Milano Fashion Institute

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Milano Fashion Institute este un consorțiu înființat pentru a oferi învățământ superior în sectorul modei de trei universități din Milano: Universitatea Bocconi, Universitatea Cattolica și Politecnico din Milano. Aceste trei universități reprezintă un centru internațional de excelență, pe baza experienței consolidată în activitățile de cercetare și de formare pentru întreprinderile din sectorul modei în domeniile management, comunicare și design. Astfel, Milano Fashion Institute este o inițiativă unică în Europa pentru abordarea interdisciplinară a competențelor contribuit aplicată de către partenerii academice. Programul de instruire presupune cadre universitare și cercetători în economie și discipline de management de la Universitatea Bocconi, în științe sociale și Comunicare de la Universitatea Cattolica, și în Tehnologie și Design de Politecnico din Milano. De obicei, programele din industria modei implica doar una sau două dintre aceste discipline și, prin urmare au dificultăți introducerea studenților la gama foarte mare de probleme ridicate de procesele creative, de producție și de comunicare implicate în afaceri de moda.


Programul Milano Fashion Institute, pe de altă parte, își propune să ofere studenților cu abilitățile de specialitate interdisciplinare au nevoie pentru a gestiona în mod eficient întregul proces de desgin, producției și comunicarea de produse de moda.

Participarea la un maestru de IFM oferă o oportunitate cultural, personală și profesională unică de a petrece o perioadă foarte intensă în Milano, una dintre cele mai importante capitale ale modei mondiale.

Legăturile puternice între Milano și de moda, înființat în a doua jumătate a secolului trecut, nu sunt reprezentate exclusiv de buticuri si magazine, care sunt tipice pentru orașele cele mai cosmopolite din întreaga lume. De fapt, în Milano există mai mult de 600 de showroom-uri si 3.000 de companii de moda. Milano este de asemenea, acasa, la unele dintre cele mai active relații publice și importante și agentii de publicitate la nivel internațional. Și asta nu e tot. În Milano și provincie din jur sunt toate de afaceri care compun conducta de moda: studiouri fotografi, agenții de prospectare, companiile de producție, sistemul de publicare și unele dintre cele mai cunoscute, formate de cele mai avansate și inovatoare de distribuție la scară globală. Milano este, de asemenea, orașul în care cele mai importante asociații din industrie au fost înființate, cum ar fi Camera Națională pentru Fashion italian (CNMI) și Fashion sistemul italian (SMI).

Mai mult de o producție și un sistem profesional, Milano este o etapă moda la nivel mondial: evenimente care au dus sistemului de moda, inclusiv Milano Collezioni, MIPEL (piele International Marfa Market), MIDO (Eyewear Targul International), MICAM ShoeEvent (International încălțăminte Fair), și Milano unica (italiană Textile Fair), acționa ca un catalizator, desen operatorii din sectorul de moda din intreaga lume pe tot parcursul anului.

Cultural-vorbind, Milano este orașul în care istoria italiană este puternic prezent și, în plus, în care arta este puternic legată de fenomenele culturale care caracterizează contemporaneitate, cum ar fi modă și design themselves.The Teatrul Scala, Duomo, Palatul Regal, Castelul Sforzesco, Teatrul Arcimboldi, Muzeul de design Triennale, The Brera Pinacoteca, The Pezzoli Muzeul Poldi, Muzeul secolului XX și Muzeul de moda de Morando Palace sunt principalele simboluri ale unui sistem extins de site-uri culturale care gazdă evenimente și expoziții pe tot parcursul anului.

La nivel personal, Milano oferă multe oportunități diferite de agrement de asemenea: restaurante și locuri în Brera și de-a lungul canalelor Navigli, buticurile din moda "Cadrilaterul de aur" (cartierul de retail de lux în centrul orașului Milano) și mega-magazine în corso Vittorio Emanuele, showroom-uri de branduri de design contemporan de top, numeroase evenimente, cum ar fi Targul International de Mobila (Salone del Mobile) și Fuorisalone evenimente, împreună cu AA rețea pe scară largă de tip boutique, mici, care animă viața multor cartiere în afara bine cunoscut centrul orasului. Milan are, de asemenea, o tradiție sportivă înrădăcinată în trecutul îndepărtat, cu echipe care au castigat cele mai multe titluri la nivel european și mondial, atât în ​​sport majore și minore. În cele din urmă, precum și ca fiind situat central în Europa, Milano este cel mai important nod de cale ferată de Nord a Italiei, cu mai mult de 80 de km de rețele de metropolitane (și mai multe două linii în construcție) și 280 km de linii de tramvai.

Locații

Milano

Address
Milano Fashion Institute
Registered Office
Via Sarfatti 25,

20136 Milano, Lombardia, Italia