Università degli Studi della Basilicata

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea a fost fondata in urma cutremurului teribil din 1980. La 23 noiembrie, un shake de gradul al zecelea al scalei Mercalli (magnitudine 6,9), a distrus Campania și Basilicata cauzând 2.914 decese. Cutremurul a fost urmat de intervenția statului pentru procesul de reconstrucție a zonelor afectate de cutremur, cu aprobarea Legii 219 din 1981, care a stat de fapt, proiectul nostru universitar.

"De aceea sărbătorim stante noastre anuale academicus 23 noiembrie a fiecărui an, pentru că universitatea este pentru oamenii din Lucania semn de renaștere și înviere, revenirea glorioasă a vieții, conștient de speranță spre un viitor mai bun." (Cosimo Damiano Fonseca, Rector al Universității din Basilicata, adresa de bun venit cu ocazia vizitei Papei, 1991) De fapt, principiul care stă la baza înființării unei Universitatea Basilicata merge înapoi în deceniul precedent. Nou format Regiunea Basilicata biserici fapt Formez (Centrul de pregătire și studii pentru sudul Italiei) 09 noiembrie 1971 un studiu preliminar, care a fost efectuat de un grup special de lucru și livrate 13 februarie 1973.

Dar numai după cutremur 1980, iar legile din 1981, proiectul a avut un impuls real și substanțial. Embrionul Universității, de fapt, este închisă la articolele 39 și 45 din Legea 219. În special, este 39 a pus piatra virtuală: "Începând cu anul universitar 1982-1983 și" a stabilit la Universitatea de Stat din Basilicata pe baza studiilor în putere ".

Imediat după ce au părăsit toate procedurile noastre de a pune structura academică, dintr-un punct de vedere al reglementării, organizatoric și logistic.

Universitatea "procesul de construire", trece apoi la 27 aprilie 1982, odată cu înființarea Comitetului tehnic și administrativ (compus din reprezentanți ai Regiunii, Ministerul Educației și politicieni), Lucan pentru a ajunge 21 iulie 1982 zi inaugurare a Senatului universitar din Roma, sediul central al Direcției generale pentru învățământul superior. De la 1 noiembrie 1982, pre edin ii comitetului și ale Senatului au fost luate de către Cosimo Damiano Fonseca, primul rector al Universității din Basilicata (poziție pe care a deținut până în anul universitar 1993-1994). La 30 august 1983, Statutul noii Universității LUCAN a fost aprobat prin Decretul Președintelui Republicii: comisia tehnico-științifică, care l-a elaborat au fost parte Sabino Cassese, Giovanni Marongiu, Junius și Sergio Luzzatto Zoppi.

patru facultăți sunt bine stabilite (Agricultura, Inginerie, știință, literatură) cu nouă programe de grad. inginerie hidraulică a reprezentat o inovație în scenariul de aprovizionare de formare, la care s-a adăugat o altă inovație pentru știință de predare zona: planificarea de conservare a solului și utilizarea terenurilor. La 23 noiembrie 1983 a fost Președintele Republicii, Sandro Pertini, pentru a inaugura anul universitar 1983-1984, pornind de fapt, activitățile programelor de gradul nouă. In timpul ceremoniei de inaugurare, rectorul Fonseca, de asemenea, el a specificat datele privind primele înregistrări, "" cu o întrebare care s-au dovedit a fi mult mai mare decât era de așteptat ": 892 de membri în total până la 5 noiembrie a aceluiași an, care 63 la suta de sex masculin si 37 la suta de sex feminin. 38 la suta au ales agricultura, 31 la suta de inginerie si de 20 la suta scrisori. In primii membri ai anului universitar vor fi apoi un total de 904. Populația de studenți, după o primă statică doi ani, în anul universitar 1986-1987 va fi de 1.530 de persoane (831 bărbați și 698 femei), la 2.237 în 1989 și 4.167 în 1994, pentru a ajunge la cifra de cinci mii de abonați (conform previziunilor proiectul inițial), în anul universitar 1999-2000, și ajunge la 7.500 în 2002-2003.

Pas cu pas înapoi la istorie dell'Unibas, era aceeași Pertini, 18 septembrie 1984 pentru a semna decretul de acordare a sigiliului de la Universitatea. Primul centru universitar a fost cel realizat în Potenza, prin Nazario Sauro, o suprafata de 142 de metri pătrați (în comparație cu aproximativ 96.000 de astazi pe care se extind polii Potenza si Matera). La sfârșitul anului 1986 a fost mai târziu a deschis inter-bibliotecă, în Potenza, prin Acerenza, care astazi isi are sediul in via Nazario Sauro: Colecția de cărți a fost de aproximativ 56.000 de volume, la care s-au adăugat altele 7.500, din diferite donații . La 13 iulie, anul 1988 o alta acelor zile importante au marcat pe calendarul Universității Lucan: noul șef al statului, Francesco Cossiga, de fapt, primește în Quirinal primii absolvenți. La data de 26 noiembrie, a fost în schimb, un prim-ministru, Ciriaco De Mita, pentru a participa la inaugurarea anului universitar 1988-1989. Și a fost De Mita, în 1990, pentru a participa din nou la deschiderea anului universitar. Ceremonia a fost îmbogățit, cu toate acestea, un alt moment istoric: a fost semnat pergament pentru punerea pietrei de temelie a Polo Macchia Romana, proiectat pentru a oferi Universității un al doilea pol în capitala Lucan, după cel original al Francioso.

În 1989 a fost apoi înființat (Institutul Regional pentru dreptul de a studia) Irsub care devine ARDSU în 1997, Agenția Regională pentru Dreptul la educație, pentru serviciile de îngrijire a studenților (de catering, cazare, burse , proiecte Socrates, Erasmus).

1991 este anul marilor vizite la universitate tânără. Primul a fost acela al Papei Ioan Paul al II-lea la 28 aprilie înapoi în Basilicata după tragedia cutremurului, care își amintește el aproape de populatiile Lucan, pentru a primi din mâinile rectorului medaliei aniversare a zecea.

"Universitatea este dedicată culturii, desigur, forma mai conștientă și angajată. Ea are, prin urmare, o relație nativă și esențială cu omul. cercetării culturale, care articulate proces de umanizare, implică întreaga realitate, de la persoana la comunitate, de la natura artei, din structurile sociale ale instituțiilor, și își propune să le facă în mod constant mai uman, mai consistent, adică, la demnitatea și libertatea "om". (Ioan Paul al II-lea, discurs în dell'Unibas sală, 1991)

Doar sub o lună mai târziu, 14 mai, 1991, este în schimb Președintele Republicii, Francesco Cossiga, pentru a primi medalia și să continue drumul trasat de către predecesorul său, Sandro Pertini, care a avut loc botezul la Universitate.

"Acești tineri doresc să spun că în primul rând, nu trebuie să pierdeți minunata ocazie, aș spune ocazie magic, că ei au în acești ani de studiu și de cercetare. De ani de zile, ei nu vor veni din nou. (...) Eu la voi, băieți din Basilicata, doresc să abordeze o altă invitație că, întrucât toate invitațiile are de asemenea excepții, apelul meu este de a avea curajul să rămână în această nefericită de Sud, iar în această țară săracă a Badlands dvs. " . (Francesco Cossiga studenților Lucan, discurs în dell'Unibas sală, 1991) După Cossiga, toți președinții Republicii vor vizita Universitatea: 6 decembrie 1993 este de până la Oscar Luigi Scalfaro, ales recent, să participe la inaugurarea 1993-1994 an universitar. Dupa ce Scalfaro, acesta va fi rândul lui Carlo Azeglio Ciampi 19 septembrie 2001, și mai târziu că Giorgio Napolitano 2 October, 2009.

Sediul central Matera, cu toate acestea, a fost inaugurat oficial în 1992: 07 februarie a fost orașul Sassi pentru a găzdui ceremonia de deschidere a anului universitar 1992-1993 în clădirea care găzduiește școala de specializare în arheologie (în comparație cu ceremoniile sediul în noiembrie Potenza), doar pentru a sublinia evenimentul. De asemenea, în 1992, dar pe 14 mai, el a pus prima piatră pentru construirea centrului stiintific al Macchia Romana, putere: structura (a cărei proiect preliminar a fost aprobat în 1987) a fost inaugurat la data de 11 februarie 2000, pentru completarea "Universitatea din Basilicata" harta "a scaunelor așa cum este în prezent.

Din 2010 până în 2012, reformele legislative au pus în aplicare o schimbare în structura Universității. Prevederile Legii 240 din 2010 - "Reguli privind organizarea universităților, personalului academic și de recrutare" - reglementate procedurile în baza cărora Universitatea a schimbat statutul, cu privire la organismele de conducere și în comun intern. Au fost stabilite în 2012 sunt șase structuri primare (patru departamente - Departamentul European și Culturi mediteraneene: arhitectură, mediu, patrimoniu cultural (decem), Departamentul de Matematică, Informatică și Economie (dimie), Departamentul de Științe (DiS) și departamentul de Stiinte umane (Disu) - și două școli, Inginerie (sI-UniBas) și Științe agricole, silvicultură, industria alimentară și SAFE a mediului), în care a transferat funcțiile celor douăsprezece Departamentele existente și opt facultăți.

Această școală oferă programe în:
  • Italiană

Vezi programe de masterat » Vedea Programe de Licență »

Programe

Această școală oferă și:

Masterat

Master Of Science într-un Singur Ciclu în Arhitectură

Campus Cu normă întreagă 5 anii October 2018 Italia Matera Potenza + 1 mai mult

Obiectivul educațional al cursului de masterat într-un singur ciclu, în conformitate cu Directiva 85/384 / CEE, este de a crea un profil profesional, care combină un anumit abilități de design la nivel arhitectural și urban la capacitatea de a sistemelor de fezabilitate de construcție a " lucru care a venit în sus, astfel încât să puteți urmări în mod competent rula corect de la estetica, funcțional, tehnic și economic. [+]

Obiectivul educațional al cursului de masterat într-un singur ciclu, în conformitate cu Directiva 85/384 / CEE, este de a crea un profil profesional, care combină un anumit abilități de design la nivel arhitectural și urban la capacitatea de a sistemelor de fezabilitate de construcție a " lucru care a venit în sus, astfel încât să puteți urmări în mod competent rula corect de la estetica, funcțional, tehnic și economic.

obiectivele de învățare

De-a lungul celor cinci ani de studiu, activitățile au o răspândire echilibrată între aspectele teoretice și practice, astfel încât să permită studenților să realizeze obiectivele de învățare de bază ca:

capacitatea de a proiecta scara clădirii, orașul și zona rurală; cunoașterea istoriei și a teoriilor arhitecturii; cunoașterea teoriilor și tehnicilor de restaurare; cunoștințe de proiectare și planificare urbană; cunoașterea de investigare și de pregătire a metodelor proiectului de construcție; cunoașterea de proiectare structurală, construcții și inginerie civilă; cunoașterea problemelor și a tehnologiilor fizice, pentru un design de construcție, care să ia în considerare factori de climă considerare; abilitățile tehnice pentru a proiecta în mod corespunzător clădiri, atât din punct de vedere al siguranței (structurale, a plantelor, de distribuție), atât din punct de vedere al factorului de cost, luând în considerare în domeniul reglementărilor de construcție. Activităților educaționale ... [-]

Master Of Science în științe Turistice și Moșteniri Culturale

Campus Cu normă întreagă 2 anii October 2018 Italia Matera Potenza + 1 mai mult

Master of Science este unic în Italia datorită combinației dintre tradiția studiilor și a cercetării în domeniul patrimoniului cultural și de Științe Agricole. Obiectivul nostru este de a lucra pentru absolvenții de a dobândi o educație în care modelele de turism cultural și de mediu sunt alimentate de discipline specifice industriei, creând astfel noi cifre și conștient de o nouă abordare a sectorului turistic. [+]

Master of Science este unic în Italia datorită combinației dintre tradiția studiilor și a cercetării în domeniul patrimoniului cultural și de Științe Agricole. Obiectivul nostru este de a lucra pentru absolvenții de a dobândi o educație în care modelele de turism cultural și de mediu sunt alimentate de discipline specifice industriei, creând astfel noi cifre și conștient de o nouă abordare a sectorului turistic.

Acest curs de studiu este conceput, prin urmare, pentru a stimula în studenți o mentalitate de întreprindere în turism, cultural și creativ. Desigur, partener privilegiat va fi noul Laboratorul de Matera, creată în cadrul Școlii proiectului național în patrimoniul cultural digital, care urmează să fie creată.... [-]


Videoclipuri

Benvenuti in UNIBAS!

Contactează

Università degli Studi della Basilicata

Adresă, linia 1 Università degli Studi della Basilicata, Via Nazario Sauro 85
85100 Potenza, Basilicata, Italia
website http://www.unibas.it/
Telefon +39 0971 202011