University of Pavia

Introducere

Citește Descrierea Oficială

University of Pavia . Avansarea cunoștințelor din 1361

University of Pavia este una dintre cele mai vechi instituții academice din lume, fondată în 1361. Pavia a fost un oraș-campus încă de la fondare și chiar astăzi oferă celor 24.000 de studenți o experiență unică în Italia și rară în Europa: studiază la 20 de colegii universitare care sunt în mare măsură independenți de structura administrativă a Universității. University of Pavia acoperă toate domeniile și este compusă din 18 departamente care oferă programe de studiu la toate nivelurile, de la diplomele de licență la programele de doctorat. Pavia este un oraș mic din nordul Italiei, cu 70.000 de locuitori și peste 24.000 de studenți. Situat la numai 30 km sud de Milano, cu trenuri regionale și suburbane, la fiecare 10 minute. Pavia este, de asemenea, la îndemâna graniței cu Elveția, Como și lacurile, precum și Genova și coasta Liguriei. Fondată în epoca romană, a fost capitala Regatului Lombardilor timp de peste două secole și această moștenire fascinantă a străzilor înguste, bisericilor antice, clădirilor elegante rămâne intactă și vie zi și noapte, cu studenții care se bucură de punctele lor preferate de întâlnire. Viața culturală în Pavia este intensă cu 19 muzee și colecții (14 în cadrul Universității), 2 centre culturale, 4 biblioteci publice și 18 biblioteci universitare, 4 cinematografe și teatre, 10 săli de întâlnire social-culturale, un colegiu muzical și 2 școli civice de muzică și arte. Viața în Pavia este atât plăcută cât și accesibilă, în special în comparație cu costurile de locuit și locuințe mult mai mari în Milano și în alte centre urbane din Lombardia. Campusul Pavia oferă o experiență universitară unică studenților care se pot bucura de nenumărate evenimente, festivaluri, expoziții, concerte și activități sportive, la toate nivelurile

Sistemul de colegii: unic în Italia

Pavia, ca și Oxford și Cambridge în Marea Britanie, are un sistem unic de colegiu în Italia , care datează din secolul al XVI-lea. Fiecare dintre cele 20 de colegii Pavia, care în total găzduiesc aproximativ 2.000 de studenți, are propria istorie și oportunități particulare de oferit, inclusiv acces la multe programe de studiu și activități sportive în străinătate.

Institutul pentru Studii Avansate (IUSS) oferă cursuri suplimentare studenților cu cele mai performante colegii noastre. Aceste programe la nivel avansat pentru câștigători înalte sunt organizate pe teme în patru domenii academice diferite: Științe umane, Științe sociale, Știință și tehnologie și Științe biomedicale. Studenții care își finalizează cu succes studiile la IUSS obțin o diplomă suplimentară, alături de diploma lor universitară. Viața universității își propune să creeze o comunitate deschisă în care realizările academice, evenimentele tradiționale, petrecerile și rivalitățile sportive joacă toate un rol. În colegiu, studenții își pot construi și prima rețea profesională. Accesul la colegii se face pe baza criteriilor de merit și a unui sistem de taxe bazat pe veniturile parentale. Astăzi, Pavia poate conta pe 4 colegii bazate pe merit; 12 colegii publice; și 4 colegii private.

Pavia, orașul sportului

Pentru Pavia, titlul „Orașul European al Sportului 2014” servește drept meritată recunoaștere internațională pentru excelența noastră de durată în sport . Centrul Sportiv Universitar (CUS) promovează sportul în rândul studenților înscriși în universitate, oferind o gamă largă de cursuri și organizarea de campionate și turnee. Cu echipele sale, CUS Pavia participă la competiții naționale și internaționale, cum ar fi Jocurile Universității Mondiale. Mai exact, sportul în Pavia înseamnă:

 • Jocurile Olimpice și Campionatului Mondial
 • Pavia-Oxford-Cambridge-Pisa
 • Campionate universitare în principalul sport de echipă
 • Turnee Intercollege
 • Programe sportive concepute special pentru studenții cu dizabilități
 • Facilități concepute pentru bunăstarea fizică a studenților, integrate cu pregătirea universitară.

Pavia, orașul sănătății, tehnologiei și cercetării

Universitatea oferă 17 programe de doctorat internaționale organizate în 5 macro-arii: • Știință și Tehnologie • Inginerie științifică • Științe ale vieții • Umanități • Științe sociale University of Pavia are într-adevăr o tradiție de cercetare la nivel înalt și numără trei câștigători ai Premiului Nobel printre profesori plini (Camillo Golgi, Giulio Natta și Carlo Rubbia). Aici au predat și Alessandro Volta, Albert Einstein, Gerolamo Cardano și Ugo Foscolo. Universitatea este un promotor activ al cercetării în colaborare cu cele mai prestigioase instituții academice din lume, făcând din Pavia un centru tehnologic modern pentru cercetări avansate privind reducerea riscului seismic (EUCENTRE), tratamentul cancerului (CNAO), energia nucleară (LENA). Șapte centre de cercetare au sediul în Pavia, iar alte 21 sunt localizate în diferite site-uri în colaborare cu alte instituții, pe lângă 42 de centre interdepartamentale de cercetare care efectuează cercetări de bază și interdisciplinare de bază și aplicate. De asemenea, sprijină inițiativele de start-up și spin-off: 25 generate doar în ultimul an. Activitățile de cercetare au avut ca rezultat 7 brevete internaționale în 2013. Universitatea tocmai a început un nou proces de selectare a proiectelor-pilot și a lansat recent Universitiamo: prima platformă de proiecte universitare italiene de crowdfunding.

De asemenea, University of Pavia combină cercetarea și tratamentul în trei spitale universitare de vârf, unde sunt angajați aproximativ 12.000 de profesioniști. În 1987, Universitatea și-a înființat Centrul de Cooperare și Dezvoltare Internațională (CICOPS ) . Oferind burse și susținând studii comune și proiecte internaționale de cercetare, CICOPS lucrează la crearea unei rețele în continuă creștere de contacte internaționale, care să includă universități străine, guverne și organizații internaționale neguvernamentale. Din 1998, peste 200 de burse au fost acordate academicienilor din 55 de țări diferite pentru a efectua cercetări în Pavia.

Dimensiunea internațională

University of Pavia este dedicată pregătirii studenților săi pentru învățarea pe tot parcursul vieții și provocărilor cu care se confruntă ei într-o lume din ce în ce mai complexă și diversă. Pentru a familiariza studenții și personalul cu dimensiunea globală a relațiilor internaționale actuale, peste 200 de programe de schimb sunt disponibile în locații din întreaga lume. Schemele de mobilitate, cum ar fi Erasmus pentru studii și stagii, Fondul pentru cooperare și cunoștințe și multe alte programe internaționale din UE și non-UE oferă subvenții atât studenților locali, cât și celor viitori, locali și internaționali. În fiecare an, câteva sute de participanți beneficiază de aceste oportunități și au șansa de a adăuga o dimensiune internațională valoroasă curriculumului lor. Strategia internațională a University of Pavia stabilește trei obiective clare pentru a-și păstra și consolida poziția în rândul principalelor universități din lume cu intensitate de cercetare:

 • Introducerea internaționalizării în activitățile noastre principale de predare și cercetare
 • Crearea recrutării durabile a studenților internaționali de înaltă calitate
 • Dezvoltarea și menținerea parteneriatelor strategice de înaltă calitate, precum și a programelor comune cu parteneri din întreaga lume

Cursuri

University of Pavia fost creată inițial în jurul școlilor de drept și umaniste, urmată curând de medicină. De-a lungul secolelor, gama de cursuri oferite s-a extins la științele naturii, științe pure, inginerie, științe politice și farmacologie și, mai recent, la psihologie, comunicare și științe sportive, confirmând astfel vocația lui Pavia ca universitate multidisciplinară. University of Pavia oferă 83 de cursuri (atât de licență, cât și de master ) în:

 • Inginerie și Arhitectură
 • Matematică, fizică și științe naturale
 • Economie
 • Lege
 • Medicament
 • Literatură, Limbi și Filozofie
 • Farmacologie Sănătate Profesii
 • Stiinte Politice
 • Psihologie
 • Studii de comunicare
 • Științe sportive
 • Muzicologie
 • Turism

Unsprezece programe de masterat internaționale predate în engleză de personalul academic și profesorii vizitatori - internaționalizează universitatea din interior și marchează o creștere semnificativă a numărului de studenți de peste mări:

1 Master cu un singur ciclu (6 ani): Medicină și Chirurgie

10 cursuri de master de doi ani în limba engleză:

De asemenea, University of Pavia oferă un an al fundației , un curs pregătitor adaptat potențialilor studenți care doresc să acceseze studii universitare de licență la University of Pavia , conceput special pentru studenții care nu împlinesc minim 12 ani de școlarizare.

University of Pavia se remarcă prin numeroasele sale cursuri postuniversitare, de la programe de cercetare la cursuri destinate să obțină intrarea în anumite profesii:

 • 29 de cursuri postuniversitare, care variază de la domeniile medical, medical și farmaceutic până la sectorul științific. O trăsătură obișnuită printre acestea este temele fundamentale studiate în domenii foarte specializate, precum și abordarea interdisciplinară adoptată.
 • 17 programe de doctorat internațional organizate în 5 macro-zone (știință și tehnologie; Inginerie științifică; Științele vieții; științe umane și științe sociale) și 4 cursuri de doctorat comun cu universitățile UE.
 • 51 Școlile de specializare medicală
 • 1 Scoala de Specializare pentru Profesiile Juridice

Cursuri de masterat, cursuri de perfecționare și programe de doctorat sunt de asemenea oferite de Institutul de Studii Avansate din Pavia (IUSS).

În această situație neobișnuită cauzată de Covid-19, University of Pavia a activat următoarele inițiative excepționale pentru susținerea didacticii și studenților în timpul carantinei.

prelegeri

Prelegerile sunt oferite prin intermediul instrumentelor de învățare electronică. Prelegerile sunt furnizate sub formă de fișiere audio / video, cu diapozitive sau alte materiale didactice digitale și chiar prin streaming live până la sfârșitul lunii iunie și probabil chiar până la sfârșitul lui iulie. Pentru informații suplimentare despre cum să vă înregistrați pentru cursuri la distanță, consultați acest video-tutorial

Link către platforma de învățare la distanță a University of Pavia : http://idcd.unipv.it/kiro3/

examene

Examenele orale și scrise au loc la distanță folosind instrumente și software adecvate (Skype, Zoom, Google Hangouts). Tutorial pentru examene scrise ( href = "http://news.unipv.it/?p=47200 ).

Examenele de absolvire

Examenele de absolvire au loc de la distanță folosind Skype sau alte instrumente de conferință web. Cererea de absolvire, teză și celelalte documente necesare pot fi depuse online ( href = "https://web.unipv.it/come-procedere-con-la-domanda-di-laurea/ ).

Taxa universitară

Termenul limită pentru plata taxei universitare a fost amânat la 30 mai ( href = "http://news.unipv.it/?p=46928 ).

Biblioteci

Rămâi sănătos, rămâi activ și fă sport acasă

 • Centrul sportiv CUS Pavia a lansat inițiativa „Train @ Home”, care constă în două tipuri de sesiuni online: „Training” pentru a rămâne sănătos și în formă, și „lecție la distanță” pentru a urma cursuri și antrenamente în săli virtuale unde elevii pot interacționează cu formatorii. Lecția și pregătirea sunt programate săptămână de săptămână și sunt disponibile pe site-ul web ( href = "http://www.cuspavia.org/trainhome-con-il-cus-pavia/ ) din CUS Pavia.
 • Studenții Programului de licență în Științe Fizice și Laboratorul de Activitate Motor Adaptată (Laboratorio di Attività Motoria Adattata, LAMA) au pregătit o listă de redare YouTube conținând exerciții pentru a vă antrena și a vă menține în formă. Videoclipurile pot fi găsite pe această pagină href = "https://www.youtube.com/playlist?list=PLihdBaXFbcCYrvo73BspACYMlZFXLeXOr .

Pagina web cu întrebări frecvente

Locații

Pavia

Università di Pavia Facoltà di Farmacia

Address
Corso Strada Nuova, 65
27100 Pavia, Lombardia, Italia
Număr de telefon
+39 0382 987370

Milano

Address
Milano, Lombardia, Italia

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră