University of Parma

Introducere

Citește Descrierea Oficială

University of Parma este o Universitate de Stat. Ca atare, este autonom și are autonomie administrativă, organizatorică și contabilă, oferind servicii publicului larg. La 13 martie 962, împăratul Ottonian I i-a conferit lui Uberto, episcopul de Parma, inițierea Universității în „Diplomă” - un document care a acordat episcopului puterea de a comanda și de a alege conducători legali („eligere et ordinare notarios”) . Acest document a fost fundamentul creării unei instituții de învățământ care va dura secole mai târziu și care se păstrează și astăzi în Arhivele Episcopului din Parma.

Universitatea deține 18 departamente, 35 de cursuri de prim grad, 6 cursuri de un ciclu, 38 de secunde , precum și multe școli postuniversitare, cursuri postuniversitare de formare a profesorilor, mai multe programe de masterat și doctorat de cercetare (doctorat).

Studenții pot alege între cursuri pe arte și științe umane, economie, inginerie și arhitectură, alimentație și agricultură, drept și studii sociale, științe fizice și naturale ale matematicii, medicină și chirurgie, farmacie, medicină veterinară.

Dimensiunea ideală a Universității (30.000 de studenți, cu peste 5.000 de absolvenți pe an, și aproximativ 2000 de cadre didactice și personal) și condițiile de viață din Parma atrag un număr mare de studenți din toată Italia. Mai mult de două treimi din studenții noștri înregistrați provin din afara Parma și provincia Parma, ceea ce situează Universitatea în rangul cel mai înalt pentru atragerea celor mai nerezidenți la nivel național.

Diferitele locații ale Universității permit studenților să studieze în structuri confortabile și eficiente în apropierea zonelor verzi, cum ar fi Campusul : o zonă de 77 de hectare la sud de oraș care găzduiește departamente științifice, campusul nostru este format din departamente, săli de conferințe moderne și bine dotate , zone de studiu confortabile, laboratoare avansate din punct de vedere tehnologic și un centru CNR - precum și mai multe facilități sportive, un centru de conferințe și o cantină. Această combinație semnificativă de structuri și oameni este absolut unică pe scena universității italiene.

Cealaltă așezare universitară se află în inima orașului, cu clădirea centrală a Universității care găzduiește rectorul, birourile administrative și Departamentul de drept. În inima orașului se află și Școala Medicală, în zona Spitalului, Departamentul de Economie, Departamentul de Arte, Litere, Istorie și Științe Sociale și Departamentul de cultură antică, Filozofie, Educație și Limbi moderne. În cele din urmă, Departamentul de Medicină Veterinară este situat la marginea de nord-vest a orașului.

În inima orașului, clădirea centrală a Universității găzduiește rectorul, birourile administrative și Dreptul. Școala medicală se află și în oraș, situată în spital, în timp ce economia și științele politice sunt lângă Parco Ducale. Artele, Filosofia și Psihologia își au campusurile în centrul vechi al orașului, iar Medicina Veterinară este situată la marginea de nord-vest a orașului.

Activitățile și facilitățile University of Parma atrag participarea unui corp de studenți în continuă creștere. Există servicii de informare și consiliere în carieră pentru a ajuta studenții cu alegerile lor legate de universitate, relații bune cu universitățile străine și un schimb viu de studenți în ceea ce privește programele comunitare, inclusiv multe burse disponibile. Bibliotecile, laboratoarele de calculatoare și punctele de acces la internet, reședințele și cantinele de studenți, locurile de muncă cu fracțiune de normă, activitățile culturale, un număr fără taxă și consilierea în carieră post-absolvire sunt disponibile tuturor studenților - împreună cu interviuri și cursuri scurte pentru a ajuta absolvenții noștri pentru a găsi locuri de muncă.

Multe facilități sunt disponibile studenților pentru a îmbunătăți calitatea studiilor și a vieții universitare. Unele dintre acestea sunt serviciile gratuite de e-mail și ad-hoc pentru studenți cu dizabilități, cursuri de limbi străine la Centrul de limbi străine. De asemenea, studenții se pot înscrie la examene prin internet, pot descărca formulare administrative sau accesa e-mailul personal furnizat fiecărui student de către universitate, creând astfel un canal de comunicare rapid și precis.

Site-ul University of Parma oferă studenților informații actualizate în mod regulat și interfața ideală pentru comunicarea cu Universitatea.

Studenții au și multe oportunități în sportul condus de University of Parma CUS, cu cursuri la toate disciplinele într-o serie de structuri - piscina noastră, pista de atletism, terenurile de tenis, terenurile de fotbal, curtea de golf, terenurile de baschet, terenurile de rugby etc.

Muzeele, cum ar fi CSAC din Abbazia Paradigna ( www.csacparma.en ) cu o impresionantă colecție de opere de artă italiene (de la design, arhitectură, ilustrație, publicitate, fotografie), Grădinile Botanice, muzeele de științe naturale și alte colecții științifice , apoi corul universității: acestea sunt activitățile culturale și, de asemenea, oportunitățile de studiu.

Studenții internaționali vor fi bineveniți la Erasmus și la Căminul Internațional de lângă biserica San Francesco, în inima orașului, și vor profita de cursuri de limba italiană special predate pentru a ajuta studiul academic.

Două cursuri de gradul II sunt predate în totalitate în engleză, în timp ce există o ofertă din ce în ce mai mare de cursuri predate în limba engleză în cursul Master Architecture of Science, în cursurile de inginerie și în cadrul cursurilor de științe umaniste.

Locații

Parma

Address
Parma, Emilia-Romagna, Italia

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră