Scuola Politecnica di Design SPD

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Scuola Politecnica di Design SPD

Un atelier de creație pentru descoperirea, înțelegerea și schimbul de idei și experiențe.
Prima școală din Italia pentru design și comunicare, fondată în 1954.

Din 1954, această școală a lucrat cu design italian, a văzut că se dezvoltă și se dezvoltă în ceea ce o cunoaștem astăzi. Artistul Nino di Salvatore a înființat SPD în 1954. Ca pictor și sculptor, el a captivat și a adus împreună artiști, designeri, profesioniști și studenți de pe cinci continente diferite. Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe au învățat toate la SPD. Oaspeții de la școală includ Achille Castiglioni, Rodolfo Bonetto, Roberto Sambonet, Donald Norman și Tomato. Astăzi, lucrăm alături de tinerii noștri designeri, experimentând cu proiecte și proiecte reale, pregătindu-ne noi talente , printre care Piero Lissoni, Stefano Giovannoni, Denis Santachiara și Andrea Branzi.

Există mereu lucruri pe care le poți descoperi, regândi, transforma. În Milano, capitala designului, SPD organizează cursuri anuale de masterat. Cu peste 50 de ani de experiență în domeniu , aceste cursuri variază de la designul produsului până la designul interior, de la comunicare la multimedia. Didactica este personalizată, într-un mediu de dimensiuni umane care promovează un contact facil cu facultatea și personalul.

Programele de studii au o orientare puternică spre proiecte reale, menținând un contact strâns cu companii și profesioniști.

Premii

Un trecut remarcabil a fost extrem de satisfăcător, cu o recunoaștere excepțională a școlii: văzând expoziția la Biennale di Venezia în 1986, la Carrousel du Louvre și la Centrul Georges Pompidou din Paris; "Medaglia d'Oro" la a zecea Triennale din Milano și chiar "Compasso d'Oro" acordat de ADI -Associazione Disegno Industriale în 1994; să nu mai vorbim de onoarea de a fi acordat de două ori premiul SMAU pentru Design Industrial

Locații

Milano

Address
Scuola Politecnica di Design SPD Via Carlo Bo 7
20143 Milano, Lombardia, Italia