University Of Bergamo

Introducere

Citește Descrierea Oficială

O Universitatea din Bergamo este situat în Lombardia, o regiune din nordul Italiei, cu mai mult de 10 milioane de locuitori și una dintre regiunile cu cea mai mare PIB-ul pro în Europa. Cu o istorie mai veche decât întemeierea Romei, Bergamo a crescut ca un oraș-cheie în vremuri medievale, iar acum este o punte de legătură între Vest și Europa de Est: aeroportul său este hub-ul Europa de Sud pentru Ryanair și a altor companii aeriene low cost, de cotitură peste 9 milioane de pasageri în 2012.

Universitatea din Bergamo este o universitate de stat cu aproximativ 16.000 de elevi (studenți și absolvenți), și mai mult de 300 de doctoranzi. Numărul de studenți este în creștere în fiecare an, cu o rată de creștere de 7% pe an între 2001 și 2011. Un personal de 656 de membri (331 profesori si cercetatori, 95 asistă personalul academic, 230 personalului administrativ și tehnic) oferă un mediu științific și de predare dinamic deschis la inovații.

Cele 7 departamente și centre de cercetare de la Universitatea din Bergamo sunt strict împletesc în viața orașului. Acestea sunt grupate în trei campusuri situate în trei zone diferite:

Campus de Economie si Drept

în orașul Bergamo la câțiva pași de stația de tren

Campus de Științe Umaniste în orașul medieval de Sus Campus de Inginerie

în Dalmine, la marginea de Bergamo industriale în interiorul parcului știință "Kilometro Rosso"

Locații

Bergamo

Università degli Studi di Bergamo

Address
Università degli studi di Bergamo
via Salvecchio 19

24129 Bergamo, Lombardia, Italia

Programe

Masterat