprenori.

Acesta oferă o cale de învățare în care studiul aprofundat al principalelor funcții și procese corporative pregătește absolvenții să preia rolurile manageriale.

Procesul de învățare este completat de prezența obișnuită a vorbitorilor invitați, vizitele la companii, discutarea cazurilor de afaceri ad-hoc, întâlniri cu companii pe teme specifice și prelegeri ale practicanților și instructorilor cu experiență profesională specializată.... [-]

Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Acest program de studiu provocator oferă studenților instrumentele necesare pentru a înțelege lumea globală în care trăim, formarea viitorilor manageri și antreprenori pe ... [+]

Acest program de studiu provocator oferă studenților instrumentele necesare pentru a înțelege lumea globală în care trăim, formarea viitorilor manageri și antreprenori pentru a aduce o contribuție majoră la performanța organizațiilor de toate tipurile din întreaga lume, aplicând în același timp ideile unui viitor responsabil și durabil operațiunile de afaceri în practică.

Elevii vor dobândi următoarele competențe:

Cunoştinţe

Conștientizarea critică a conceptelor și abordărilor bazate pe disciplină pentru a înțelege complexitatea gestionării unei organizații în arena globală de afaceriÎnțelegerea modului în care cunoștințele teoretice dobândite pot fi aplicate în situații practice de afaceri internaționale... [-]
Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Marketingul a devenit un factor major de performanță atât în ​​cadrul organizațiilor, cât și al deciziilor organizaționale. Programul permite studenților să dezvolte know ... [+]

Marketingul a devenit un factor major de performanță atât în ​​cadrul organizațiilor, cât și al deciziilor organizaționale. Programul permite studenților să dezvolte know-how profesional larg în domeniul managementului de marketing, datorită unei combinații unice a conținutului cursului.

Acesta integrează o pregătire avansată în instrumente de marketing esențiale și domenii cum ar fi metodele cantitative, problemele juridice și strategiile de marketing digital cu abordări și competențe extrem de inovatoare din domenii academice cum ar fi studiile neuronale sau antropologice și impactul acestora asupra domeniilor legate de marketing, cum ar fi comportamentul consumatorilor.... [-]

Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Master of Science în strategia și guvernanța în materie de riscuri informatice oferă studenților instrumentele necesare pentru a înțelege, evalua și guverna oportunitățil ... [+]

Universitatea Bocconi și Politecnico di Milano au adunat o comunitate dinamică și multidisciplinară de cercetători, experți și profesori care studiază, analizează și aplică strategiile, guvernanța și instrumentele de evaluare a riscului cibernetic. Programul de studiu provocator pe care l-au conceput abordează chestiunile cheie legate de cibernetică cu care se confruntă toate tipurile de organizații, în fiecare zi.

Master of Science în strategia și guvernanța în materie de riscuri informatice oferă studenților instrumentele necesare pentru a înțelege, evalua și guverna oportunitățile și amenințările tehnologiilor existente și emergente utilizate în societatea noastră. Pe măsură ce tehnologiile inovatoare sunt adoptate, apar probleme noi, astfel încât studenții să învețe să privească înainte, să evalueze și să comunice amenințările înainte de a se desfășura. Acești profesioniști potențiali vor putea astfel să contribuie în mod semnificativ la interceptarea riscurilor cibernetice și la prevenirea impactului negativ asupra performanțelor organizațiilor, atât private, cât și publice.... [-]

Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Acest Master este conceput pentru studenții care au o înclinare puternică pentru științele computaționale, statistice și matematice și un adevărat interes în lucrul cu da ... [+]

Acest Master este conceput pentru studenții care au o înclinare puternică pentru științele computaționale, statistice și matematice și un adevărat interes în lucrul cu datele. Elevii vor fi învățați tehnici de ultimă generație pentru extragerea informațiilor de impact din seturi de date mari și pentru comunicarea eficientă a acestora pentru a influența deciziile strategice ale organizațiilor unde vor lucra.

Programul este structurat în două piese care împărtășesc un nucleu cantitativ modern: Știința datelor și analiza afacerilor . Acestea urmăresc, în mod specific, următoarele obiective calificatoare:

Oferiți o bază solidă în statisticile teoretice și aplicate și în Învățarea în mașini, care este esențială pentru identificarea modelelor și metodelor eficiente pentru analiza și predicția datelorDezvoltați competențe avansate în Informatică, care sunt esențiale pentru construirea de algoritmi și instrumente de programare potrivite pentru implementarea efectivă a metodelor statisticeDezvoltați un profil care combină abilitățile cantitative solide cu cunoștințele aprofundate ale dinamicii corporative pentru a sprijini managementul în luarea deciziilor strategice bazate pe analiza datelorDezvoltarea competențelor, prin activități educaționale în interiorul și în afara sălii de clasă, care promovează abilitățile de lucru în echipă, abilitatea de a prezenta și de a discuta efectiv rezultatele muncii și care promovează înțelegerea limitelor etice și legislative legate de utilizarea bazelor de date pe scară largă... [-]
Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Guvernul la orice nivel, de la nivel local la cel global, este esențial pentru dezvoltarea societății. Este una dintre cele mai complexe situații profesionale curente, da ... [+]

Guvernul la orice nivel, de la nivel local la cel global, este esențial pentru dezvoltarea societății. Este una dintre cele mai complexe situații profesionale curente, datorită diversității activităților și sectoarelor, a interdependențelor lor, precum și a interacțiunii dintre politică, politică și management.

Acest Master oferă candidații cu abilitățile de hard și soft de care au nevoie pentru a conduce cu succes și de a lucra în acest mediu.

Programul este organizat în două module principale de învățare:

În primul rând, elevii sunt pregătiți să realizeze analiza și evaluarea politicilor prin tehnici analitice avansate, să elaboreze strategii și să gestioneze proiecteÎn al doilea rând, aceștia sunt sprijiniți în dezvoltarea profilului profesional unic printr-o selecție atentă a opțiunilor și o gamă largă de oportunități internaționale. O alegere a majorat a fost conceput pentru a satisface interesele specifice ale studenților și nevoile exprimate de piața muncii.... [-]
Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Acest Master of Science este conceput pentru a oferi studenților competențe analitice și abilități de rezolvare a problemelor pentru a înțelege mecanismele și pentru a st ... [+]

Acest Master of Science este conceput pentru a oferi studenților competențe analitice și abilități de rezolvare a problemelor pentru a înțelege mecanismele și pentru a stăpâni procesele prin care ideile inovatoare sunt dezvoltate și transformate în aplicații de piață.

Elevii participă la un program interdisciplinar provocator care îmbină abordările strategice, manageriale, organizaționale și economice pentru a analiza inovația și tehnologia, atât la nivel de firmă, cât și la nivel de piață (inclusiv evaluarea implicațiilor juridice).

Scopul nostru este de a dezvolta abilitățile analitice necesare pentru a înțelege dinamica tehnologiei în cadrul și între organizații; abilitățile decizionale de a transforma oportunitățile tehnologice în idei noi; și atitudinea de rezolvare a problemelor pentru a face inovații de succes din ideile noi.... [-]

Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Absolvenții vor putea integra utilizarea tehnicilor și instrumentelor economice și de management cu înțelegerea dinamicii și complexității specifice ale industriilor crea ... [+]

Acest program se bazează pe trei elemente principale:

Reputația internațională a lui Bocconi pentru cercetare și predare în economie, management și dreptMilano, cu vitalitatea sa economică și creativitatea vibrantăItalia, cu tradiția sa artistică și culturală.

Aceste elemente reprezintă cadrul ideal pentru pregătirea studenților pentru a-și construi o carieră internațională ca manageri sau antreprenori și profesioniști în domenii denumite în mod obișnuit industriile creative, inclusiv artele vizuale, artele spectacolului, cinematografia, mass-media, editura, divertismentul, turismul, moda , design și lux.

În ultimele decenii, aceste sectoare au avut și continuă să aibă un rol central în dezvoltarea economică a multor țări: acest rol este legat de capacitatea lor de a produce valoare economică și de a le îmbunătăți atractivitatea, adăugând bunăstarea socială și calitatea viaţă.... [-]

Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Acesta este un program complet, care oferă cursuri dificile în toate domeniile de finanțe, bancare de investiții, finanțe corporative și consultanță, finanțări cantitativ ... [+]

Acesta este un program complet, care oferă cursuri dificile în toate domeniile de finanțe, bancare de investiții, finanțe corporative și consultanță, finanțări cantitative, managementul riscului, derivate și prețuri de activ.

Predarea este structurată pe o serie de strategii și metodologii alternative care combină:

Studii de caz aplicate problemelor de evaluare practică ale firmelor și proiectelor de investițiiMisiuni de grup, în plus față de studii individuale și atribuții în contabilitate, evaluare și teoria cursurilor de finanțeSesiuni de laborator pe bază de software modern pentru dezvoltarea competențelor în gestionarea datelor și ilustrarea rezultatelor tipice ale aplicării metodelor statistice în secvența econometricăSesiuni de tranzacționare simulate în secvența de derivateÎntâlniri și sesiuni de oaspeți cu operatori din instituțiile financiare de top. Aceste momente de mărturie de primă mână, integrate în multe discipline, reprezintă o mare oportunitate pentru studenții noștri. Ele sunt facilitate de faptul că Bocconi se află în centrul unui centru financiar precum Milano, o răscruce naturală internațională pentru schimburi și relații.... [-]
Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University Bocconi

Acest program oferă o bază solidă în metodele cantitative și teoria economică: absolvenții vor dezvolta capacitatea de a interpreta procesele economice și sociale care su ... [+]

Acest program oferă o bază solidă în metodele cantitative și teoria economică: absolvenții vor dezvolta capacitatea de a interpreta procesele economice și sociale care sunt tipice în toate etapele de dezvoltare.

Principala sa forță este interdisciplinaritatea sa vastă, realizată atât prin flexibilitate în selectarea opțiunilor și organizarea de evenimente ad-hoc. Elevii vor putea personaliza calea de studiu considerabil, în funcție de interesele și domeniile lor de cercetare științifică.

Elevii vor beneficia, de asemenea, de o interacțiune strânsă cu facultățile și centrele de cercetare de la Bocconi, cu posibilitatea de a fi implicate în proiecte de cercetare în economie sau alte științe sociale. Ei au, de asemenea, posibilitatea de a alege de la mai multe cursuri la nivel de doctorat Bocconi ca electives.... [-]

Italia Milan Statele Unite ale Americii Los Angeles
Octombrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Location address
Via Roberto Sarfatti,25
Milan, Lombardy, 20100 IT
Social Media
Location address
Los Angeles, California, US