Citește Descrierea Oficială

UNICAL. Un caracter special

Ceea ce face Universitatea noastră specială este ansamblul de indivizi și lucruri care creează un proiect mare, istoric, strategic și cultural.

Această caracteristică nu trece neobservat, atunci când vizitează Arcavacata Campus, Mai ales dacă luăm în considerare istoria Sudul Italiei și Calabria, Care, în câteva alte ocazii au obținut rezultate remarcabile și semnificative similare.

De fapt, în ciuda ceea ce, din păcate, a avut loc în mai multe cazuri în sudul Italiei, nu a fost un concept grăbită și confuz în spatele acestui proiect. Deoarece concepția sa, Universitatea noastră a avut literalmente un suflet și o conștiință care dispun în prezent personalitatea și, prin urmare, caracterul său special.

Acest caracter unic al Campus Arcavacata este derivat exact din faptul că este una dintre puținele inițiative - nu numai în domeniul universitar - care a urmat un traseu precis bazat pe o viziune strategică de dezvoltare socială, economică și tehnologică. A fost o viziune ambițioasă obligat să facă diferența.

Proiectul de la Universitatea noastră a fost conceput în anii șaizeci, într-o perioadă de mari schimbări pentru țara noastră; dezbaterea economic, politic și cultural fructuos afectat inevitabil universități și rolurile lor și funcții în acel moment istoric special.

O astfel de dezbatere a fost chiar mai semnificative din punctul de vedere al Calabria, o regiune lupta pentru propria creștere și dezvoltare.

Era inevitabil să se întrebe ce fel de universitate a fost necesară pentru Calabria și ce caracteristici acest nou "creatura" a trebuit să dotate, deoarece a fost învestit cu atribuții mai largi și mai provocatoare decât cele atribuite în mod tradițional la o universitate: primul pentru a stimula și apoi să se alăture cu poziționarea dinamică și durabilă a regiunii noastre în contextul economic și social la nivel național.

A fost o cerere cultural care necesită un răspuns fără echivoc pentru a începe o nouă eră de angajament civil și renaștere, pivotează pe o instituție plasate strategic în centrul nevoile și perspectivele regiunii.

Un astfel de răspuns a fost adecvat și în conformitate cu "Profil", care noi universitățile au fost obligate să adopte la nivel internațional. Profilul Universității noastre a fost construit în jurul conceptului de Campus si a fost, și încă mai este, conceput ca un laborator mare de idei și de inspirație care au lasat amprenta, turnare astfel caracter special Universității.

Cu Universitatea din Calabria, Contribuțiile culturale și inovații care au fost experimentate de ceva timp, atât în ​​Europa, cât și în Statele Unite ale Americii, au fost importate în țara noastră și transferat la sistemul universitar național.

Primul și cel mai mare campus din Italia în curând a devenit un creuzet de creiere naționale și internaționale, care constituie încă marcă distinctivă Universității.

Dezbaterea privind noul concept de la Universitatea, care era pornit a fost încălzit, dar de nivel înalt și de mare importanță, și a implicat lideri politici proeminenți și intelectuali, cum ar fi Tristano Codignola, Luigi Firpo și Umberto Caldora, precum și mai multe alți reprezentanți laici Cultura -socialist care a jucat un rol-cheie în procesul de modernizare a țării în timpul anilor șaizeci.

Problema în discuție a fost modul în care Universitatea ar putea fi concepută pe baza unor criterii diferite de cele utilizate în trecut.

Pruncul Universitatea din Calabria a început cu dreptul, de asemenea, datorită entuziasmului extraordinar și contribuția puternică a fondatorului său și primul rector, Beniamino Andreatta. De fapt, la Universitatea din Calabria pionier o abordare nouă, într-un fel revoluționar, organizațională constă în crearea unor departamente. O astfel de aspect organizatoric a fost complet diferit de modelul pe care activitatea științifică academică a fost bazat până la acel moment.

Astfel, Universitatea noastră a început o reformă academic, precum și cultural și organizațional reală, care ar lăsa un semn în caracterul său experimental și orientate spre inovare.

În paralel cu această inovație, un alt proiect important a fost, de asemenea, în curs: o universitate care ar juca un rol-cheie în dezvoltarea și procesele de luare a relationare. Acest lucru a condus la decizia de a crea o universitate rezidentiala, un Campus - O altă particularitate a instituției noastre - pentru a facilita integrarea și schimbul cultural. Un "container fizic" a fost, prin urmare, necesar să se pună în aplicare acest proiect cultural și strategic. Un astfel de obiectiv a fost atins apoi printr-un concurs internațional pentru proiectul de la Universitatea din Calabria, care este încă unic în Italia.

De fapt, Universitatea noastră este singura, la nivel național, construit ca un Campus: aceasta este o dezvoltare în afara limitelor orașului, cu spatii foarte mari se întinde peste 200 de hectare de teren, și cu clădiri dezvoltate pe o suprafață totală acoperită de 400 de mii de metri pătrați.

Excelența proiectului și a caracterului său special este, de asemenea, susținută de numere: aproximativ 34 mii de studenți, 900 de cadre didactice, 760 personalul tehnic și administrativ; 6 facultăți, 25 de departamente și peste 80 de cursuri de studiu (care cuprind cursuri de master și un singur ciclu, cursuri de gradul de specialitate); 13 Centre de interdepartamentale; 3 Centre de excelență, 2 școli de studii postuniversitare (în Clinical Pathology și educație secundar), o Scoala de Studii Avansate în administrația publică; 170 săli de clasă, cu o capacitate totala de 14,273 de locuri; cea mai mare facilitate de bibliotecă în sudul Italiei (aproximativ 400 de mii de volume, 900 de locuri și 300 de puncte de acces de calculator); 3 centre de servicii comune; o grădină botanică; un Muzeu de Paleontologie; un Centru de Service limbă; o capacitate totala de cazare de 3.000 de locuri de cazare; cantinele cu 1.200 de locuri (3.500 mese pe zi, mai mult de 1 milion de mese in fiecare an); 5.000 locuri de parcare; transport public de peste 28 de mii de studenți pe zi; facilități sportive avansate pentru orice tip de activitate sportivă, de asemenea, la un nivel profesional. În plus, campusul este prevăzut cu un Centru de Sanatate cu un post de prim ajutor, o sucursală a unei bănci, un oficiu poștal, două teatre (cu două sute și sute de locuri, șapte respectiv); două cinematografe, cu o capacitate de 250 de locuri fiecare; două teatre în aer liber; și o pepinieră zi (una dintre puținele de acest fel în Italia) pentru copii în vârstă de șase ani, peste 50 de trei luni pentru a.

Universitatea a promovat, de asemenea, mai mult de 220 de acorduri bilaterale cu universități europene participante la LLP - Programul de învățare pe tot parcursul vieții (fostele programe Socrates și Leonardo), pentru studiu și activități de cercetare (cu aproximativ 320 de studenți în străinătate și peste 110 de studenți de intrare în fiecare an), și cu consorții stabilite cu alte universități italiene și străine, cu scopul de a dezvolta servicii pentru plasarea studenților în companiile europene sau centre de cercetare și de a organizarea de cursuri de doctorat.

Aceste cifre plasează Universitatea din Calabria în poziție de lider printre cele mai mari universitati din Italia, ca și pentru standarde de calitate a serviciilor si eficienta.

Dar cifrele nu sunt singurul referință pentru a măsura succesul de la Universitatea noastră. De fapt, ea a câștigat poziții restante pe scară națională, pentru care a obținut resurse considerabile pentru a fi alocate activităților didactice și de cercetare prin mijloace competitive, numai după ce a trecut testele de selecție riguroase.

Este aici, în acest campus superb situat într-un cadru uimitor de lumină și culoare, în cazul în care lucrăm și atât de mulți oameni au lucrat pentru ei și pe alții mai bine; este de aici că, în aceste câteva decenii, am văzut atât de mulți studenți decolarea spre cariere profesionale și academice strălucitoare.

Este aici, în acest mediu prietenos și funcțional, pe care le vedem atât de mulți tineri să crească și de tren în fiecare zi, dispuși să lucreze modul lor de până și de export reputația Universității din întreaga lume.

Ei sunt, studenții noștri, care mai bine afișează caracterul special al Universității noastre. Și ei sunt la fel de special ca fiind locul unde ei a lua lor de formare. Ele sunt special deoarece Calabria și modul nostru de viață obișnui să fie flexibile și tolerant, dar intenționată și ferme în care arată abilitățile lor, contribuind astfel pentru a sparge unor stereotipuri bine cunoscute, și, în general nefondate,.

Ele sunt la fel de speciale și experiența format din aspecte sociale și interdisciplinare, precum și schimbul cultural pe care numai un mare Campus poate oferi. În aceste pagini, principalele caracteristici, precum învățătura și activelor organizatorice, făcând această Campus o Unicum în Italia, va fi prezentat pe scurt.

Programe predate în:
  • Engleză
  • Italiană

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

University of Calabria

Încărcările cursului sunt exprimate în credite în conformitate cu Sistemul european de transfer și acumulare a creditelor (ECTS). Trei credite ECTS corespund la aproximat ... [+]

Informații despre cursÎncepând cu anul universitar 2015/2016, cursul de licență va începe să ofere un nou curriculum.Elevii înscriși în anul universitar 2014/2015 sau înainte ar trebui să se refere la vechiul curriculum: Master în Informatică - Structura vecheÎn anul universitar 2015/2016 al noului curriculum va fi activat numai primul an și vechiul curriculum, primul an va fi dezactivat.

Încărcările cursului sunt exprimate în credite în conformitate cu Sistemul european de transfer și acumulare a creditelor (ECTS). Trei credite ECTS corespund la aproximativ 28 de ore de contact, numărul între paranteze este numărul de credite ECTS dedicate activității de laborator (un credit ECTS al activității de laborator corespunde unui număr de 12 ore de contact). Pentru mai multe cursuri spre primul grad, este oferit un serviciu de îndrumare. Timpul, programul de examinare și calendarul academic sunt disponibile numai în limba italiană.... [-]

Italia Rende
Octombrie 2019
Engleză,Italiană
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Calabria

Departamentul de Științe Umaniste de la University of Calabria este mândru să anunțe lansarea unui nou program de Master of Arts, care va intra în vigoare din anul univer ... [+]

Cursuri de masterat în Filologie Modernă

Departamentul de Științe Umaniste de la University of Calabria este mândru să anunțe lansarea unui nou program de Master of Arts, care va intra în vigoare din anul universitar 2015-2016. MA în Studii italiene este una dintre programele disponibile de Master of Arts în Filologie Modernă și a fost special conceput pentru studenții internaționali.

Programul urmărește formarea viitorilor profesori și profesori care doresc să difuzeze limba și cultura italiană în străinătate. Cursul va ajuta elevii să dobândească și să-și consolideze cunoștințele despre istoria și cultura italiană și abilitățile lingvistice puternice în limba italiană vorbită și scrisă.... [-]

Italia Rende
Octombrie 2019
Engleză,Italiană
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Calabria

Master în Finanțe și Asigurări oferă studenților cunoștințe aprofundate pentru proiectarea și gestionarea produselor financiare și de asigurare complexe, pentru înțeleger ... [+]

Master în doi ani de Master în Finanțe și Asigurări (120 ECTS)

Master în Finanțe și Asigurări oferă studenților cunoștințe aprofundate pentru proiectarea și gestionarea produselor financiare și de asigurare complexe, pentru înțelegerea organizării piețelor financiare, pentru definirea și gestionarea sistemelor de securitate socială și pentru măsurarea riscurilor legate de finanțele individuale și produse de asigurare.

Curriculum-ul oferă cursuri avansate de finanțe matematice, econometrie financiară, matematică pentru asigurarea de viață și asigurări generale, economia piețelor financiare, legislația financiară și de asigurări. La sfârșitul cursului, absolvenții de finanțe și asigurări au abilitățile de a lucra în cadrul instituțiilor financiare și de asigurări private, autoritățile care controlează instituțiile de piață, pensiile publice sau ca consultant pentru evaluarea și gestionarea produselor complexe și a riscurilor atașat acestora. Cursul permite, de asemenea, obținerea calificării unui actuar, sub rezerva concurenței.... [-]

Italia Rende
Octombrie 2019
Engleză,Italiană
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

English

University of Calabria
Address
Università della Calabria via Pietro Bucci 87036 Arcavacata di Rende, Cs
Rende, Calabria, Italia
Website
Număr de telefon
+39 0984/495060