Sapienza University of Rome

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea Sapienza din Roma, fondat în 1303 de Papa Bonifaciu al VIII-, este una dintre cele mai vechi universități din lume și un interpret de mare printre cele mai mari universitati din clasamentele internaționale.

De la înființarea sa în urmă cu peste 700 de ani Sapienza a jucat un rol important în istoria italiană și a fost direct implicat în modificările cheie și evoluțiile din societate, economie și politică. Aceasta a contribuit la dezvoltarea științei și culturii italiene și europene în toate domeniile de cunoaștere.

Viitorul Sapienza începe astăzi datorită trecutul său bogat și contribuția întregii comunități Universitatea, ale cărui obiective principale sunt de cercetare, predare și educație. Facultate, studenți, personal tehnic și administrativ fac parte din această comunitate și datorită competențelor și responsabilităților care le revin, toate contribuie la reputația și creșterea.

Principalul campus, proiectat de Marcello Piacentini, a fost deschis în 1935. Acesta este situat aproape de centrul orașului, și este cea mai mare din Europa - un oraș adevărat într-un oraș în care activitățile de predare sunt integrate cu bibliotecile, muzeele, precum și servicii complete de studenți. Facultăților și departamentelor, de asemenea, își desfășoară activitatea în locații descentralizate în diferite părți ale orașului. Există alte două campusuri universitare în altă parte în Lazio.

Sapienza oferă o gamă largă de cursuri, inclusiv programe de gradul, cursuri de doctorat, una până la două cursuri profesionale an și specializare Școlile din mai multe discipline, conduse de 63 de departamente și 11 facultăți. Cu anul universitar 2011-2012, Universitatea a inaugurat Școala de Studii Avansate și evaluează candidați pe baza de merit de învățământ, care oferă studenților cu cursuri și activități menite să încurajeze și dezvoltarea capacităților lor, prin îmbogățire științifică, culturală și interdisciplinară.

Este în fiecare privesc o cercetare și didactice universitare: Sapienza desfășoară cercetare științifică remarcabilă în cele mai multe discipline, obținerea de rezultate impresionante atât la nivel național și internațional.

Sapienza îmbunătățește, de asemenea, de cercetare, oferind oportunități de a mediul academic pe o scară globală. Datorită unui program special pentru vizitarea profesori, mulți cercetători străini și lectori vizita periodic la Universitatea și contribuie din plin la calitatea programelor de educație și cercetare.

Unii 8.000 de studenți străini sunt înscriși în mod regulat la Sapienza. În afară de aceasta, Sapienza încurajează schimbul internațional: există peste 1.100 de studenți de intrare și ieșire de schimb pe an, datorită mai multe programe de mobilitate.

Misiune și Valori

Sapienza University of Rome este o comunitate ale cărei obiective principale sunt de cercetare, predare și educație. Facultate, studenți, personal tehnic și administrativ fac parte din comunitate și datorită competențelor și responsabilităților care le revin, toate contribuie la reputația și creșterea. Sapienza își propune să contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea societății bazate pe cunoaștere prin cercetare, educație de înaltă calitate și cooperarea internațională. Sapienza este o organizație autonomă, o parte interesată în principal comunitatea științifică internațională și un partener fundamental în domeniul educației de calitate și de cercetare. În plus, este, de asemenea o parte esențială a economiei locale și naționale.

Valori fundamentale care definesc identitatea Sapienza sunt:

Libertatea de gândire și de cercetare, pentru a garanta cultură pluralistă și idei; Responsabilitate socială, astfel încât cercetarea și educația contribuie la dezvoltarea socială și economică a societății italiene, orașele sale și a națiunii; Autonomia, în domeniile educației, cercetării și organizarea; Concurență, în interiorul și în afara sistemului universitar; Participarea tuturor facultate, studenți, tehnic și administrativ personal; Interacțiune strânsă între predare și de cercetare pentru a promova o mai mare integrare; Inovație în cercetare și educație ca o formă de investiții viitoare; Transparența, în special între Universitatea și studenților săi; Îmbunătățirea continuă ca un principiu director în organizarea și management; Dezvoltarea abilităților profesionale prin procese educaționale; Servicii eficiente pentru studenți și alți membri ai comunității

Locații

Roma

Sapienza University of Rome

Address
Piazza Borghese 9
00186 Roma, Lazio, Italia
Număr de telefon
+39 06 49911

Programe

MA
MSc
Masterat