Università degli Studi di Udine

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Udine a fost fondată în 1978 ca parte a planului de reconstrucție a Friuli după cutremurul din 1976. Scopul său era de a oferi comunității friuliene un centru independent pentru pregătire avansată în studii culturale și științifice.

Universitatea are în prezent următoarele programe de licență în agricultură, economie, inginerie, drept, limbi moderne, comunicare și formare, științe umaniste, medicină și chirurgie și matematică, informatică și multimedia.

Universitatea este implicată activ în proiecte de schimb de studenți și personal cu universități din UE și este angajată în prezent în strânsă colaborare cu mai multe universități din Europa de Est și alte țări din afara UE. Mai mult, Universitatea participă la multe proiecte de cercetare la nivel național și internațional. Numărul actual de studenți înscriși la Universitate este de cca. 17000.

Udine și Universitatea sa sunt un punct de referință într-o regiune care este istoric un loc de întâlnire și răscruce de lumi și culturi diferite. Situată geografic în centrul Uniunii Europene, Universitatea din Udine joacă un rol activ într-o rețea strânsă de relații, angajată să împărtășească cunoștințele și ideile sale. De la înființare, Universitatea Udine a urmărit politica de internaționalizare, care urmărește pregătirea studenților și formarea relațiilor și parteneriatelor cu universitățile și instituțiile din Europa și restul lumii.

Universitatea Udine colaborează nu numai în Europa, ci pe tot globul și are conexiuni de lungă durată cu Africa, India și China.

119239_pexels-photo-1438084.jpegBuro Millennial / Pexels

De ce UNIUD

UNIUD este o tânără universitate dinamică a cărei misiune, de la înființarea sa în 1978, a fost promovarea învățământului superior prin transmiterea de cunoștințe și generarea de idei noi la vârful societății.

Cheia succesului nostru la nivel național și internațional este calitatea și entuziasmul tuturor componentelor sale.

Apreciem meritul

În fiecare an, cei mai buni absolvenți ai Universității beneficiază de subvenții care includ reduceri de școlarizare pentru înscrierea la cursuri de masterat și facilitarea programelor de plasare a locurilor de muncă.

Atent

UNIUD oferă diverse servicii pentru a asigura bunăstarea studenților săi, astfel încât să îi ajute pe cei care au probleme de adaptare la viața universității sau cei care întâmpină dificultăți în timpul studiilor. Acestea cuprind laboratoare gratuite pentru managementul anxietății, metode de studiu, abilități eficiente de comunicare, atenție și meditație.

Învățarea în inima Europei

Universitatea Udine, situată în Udine, un oraș din regiunea Friuli Venezia Giulia, nord-estul Italiei, se află în inima Europei. UNIUD și Udine au o atmosferă relaxată, favorabilă studenților și se află la îndemâna ușor a multor locuri de interes din Italia, Europa și nu numai.

Spații de viață

În centrul experienței universitare, veți găsi cazare excelentă, facilități, asistență pentru studenți și viață socială. Campurile sunt toate spațioase, cu o mulțime de grădini și zone verzi.

Bibliotecile sunt bine echipate, astfel încât să puteți sta și studia în pace. Există cazare în sălile de reședință ale studenților sau, dacă preferați, puteți închiria un apartament în oraș. Puteți socializa cu colegii studenți la mașina de cafea sau la cantină.

Laboratoare și profesori

La UNIUD veți găsi un personal format din profesori dedicați, cu experiență și inspirație, care vă vor provoca să obțineți cât mai bine. Vei lucra cu cercetători entuziaști și lectori la prelegeri, seminarii și tutoriale și vei găsi timp și pentru un studiu independent.

Toți studenții sunt alocați un îndrumător personal, care vă va ajuta să rezolvați orice probleme întâmpinate. Există o mare varietate de laboratoare disponibile pentru dumneavoastră: laboratoare de știință de ultimă generație, laboratoare de limbi străine și săli de lucru.

Locații

Udine

Address
via Palladio 8
33100 Udine, Friuli-Venezia Giulia, Italia

Pordenone

Address
Via Prasecco 3/a
33170 Pordenone, Friuli-Venezia Giulia, Italia

Gorizia

Address
Via Diaz, 5
34170 Gorizia, Friuli-Venezia Giulia, Italia

Gemona del Friuli

Address
p.le D. Simonetti, 2
33013 Gemona del Friuli, Friuli-Venezia Giulia, Italia